Teneriffan upea luonto

Hyvän ilmastonsa lisäksi myös Teneriffan luonnolla on paljon tarjottavaa. Lue kuinka ajan kulu on muovannut Euroopan korkeimpia kalliomuodostelmia, reheviä metsiä ja kaunista La Gomeran saarta. 

Los Gigantes

Suuri kallio Teneriffan länsirannikolla on nimeltään Los Gigantes, ja se on yksi Euroopan korkeimpia kalliomuodostelmia, mutta se on kuitenkin kärsinyt jatkuvan tuulen ja sääilmiöiden vuoksi. Kallioiden on arvioitu olevan 800 metrisiä, mutta nykyään ne kohoavat ''vain'' 600 metrin korkeuteen. Los Gigantes on upea retkikohde, jonne pääsee helposti vuokra-autolla. 

Lohikäärmepuu

Viinitilan ja banaaniplantaasien välissä pohjoisessa sijaitsee pieni Icod de los Vinosin kaupunki. Kaupungin keskustassa sijaitsee hyvin tunnettu puisto ja uniikki nähtävyys: lohikäärmepuu. Vaikuttava, korkea ja ryhmyinen puu on noin 3000 vuotta vanha. Puistossa sijaitsee myös kirkko, jossa on upea alttaritaulu. Huomaa myös suuri hopeinen risti kirkon museossa. 

Jos käännyt pois moottoritieltä Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin väliltä, hieman ennen lentokenttää, tulet paikkaan nimeltä La Esperanza. Mitä korkeammalle menet, sitä vihreämmäksi luonto muuttuu ja myös ilma muuttuu viileämmäksi.

La Esperanzan metsä

Kun käännyt pois Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin väliseltä valtatieltä ja jatkat matkaa lentokentän ohi, saavut pian La Esperanza -nimiseen paikkaan. Mitä korkeammalle jatkat matkaa, sitä vehreämmäksi ja vihreämmäksi luonto muuttuu, ja samalla voit huomata, kuinka myös lämpötila tippuu asteittain. 

Anaga

Saaren luoteisosasta löydät Anagan vuoriston. Täällä voit tutustua mahtaviin rotkoihin, upeaan luontoon ja nauttia kauniista, vehreästä ympäristöstä. Voit tulla paikalle omatoimisesti tai lähteä mukaan retkellemme Teneriffan pohjoisrannikolle.

Näe Jacardankukkien kukinta

Teneriffan luonto vuorottelee rehevän vehreyden ja dramaattisten vuoristojen välillä, ja tähän saareen onkin todella helppo rakastua. Ssaarella kasvaa monia eri vihanneksia ja trooppisia hedelmiä, sillä sen lämpötila on juuri optimaalinen.

Taloja ja pieniä kyliä peittävät usein kukat ja pensaat. Täällä voit nauttia myös tuoreista banaaneista, ananaksista, papaijoista, mangoista ja avokadoista. Jos olet onnekas, voit nähdä jacarandapuun kauniiden lilanväristen kukkien kukkivan puun paljailla oksilla.

La Gomera

La Gomera on Teneriffan läntisin naapurisaari korkeine kallioineen ja syvine laaksoineen. Calle del Mediossa San Sebastiánilla sijaitsee kaunis kivikirkko Iglesia de la Ascensión, joka toimi Columbuksen viimeisenä majapaikkanan ennen Amerikkaan lähtöä. Los Cristianoksesta menee päivittäin useita lauttoja La Gomeralle. 

Yksi saaren parhaista luontonähtävyyksistä Valle Gran Reyn laakso. Loputtomat tomaattipensaat, appelsiini- ja banaanipuut kasvavat alueella, ja laakson pohjalta löydät La Playan ja useita ravintoloita aivan rannan tuntumassa. Yksi suosikkiravintoloistamme on Casa Maria. Iltaisin matkailijat ja turistit kokoontuvat nauttimaan uskomattoman kauniista auringonlaskusta, joka värjää meren keltaiseksi ja punaiseksi.