Punainen torni Alanyassa

Mitä tehdä Alanyassa

Punainen torni, vanha linnoitus ja maailmankuulut tippukiviluolat – Alanyassa on paljon koettavaa. Täällä voit lukea lisää nähtävyyksistä, jotka sinun on nähtävä lomasi aikana.

Alanyan linnoitus

Yksi Alanyan tunnetuimmista nähtävyyksistä on 250 metriä korkean kallion huipulla kohoava linnoitus. Tämä linnoitus rakennettiin 1200 -luvulla Alanyan suojelemiseksi. Korkealta huipulta oli helpompi tunnistaa lähestyvän vihollisen hyökkäys jo pitkän matkan päästä. Huipulta on upeat näkymät Alanyan ja meren ylle, mikäli vain jaksat kiivetä tänne.

Punainen torni

Kizil Kule, jota kutsutaan myös nimellä "Punainen torni", on kahdeksankulmainen torni ja se toimii Alanyan symbolina esiintyen myös kaupungin lipussa. Torni on 33 metriä korkea ja toimii oivana esimerkkinä keskiajan arkkitehtuurista. Torni on Alanyan tunnetuin rakennus, joka toimii myös etnografisena museona. Täydellinen vierailukohde, jossa opit lisää Alanyan historiasta ja kulttuurista.

Punainen torni Alanyassa

Tershanen telakka

Alanya oli aiemmin tärkeä satamakaupunki, jossa voi nykyään vierailla yli 700 vuotta vanhassa Tershanen telakassa. Nykyisin telakka ei ole enää käytössä, mutta se on valaistu kauniisti iltaisin. Lähistöllä sijaitsee myös kolmikerroksinen asetehdas, jossa valmistettiin aseita muun muassa taistelualuksille.

Alanyan vanha kaupunki

Kulje linnoituksen porttien ohi Punaiseen torniin ja koe Alanyan vanha kaupunki. Täällä on kiemurtelevia mukulakivikatuja, paikallisten asuttamia kivitaloja ja kotieläimet juoksevat siksakkia kujilla. Löydät myös muutaman ravintolan ja putiikin.

Alanya City Park

Alanya City Park on kuin keidas keskellä eläväistä Alanyaa. Maanantaista perjantaihin on täällä rauhaisaa, paikalliset saapuvat tänne mielellään esimerkiksi meditoimaan. Viikonloppuisin tämä toimii suosittuna tapaamispaikkana paikallisten keskuudessa. Åiostpm vieressä on kissojen koti Kedi Evi, jossa autetaan Alanyan kodittomkia kissoja. Vierailunarvoinen kohde eläinten ystäville! 

Dim cave Alanyassa

Tutustu jännittäviin luoliin

Mikäli haluat tutustua Alanyan ympäristön kauniiseen luontoon, tulee sinun vierailla Dim Cave ja Damlatas -luolissa. Dim Cave sijaitsee parikymmentä kilometriä itään Alanyasta ja on maan suurin tippukiviluola. Täällä liikut jalkaisin pieniä polkuja ja portaita pitkin. Matkalla tutustut satumaisiin kivimuodostelmiin. Luolan sisällä on myös pieni, mystinen järvi, joka sijaitsee 17 metriä sisäänkäynnin alapuolella.

Damlataksen luola sijaitsee lähellä Kleopatra-rantaa ja se löydettiin vuonna 1948 sataman rakennuksen yhteydessä. Täällä on 15 000 vuotta vanhoja tippukivimuodostelmia ja luolan viileä ilma tuntuu miellyttävältä verrattuna kuumaan ulkoilmaan. Luolan ilmalla sanotaan myös olevan helpottava vaikutus astmaa sairastaville. 

Merzek Camii

Merzek Camii on yksi Alanyan vaikuttavimmista moskeijoista. Löydät moskeijan keskeltä kaupunkia, matkalla kohti Iskele -satamaa. Moskeija on koristettu kaunein värein ja se on oiva paikka oppia lisää muista kulttuureista. Muista sulkea puhelimesi ja peitä olkapäät sekä polvet. Tärkeintä on jättää kengät ulkopuolelle, jotta kaunis moskeija pysyy siistinä.