Vuoristo Los Gigantesissa

Luonnon ihmeitä

Hyvän ilmastonsa lisäksi myös Teneriffan luonnolla on paljon tarjottavaa. Lue kuinka ajan kulu on muovannut Euroopan korkeimpia kalliomuodostelmia, reheviä metsiä ja kaunista La Gomeran saarta. 

Los Gigantes

Suuri kallio Teneriffan länsirannikolla on nimeltään Los Gigantes, ja se on yksi Euroopan korkeimpia kalliomuodostelmia, mutta se on kuitenkin kärsinyt jatkuvan tuulen ja sääilmiöiden vuoksi. Kallioiden on arvioitu olevan 800 metrisiä, mutta nykyään ne kohoavat ''vain'' 600 metrin korkeuteen. Los Gigantes on upea retkikohde, jonne pääsee helposti vuokra-autolla. 

La Gomera

La Gomera on Teneriffan läntisin naapurisaari korkeine kallioineen ja syvine laaksoineen. Calle del Mediossa San Sebastiánilla sijaitsee kaunis kivikirkko Iglesia de la Ascensión, joka toimi Columbuksen viimeisenä majapaikkanan ennen Amerikkaan lähtöä. Los Cristianoksesta menee päivittäin useita lauttoja La Gomeralle. 

Yksi saaren parhaista luontonähtävyyksistä Valle Gran Reyn laakso. Loputtomat tomaattipensaat, appelsiini- ja banaanipuut kasvavat alueella, ja laakson pohjalta löydät La Playan ja useita ravintoloita aivan rannan tuntumassa. Yksi suosikkiravintoloistamme on Casa Maria. Iltaisin matkailijat ja turistit kokoontuvat nauttimaan uskomattoman kauniista auringonlaskusta, joka värjää meren keltaiseksi ja punaiseksi.

La Gomera

Lohikäärmepuu

Viinitilan ja banaaniplantaasien välissä pohjoisessa sijaitsee pieni Icod de los Vinosin kaupunki. Kaupungin keskustassa sijaitsee hyvin tunnettu puisto ja uniikki nähtävyys: lohikäärmepuu. Vaikuttava, korkea ja ryhmyinen puu on noin 3000 vuotta vanha. Puistossa sijaitsee myös kirkko, jossa on upea alttaritaulu. Huomaa myös suuri hopeinen risti kirkon museossa. 

Jos käännyt pois moottoritieltä Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin väliltä, hieman ennen lentokenttää, tulet paikkaan nimeltä La Esperanza. Mitä korkeammalle menet, sitä vihreämmäksi luonto muuttuu ja myös ilma muuttuu viileämmäksi.

Lue lisää matkavinkkejä Teneriffalle

Lohikäärmepuu