Alanya kohdetiedot

Ruoka ja juoma:

Hintataso Alanyassa on hieman Suomea halvempi. Kahden ruokalajin illallinen maksaa keskimäärin 15 euroa, olut n. 3,5 euroa.

Basaareissa ja pikkuliikkeissä tinkiminen kuuluu asiaan. Esimerkiksi lomavaatteiden hintataso voi olla hyvinkin edullinen.

Lentokenttäkuljetus:

Bussimatka Gazipasan lentoasemalta Alanyan ensimmäisille hotelleille kestää n. 40 minuuttia. Antalyan lentokentältä ensimmäiselle hotellille kestää noin 2 tuntia. Apollomatkojen opas ei ole yleensä mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Rannat:

Alanyassa on useita hienoja, kilometrien pituisia hiekkarantoja. Rantojen laatu vaihtelee hienosta hiekasta kalliorantoihin.

Iltaelämä:

Alanyassa on paljon ravintoloita, baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.

Julkinen liikenne:

Alanyassa on hyvät kaukoliikenne- ja paikallisbussiyhteydet. Takseja on paljon. Autoja ja muita moottoriajoneuvoja on vuokrattavana.

Aktiviteetit:

Erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesihiihtoa, purjelautailua, purjeliitoa ja sukellusta. Koskenlaskua. Tennis- ja jalkapallokenttiä. Hyvät mahdollisuudet polkupyöräilyyn.

Hyvä tietää:

Noin 1.4.-30.4.2022 on Ramadan, muslimien paastokuukausi. Näinä aikoina monet kaupat ovat kiinni ja muutkin asiat tapahtuvat tavallista hitaammin. Ramadanin aikana alkoholia tarjoillaan usein vasta auringonlaskun jälkeen. Joissakin kohteissa ja hotelleissa alkoholia ei tarjoilla Ramadanin aikaan. Toisinaan alkoholia tarjoillaan vain tietyissä paikoissa tai sen nauttiminen on sallittu vain huoneissa. Ramadan voi vaikuttaa myös kohteen viihdetarjontaan sekä Apollomatkojen retkiin.