Tekemistä Naxoksella

Tekemistä Naxoksella

Naxokselta löydät rauhallisia lomakyliä, mutta myös vauhdikkaita vesiurheilumahdollisuuksia. Voit myös oppia lisää Naxoksen historiasta upeiden nähtävyyksien kautta. 

Vieraile viehättävässä Chalkin saarella

Pienessä Chalkin kylässä on perinteinen tislaamo, jossa tehdään sitruunalikööriä, ja myös pieni marmeladitehdas, joka käyttää tuotteissaan lähituotettuja hedelmiä. Alueella on myös hyvä taverna, joka sijaitsee vehreiden puiden katveessa, ja pieni paikallinen viinibaari.

Surffausta Naxoksella

Naxoksen parhaat surffauspaikat

Naxoksella on monia rantoja, jotka sopivat täydellisesti purje- ja leijalautailuun, niin aloittelijoille kuin kokeneemillekin surffareille. Flisvos sportcenter, joka sijaitsee Naxoksen kaupungissa ja Mikri Viglassa, tarjoaa myös erilaisia kursseja ja välinevuokrausta. 

Marmorinen Apiranthos

Apiranthoksen marmorikylä sijaitsee keskellä Naxoksen saarta, ja on tunnettu sen kauniista marmoripäällysteisistä kaduistaan. Vanhat, venetsialaiselta aikakaudelta peräisin olevat talot ja vanhat, jyrkät ylöspäin suuntautuvat portaat luovat alueelle erityisen tunnelman. Kaikki ikkunoiden ja ovien karmit on tehty marmorista, ja perinteiseen tyyliin rakennetut talot ovat mielenkiintoinen näky. Apiranthoksen asukkailla on myös oma, erityinen pukeutumistyylinsä ja murteensa. Kylässä on myös kolme museota, joissa kannattaa käydä vierailemassa.

Idyllinen Filoti

Filoti är Naxos näst största stad och ligger vid foten av berget Zeus. Det är en genuin grekisk småstad omgiven av olivlundar och med den vackraste utsikt man kan tänka sig. Här finns små caféer, och härifrån utgår också vandringsleden upp till bergets topp. Det finns en grotta på berget där du, om du sitter riktigt tyst och stilla, kan se gamar som flyger runt utanför.

Della Roccan kotona

Kastron linnan läheisyydessä on perhe Della Roccan koti, joka on muunnettu museoksi. Täällä voit tuntea historian havinan, ja kuvitella minkä laista elämä linnalla oli. Museossa on myös piano, josta löytyy toisen maailmansodan aikaisia luodinjälkiä. 

Taverna Apollonaksessa

Apollonas

Tämä pieni kalastajakylä sijaitsee Naxoksen pohjoispuolella. Tänne pääset helpoiten bussilla tai vuokra-autolla. Sataman tavernassa voit nauttia vastagrillatusta kalasta, ja jos paikalla sattuu käymään etelä- tai länsituuli, voit tehdä myös ihanan uimaretken tänne.

Idyllinen Old Market

Old Market on mukava kaupunginosa kapeine pikkukujineen, joka sijaitsee lähellä Kastron linnaa Naxoksella. Täällä voit kävellä pitkin mukavia kujia, tutkia mielenkiintoista arkkitehtuuria ja ihastella kauniita kukkaköynnöksiä, jotka kiipeilevät talojen seinillä. Kaupungin alueella on myös monia pikkuputiikkeja, joista voit tehdä hyviä löytäjä esimerkiksi kotiinvietäväksi. 

Naxoksen arkeologinen museo

Arkeologinen museo sijaitsee Naxoksen vanhassa kaupunginosassa. Museosta löytyy esimerkiksi jäänteitä vanhasta Grottan kaupungista, joka oli ennen osa Naxosta, mutta tuhoutui Santorinin tulivuorenpurkauksen yhteydessä 1500-eaa.

Kinidaroksen taverna

Kinidaros on yksi Naxoksen kylistä, jossa on kauniita sitruunalehtoja ja erittäin hyviä tavernoita. Suurin osa sijaitsee pienellä torilla, jossa voit kuunnella paikallista musiikkia ja heittäytyä tanssin pyörteisiin. Kylä sijaitsee lähellä valkoisia marmorivuoria.