Kreetan kohdevinkit

Millainen on sinun Kreetan lomasi? Haluatko rentouttavan loman lapsien kanssa vai kaipaatko rantaelämää ja huvituksia – tai kenties kumpaakin? Listasimme alle 21 Kreetan lomakohdetta, joiden joukosta voit löydää juuri omaan lomaasi sopivan kohteen. Kreetan saarella on kaksi lentokenttää, jonka vuoksi eri kohteisiin lennät eri lentokentille. Kentät sijaitsevat Heraklionissa ja Haniassa.
Jos haluat saada vielä edemmän irti Kreetan kohteista, voit myös vuokrata auton ja tehdä omatoimisia retkiä saaren eri osissa. Tutustu kohteisiin ja löydä juuri omanlaisesi Kreeta! 

Jokaiselle jotakin

Kauniita rantoja, viihtyisä keskusta, hyviä ravintoloita ja baareja sekä hotelleita jokaiseen makuun – näistä kohteista löytyy jokaiselle jotakin! 

Hersonissos, Stalis & Malia

Hersonissos, Stalis ja Malia sopii sinulle, joka etsit rauhallista rantakohdetta. Alueella on myös paljon vaihtoehtoja mukavaan illanviettoon. Hersonissos on eläväinen kaupunki, jossa on useita ravintoloita, baareja, yöelämää sekä mukavia rantahotelleja. Stalis sopii rennon tunnelmansa vuoksi erityisesti perheille, ja alueella on myös lapsiystävällisiä rantoja. Staliksen alueella on myös pieniä baareja ja kahviloita, joissa voit viettää iltaa.

Matkat Herssonissos & Stalikseen

Platanias

Plataniakselta löytyy kaikkea mitä lomalta voisit toivoa; kauniita rantoja, ylellisiä hotelleita ja mukavia huoneistohotelleita sekä vilkasta yöelämää. Halusitpa sitten rentoutua, nauttia luonnosta ja ympäristöstä, viettää aikaa rakkaimpiesi kanssa tai viettää hauskoja päiviä altaassa lasten kanssa polskien löytyy Plataniakselta varmasti juuri sinun lomaasi sopiva hotelli. Plataniaksella on myös monia Apollo Mondo Local -hotelleita, jotka ovat huolella valittuja hotelleita paikallisella vivahteella.

Matkat Plataniakseen

Kaupunkia & Rantaa

Jos kaipaat lomaltasi rentoa rantaelämää sekä kaupungin sykettä, sopivat nämä kolme kohdetta sinun lomaasi. Yhdistä aurinkoiset rantapäivät shoppailuun ja vilkkaaseen kaupunkielämään.

Hanian kaupunki

Hanian kaupungissa, eli ''Idän Venetsiassa'', mukava satamakatu sopii täydellisesti mukavaan illanviettoon, sillä vieri vieressä olevissa viihtyisissä ravintoloissa ja baareissa viihdytään usein pitkälle yöhön. Hanian kaupungin hotellit sijaitsevat lähellä rantaa, ja auringossa vietettyjen päivien jälkeen on mukava lähteä sataman alueelle nauttimaan illasta.

Matkat Haniaan

Rethymnonin kaupunki

Rethymnonin kaupunki hurmaa kymmenen kilometrin pituisella hiekkarannallaan, joka sijaitsee keskellä kaupunkia, ja viihtyisällä rantapromenadillaan, joka johtaa vanhan kaupungin pittoreskeille pikkukujille. Kävelykadun varrella on useita ravintoloita joissa voit viettää mukavia lomahetkiä.

Matkat Rethymnonin kaupunkiin

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos on tunnettu saaren trendikkäimpänä saarena, jossa voit shoppailla, kierrellä pitkin mukavia katuja tai nauttia vaikka lasillisen kaupungin sydämessä sijaitsevan järven äärellä. Kaikki hotellimme sijaitsevat rannan läheisyydessä, joten voit helposti yhdistää ranta- ja kaupunkiloman parhaat palat.

Varaa matka Agios Nikolaokseen

Aitoa tunnelmaa

Pittoreskeja pikkukatuja, aalloissa liplattavia kalastusveneitä, perinteisiä tavernoita ja kauniita maisemia – tämän kreikkalaisempaa ilmapiiriä et löydä mistään!

Almyrida & Kalives

Almyridassa ja Kalivesissa pääset tuntemaan todella aidon kreikkalaistunnelman. Vehreän Kalivesin rannat ovat saaneet EU:n Sinisen lipun puhtaudestaan, ja Almyridan kylässä asuu vain 75 kreetalaista, ja ihanissa kreikkalaisravintoiloissa tarjotaan aitoa kreikkalaista kotiruokaa.

Varaa matka Almyrida & Kalivesiin

Ierapetra & Koutsounaris

Huolimatta Ierapetran rauhallisesta tunnelmasta kaupunki markkinoineen, kahviloineen ja pikkukujineen on täynnä elämää. Kylän rannat ovat tunnettuja turkoosista vedestään ja kauniista tummasta hiekastaan. Noin viiden kilometrin päässä sijaitsevat Koutsounari ja Long Beachin matala ranta, joka sopii hyvin myös lapsiperheille.

Varaa loma Ierapetra & Koutsounarikseen

Lapsiystävälliset kohteet

Kreetalla on monia perheystävällisiä paikkoja, mutta muutamat saaren kohteista ovat erityisesti lapsiperheiden mieleen. Esimerkiksi Agii Apostolin ja Georgiopolisin kauniit matalat rannat ja rauhallinen lomatunnelma ovat täydellisiä lasten kanssa matkustaville.

