Konyaaltin ranta

Turkin kauneimmat rannat

Aurinko ja rannat ovat ehdottomasti yksiä Turkin parhaista ominaisuuksista, ja maa onkin pullollaan upeita rantoja. Nauti lomapäivistä joko suurilla, tunnetuilla rannoilla kuten esimerkiksi tunnetulla Kleopatra -rannalla, tai pienemmillä, tuntemattomammilla poukamilla jotka ovat paikallisten suosiossa. Täältä löydät meidän parhaat rantavinkkimme!

Rantaunelmia Incekumissa

Noin 20 kilometrin päässä Alanyasta sijaitseva Incekumin ranta on hienohiekkainen ranta, jossa vesi on erityisen kirkasta. Rannalla on aurinkovarjoja vuokrattavaksi, ja voit myös ostaa virvokkeita, lounasta tai jäätelöä. Täydellinen retkikohde mukavalle rantapäivälle! 

Kaputas

Kalkanin ja Kasin välissä sijaitsee kaunis Kaputasin ranta. Rannalle johtavat pitkät portaat, eikä rannalle ole saatavilla palveluita, joten muista ottaa omat aurinkovarjosi ja eväät. Ranta on melko syrjässä, ja suosittu myös paikallisten keskuudessa, joten tunnelma rannalla on erilainen kuin muut matkailijoiden suosiossa olevat rannat.

Kaputasin ranta

Konyaaltin ranta

Antalyan lähellä sijaitsee Konyaaltin ranta, joka on useita kilometrejä pitkä. Pitkältä rannalta löydät helposti rauhallisia paikkoja auringonottoon ja rentoutumiseen, mutta rannalla on myös mahdollisuus kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, ja eri ravintoloita ja kahviloita. Paikalle pääset helpoiten bussilla, autolla tai taksilla. Voit ottaa myös raitiovaunun Antalyan keskustasta Antalya Museumille, ja kävellä sen jälkeen n. 10 minuuttia. 

Gazipasa

Gazipasa on kultahiekkainen ranta, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Alanyasta. Rannalla ei yleensä ole ruuhkaa, joten voit nauttia rauhallisesta ilmapiiristä. Rannalla voit vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja, ja alueella on myös ravintoloita. Paikalliset ovat rannalla usein sunnuntaisin eväskorien kanssa. Gazipasaan pääset vuokra-autolla tai bussilla. 

Kleopatranranta Turkissa

Kleopatran ranta

Alanyassa sijaitseva Kleopatran ranta on saanut nimensä egyptiläisen kuningatar Kleopatran mukaan, joka sai kyseisen rannan häälahjaksi. Rannalta on hyvät näkymät esimerkiksi Alanyan linnalle. Paikalta voi vuokrata aurinotuoleja, jotka maksavat n. 5 liraa. 

Siden kauniit rannat

Sidessä on kolme kaunista rantaa. Jos etsit rauhallista rantaa, suuntaa kohti pientä poukamaa, joka sijaitsee Siden vanhan kaupungin itäpuolella. Rannalla on muutamia aurinkotuoleja, ja täällä olet turvassa rantakauppiailta. Idän ja lännen rannat ovat Siden suosituimpia, joissa rantaviivaa riittää useiden kilometrien pituudelta. Länsipuolen ranta on matala, ja itäpuolen hiekka on pehmeää mutta rannan pohja on kivikkoinen. Molemmilla rannoilla on mahdollista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. 

Ihania rantapromenadeja

Siden rantapromenadi on seitsemän kilometriä pitkä. Aamuisin ranta on suosittu juoksijoiden keskuudessa, ja iltaisin voit nauttia upeista auringonlaskuista. 

Mukava Mermeliksen ranta

Aivan Antalyan sataman takana sijaitsee mukava Mermeliksen ranta. Täällä nautit mukavista auringontäyteisistä rantapäivistä, ja jos mielesi tekee syötävää, alueella on myös monia eri ravintoloita.