Burj Khalifa

Viisi parasta nähtävyyttä Dubaissa

Jos lomailet Dubaissa ensimmäistä kertaa, kannattaa käydä katsomassa emiraattion parhaiten tunnetut nähtävyydet. Ikoniset maamerkit kuten Burj Khalifa ja Burj al Arab ovat nähtävyyksiä, joita et halua jättää välistä! Modernien rakennusten lisäksi löysät monia historiallisia kohteita, kuten Dubain museon.

Dubai Fountains

Burj Khalifa

Maailman korkeimman rakennuksen löydät Dubaista, ja se on nimeltään Burj Khalifa. Burj tarkoittaa tornia, ja se on huikeat 828 metriä korkea. Hissillä pääset 124. kerrokseen alle minuutissa, ja ylhäältä upeat näköalat Dubain yli. Sanotaan, että kirkkaina päivinä voit nähdä Abu Dhabiin saakka, joka sijaitsee 120km päässä. 

Burj Khalifaa vastapäätä sijaitsee maailman suurin suihkulähde, ”Dubai fountain”. Puolen tunnin välein suihkulähteellä on upea näytös musiikin tahtiin, ja vesi suihkuaa 150 metrin korkeuteen. Mahtava nähtävyys, erityisesti iltaisin!

Burj Al Arab

Maailman ainoa seitsemän tähden hotelli – Burj Al Arab! Se sijaitsee omalla keinotekoisella saarellaan, ja on myös yksi maailman korkeimpia hotelleja, kokonaiset 321 metriä. Se on rakennettu purjeen muotoon kunnioittamaan perinteistä arabialaista laivaa, dhowia. Hotellissa kaikki joka näyttää kullalta on 24 karaatin kultaa. Hotellia voi valokuvata läheiseltä julkiselta rannalta, mutta sisälle ei pääse ilman varausta. Voit kuitenkin käydä lounaalla tai teellä hotellin eri ravintoloissa. 

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah on upea keinotekoinen saari, joka kannattaa käydä katsomassa loman aikana! Saari on rakennettu palmupuun muotoon, ja se koostuu kolmesta rungosta ja 17 palmun lehdestä, ja koko saarta ympäröi kolme kapeaa pitkulaista saarreketta jotka suojaavat saarta aalloilta. Täällä asuminen on todella kallista ja luksusta – ensimmäiset asukkaat muuttivat vuonna 2006 ja joutuivat maksamaan suuria summia asumisestaan. Täällä sijaitsee myös luksushotelli Atlantis The Palm, jossa on 1 539 huonetta, ja kallein sviitti kustantaa noin 20 000 euroa. 

Avoin moskeija

Jumeirahin moskeija on todella vakuuttava rakennus, joka kannattaa käydä katsomassa, ja tänne pääsevät myös muutkin kuin muslimit. Voit tehdä omatoimisen retken moskeijalle tai osallistua opastetulle kierrokselle, ja oppia lisää islamista (osallistumismaksu on noin 10 AED). Muista pukeutua kunnioittavasti, kädet, olkapäät ja jalat. Naisten tulee myös peittää pää huivilla. Moskeija on avoinna tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-11.00, ja se sijaitsee Jumeirah Beach Roadilla.

Jumeirahin moskeija

Historiallinen Dubai

Dubain museo sijaitsee Al Fahidin linnoituksen sisällä, joka rakennettiin vuonna 1787, ja sen sanotaan olevan Dubain vanhin rakennus. Se rakennettiin suojelemaan Dubaita hyökkäyksiltä, ja sitä on pidetty myös hallituksen päämajana, ammusvarastona sekä vankilana. Tänä päivänä se toimii museona, josta löytyy paljon antiikkiesineitä sekä paljon tavaroita eri puolilta maailmaa kuten Aasiasta ja Afrikasta, joita dubailaiset ovat käyttäneet vaihtokauppatavarana. Paikan päältä löytyy myös näyttelyitä, joista voit nähdä millaista elämää dubailaiset elivät ennen.