Agii Apostoli

Agii Apostoli on pidetty kohde lapsiperheiden keskuudessa sen pienten uimapoukamien, matalien rantojen, viihtyisten tavernoiden ja rennon ilmapiirinsä vuoksi. Kylästä on myös hyvät paikallisbussiyhteydet esimerkiksi Hanian kaupunkiin.

Varaa loma Agii Apostoliin

Georgioupolis

Jos haluat kokea aitoa kreikkalaista maalaiselämää, suuntaa kohti Georgioupoliksen kylää. Eukalyptus puiden katveeseen rakennetuissa tavernoissa pääset nauttimaan paikallisista herkuista ja pienissä putiikeissa teet loman parhaat löydöt, ja pitkällä rannalla, joka sopii myös lapsiperheiden leikkeihin, nautit huolimattomista lomapäivistä auringon alla.

Varaa loma Georgioupolikseen

Ota rennosti

Lomalla on lupa rentoutua ja ladata akut täyteen auringolla ja hyvällä ololla. Jos kaipaat lomaa, jonka pääosassa ovat ihanat rannat ja rentoutuminen, löytyy siihen Kreetalta monia hyviä vaihtoehtoja. 

Rethymnonin rannikko

Rethymnonin rannikkolla voit majoittua joko modernissa merenrantatunnelmissa tai pienessä viihtyisässä kylässä. Rauhallisilla rannoilla pääset nauttimaan lomasta suurien ihmisjoukkojen ulottumattomissa. Jos kaipaat eläväisempää aluetta, ovat Platenes ja Adele sopivia vaihtoehtoja. Jos taas kaipaat vielä rauhallisempaa tunnelmaa, suuntaa kohti Scaletan ihastuttavaa pikkurantaa.

Varaa loma Rethymnonin rannikolle

Kolymbari

Jos haluat lomailla rauhassa suurimpien turistialueiden vilinän ulkopuolella, on ihana Kolymbari täydellinen vaihtoehto siihen. Kolymbarista pääset helposti monille Kreetan parhaista rannoista, kuten esimerkiksi Falassarnaksen rannalle, jonka sanotaan olevan yksi Kreetan parhaista. JPaikallisbusseilla kuljet myös helposti muille lähialueille.

Varaa loma Kolymbarille

Gouves

Pieni Gouvesin kylä sijaitsee kauniissa ympäristössä, ja kylän läheisyydessä on monia sinisiä laguuneita virkistäviin uimahetkiin. Kylä koostuu itse asiassa kahdesta kylästä, joista toinen nimeltä Kato Gouves sijaitsee aivan meren rannalla ja toinen, vahnempi kylä sisämaassa. Kylässä on pitkä hiekkaranta ja muutamia pienempiä kivirantoja, joissa voit nauttia rauhallisista lomapäivistä. 

Matkat Gouvesiin

Maleme

Loma Malemen alueella koostuu ihanasta rantaelämästä ja mukavista lomaelämyksistä. Alueen tavernoissa ja kahviloissa pääset nauttimaan perinteisistä herkuista yhdessä paikallisten kanssa. Jos kaipaat lomapäiviisi hieman eloa, voit hypätä paikallisbussin kyytiin ja hurauttaa esimerkiksi Hanian kaupunkiin.

Varaa matka Malemeen

Kato Stalos

Kato Stalos on upea rantakohde, jonne itse paikallisetkin saapuvat nauttimaan auringosta ja hyvistä rannoista. Viihtyisässä keskustassa on muutamia mukavia tavernoita ja baareja, ja kun suuntaat kohti sisämaata, pääset tutustumaan myös ihastuttavaan kreikkalaiseen maalaiselämään.

Varaa loma Kato Stalokselle

Anissaras

Pieni Anissaraksen alue sijaitsee avomeren äärellä, ja onkin suosittu purje- ja leijalautailijoiden keskuudessa. Rannoilta voit vuokrata myös erilaisia välineitä vesiurheiluun. Anissaraksen läheisyydessä on myös kaunista luontoa ja täydellisiä vaellusreittejä.

Matkat Anissarakselle

Vilkasta yöelämää

Jos tanssijalkaasi vipattaa ja haluat lähteä tutustumaan Kreetan yöelämään, kannattaa suunnata esimerkiksi Plataniakseen, Hersonissokselle tai Rethymnonin kaupunkiin.

Platanias

Suosittu Platanias sopii erinomaisesti myös vilkkaasta yöelämästä pitäville lomailijoille. Kesäkauden aikana kaupungin ravintolat, baarit ja klubit täyttyvät ihmisistä, ja kaupungin hotellit sijaitsevat usein keskeisellä paikalla aivan rannan lähettyvillä.

Matkat Plataniakseen

Hersonissos

Jos kaipaat eläväistä ja vilkasta menoa ja meininkiä, on Hersonissos erinomainen vaihtoehto. Pääkadun varrella on uesita mukavia ravintoloita, jotka sijaitsevat aivan meren äärellä, ja illan edetessä myös baarit ja yökerhot avaavat ovensa. Päivät kuluvat helposti mukavilla rannoilla loikoillessa, ja hurjapäät voivat kokeilla myös erilaisia vesiaktiviteetteja. 

Varaa loma Hersonissokselle

Rethymnon

Rethymnonin kaupungissa on ihastuttava pikkukaupungin tunnelma, mutta rantapromenadilla ja vanhan kaupungin alueella on silti suuri valikoima erilaisia baareja ja ravintoloita, jotka ovat avoinna pitkälle yöhön. Useimmat hotelleistamme sijaitsevat kävelymatkan päässä rannastasta ja kaupungin menosta, joten voit helposti yhdistää molemmat!

Varaa matka Rethymnoniin