Kreikka - vaeltajien uusi paratiisi

Vehreitä vuoristoja, vaellusreittejä oliivilehtojen katveessa ja päiväretkiä mitä upeimmissa maisemissa - Kreikka on jokaisen vaeltajan ykköskohde! Vaeltaminen on nyt suositumpaa kuin koskaan, ja täältä löydät meidän parhaat vinkkimme vaelluslomallesi kesän suosikkikohteessa Kreikassa.

Löydä oma vaelluskohteesi

Kreikasta löytyy useita kohteita, jotka sopivat erinomaisesti vaellusseikkailuillesi. Kreetalta löytyy useita vaellusreittejä, ja saaren kolme eri ilmastovyöhykettä takaavat sen, että pääset vaikkapa saman loman aikana kokemaan kaiken lumen peittämistä vuorenhuipuista vehreisiin metsiin.

Epiruksen alueella, eli Pargassa, Sivotassa, Zagoriassa ja näiden lähiseuduilta, löytyy kenties yksiä Kreikan kauneimpia paikkoja, ja lukuisia vaellusreittejä moneen makuun. Erityisesti Zagoria sopii erinomaisesti aktiiviseen lomaan, ja Zagorian alue muodostuu kallioisesta maisemasta ja vehreistä metsistä aina 2500 metriin saakka. Alueella on useita vaellusreittejä, jotka kulkevat jokia tai syvää Vikos-rotkoa pitkin. Epiruksen mahtavilla Pindus-vuorilla on vaellusreittejä kaikille tasoille, ja esimerkiksi Pargasta löytyy loistavia vaihtoehtoja päiväretkiä ajatellen. Vaella esimerkiksi kauniiden oliivilehtojen katveessa Agia Elenan kirkolle, josta on kenties alueen parhaat maisemat Pargan kaupunkiin, tai lähde tutustumaan noin kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle Lichnoksen rannalle: reitti on todellakin kokemisen arvoinen!

Laadukasta lomaa liikunnan ystäville

Apollomatkojen valikoimasta löytyy lukuisia sporttihotelleita, joissa yhdistät lomailun ja liikunnan helpolla ja hauskalla tavalla.

- Kun luomme uusia sporttihotellejamme, lähtökohtana on aina liikunta. Lomalla liikkumisen tulee olla hauskaa, helposti lähestyttävää, inspiroivaa ja helposti yhdistettävissä rannalla rentoutumiseen ja hyvästä ruoasta nauttimiseen. On tärkeää, treenivarusteet, puitteet ja palvelut ovat parasta laatua, ja palvelevat niin arkiliikkujia kuin ammattilaisurheilijoitakin, Apollon markkinointipäällikkö Daniel Barkland kertoo. 

Yksi uusimmista kesän Playitas-perheen hotelleista on Sivota Retreat - powered by Playitas Sivotassa manner-Kreikassa. Hiljattain kunnostettu hotelli sijaitsee korkealla rinteessä, jonka vuoksi hotellilta on henkeäsalpaavat näkymät merelle, vuorille ja saaristoon. Hotelli tarjoaa monipuoliset treenimahdollisuudet, kuten juoksua tai pyöräilyä vuoristossa, padel- ja tenniskenttiä sekä vesiaktiviteetteja, kuten melontaa ja SUP-lautailua. 

Aktiviteetteja koko perheelle

Suositulla Kreetan saarella on kaksi vaellusreittiä. Toinen reiteistä kulkee saaren suurimmassa rotkossa, Samariassa, joka on kuuluisa upeista maisemistaan. Vaellus rotkoa pitkin on paikoin melko vaativa, sillä polku on vain 4 metriä leveä, ja sitä ympäröivät 500 metriä korkeat vuorenrinteet. Imbrosin kylästä alkava reitti on helpompi vaihtoehto. Vaellus 8 kilometrin pituisella reitillä kestää noin 2,5 tuntia, ja se on kuljettavissa vuoden ympäri. Kreetalla järjestämme myös valmiita vaellusretkiä.

Yksi suosituista perhehotelleistamme, Alegria Beach Resort, sijaitsee vain lyhyen auto- tai bussimatkan päässä näiltä vaellusreiteiltä, ja on erinomainen tukikohta aktiiviselle perhelomalle. Hotelli sijaitsee saaren etelärannikolla, ja tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle.

Samarian rotko Kreetalla

Vinkkejä vaellukselle Kreikassa:

1. Suunnittele reittisi  - Osallistutpa sitten opastetulle vaellukselle tai omatoimivaellukselle, kannattaa käyttää aikaa alueeseen tutustumiseen. Tutustu reittikarttoihin ja vaellusoppaisiin huolella saadaksesi kaikki parhaat vinkit, ja myös välttääksesi eksymisen.

2. Aloita vaellus ajoissa - Vaellukselle kannattaa lähteä tarpeeksi ajoissa. Vaikka haluaisitkin nähdä auringonlaskun, muista kuitenkin, että pimeä tulee nopeasti, ja matka takaisin hotellillesi voi olla hankalampi. Hotelleista saa usein myös aamiaispaketin mukaan otettavaksi, jos et ehdi nauttia aamiaista hotellilla. 

3. Valitse oikeat jalkineet ja vaatteet - Maaperä voi vaihdella ja ilmasto muuttua pidemmän vaelluksen aikana. Pukeudu siksi ohuisiin vaatteisiin, jotka suojaavat suurinta osaa kehostasi. Kenkien tulee olla mukavat. Muista myös suojata pääsi auringolta hatulla tai lippiksellä. Tarkista myös päivän sääennuste ennen liikkeellelähtöä.

4. Turvallisuus - Ilmoita vaelluksestasi aina hotellille ja varmista, että puhelimesi on täyteen ladattu. Tarkista, että paikallinen hätänumero on tallennettu matkapuhelimeesi.

5. Vaellukselle pakkaaminen  - Pakkaa kevyeen reppuun vettä, syötävää, laastareita ja aurinkovoidetta. Varavirtalähde puhelimellesi on myös hyvä idea.