Alanyan rannat

Mitä olisi loma ilman ihania, liidunvalkeita rantoja? Ota aurinkoa Alanyan suosituimmalla rannalla, Kleopatralla, tai valitse hieman tuntemattomampi Incekum -ranta. Täällä voit lukea lisää Alanyan rannoista, jotka sinun tulee kokea. 

Kleopatra-ranta

Alanyassa on kaksi suurta rantaa; Itäinen ranta ja Kleopatra-ranta, ja rantoja erottaa 300 metriä korkea Alanyan kallio. Kleopatra-ranta sijaitsee kallion oikealla ja Itäinen ranta vasemmalla puolella.

Kleopatra-ranta, jota kutsutaan myös nimellä Kleopatra Beach, on Alanyan suosituin ranta. Se on saanut nimensä egyptiläisen kuningatar Kleopatran mukaan, jolle ranta annettiin häälahjaksi. Ranta on 2 kilometriä pitkä ja sen hiekka on ihanan pehmeää. Rannan ympärillä on useita pieniä rantabaareja, joista voit ostaa syötävää ja juotavaa. Täällä on myös vuokrattavissa aurinkotuoleja ja -varjoja. Ranta on kuin tehty rentouttavan päivän viettoon!

Itäinen ranta

Itäinen ranta sijaitsee nimensä mukaisesti Alanyan kallion itäisellä puolella. Ranta on 5 kilometriä pitkä ja se koostuu hiekan sekä pikkukivien sekoituksesta. Ranta on loivasti syvenevä, joten se sopii erityisesti lapsiperheille. Täällä on useita ravintoloita ja baareja, jotta nälkä ja jano pysyvät loitolla.

Kleopatra-ranta Alanyassa

Portakal-ranta

Mikäli haluat rentoutua pienemmällä rannalla, ota suunta kohti Portakal-rantaa. Tämä ranta sijaitsee Alanyan keskustan itäpuolella ja se on noin 1 kilometrin pituinen. Kleopatra-rannan jälkeen on tämä ranta toiseksi suosituin ja se soveltuu erityisen hyvin vesiurheilulajien harrastamiseen. Vesi saattaa olla hieman viileämpää, mutta rantahiekka on ihanan valkoista ja pehmeää. Mahtava Taurus -vuosi siintää taustalla, jota ihaillessa voit viettää rantapäivän idyllisessä ympäristössä.

Incekum

Incekum-ranta sijaitsee noin 20 kilometriä Alanyasta, tänne pääset helpoiten paikallisbussin kyydillä. Ranta on tunnettu kauniista hiekastaan ja täällä on yleensä myös enemmän tilaa, kuin suuremmilla rannoilla. Täällä pääset viettämään rantapäivää poissa ihmismassojen luota. Ranta syvenee vain parin metrin päästä, mikä on hyvä pitää mielessä lomaillessa pienten lasten kanssa.