Turkki - matkavinkit

Turkki on maa idän ja lännen välillä, jossa ei tarvitse kauan etsiä upeita retkikohteita. Lisäksi Turkissa sinua odottavat huikeat All Inclusive -hotellit, edulliset ostosmahdollisuudet ja rento rantaelämä. Inspiroidu Turkista matkavinkkiemme avulla.

Viisi syytä matkustaa Turkkiin

Turkki on ollut jo pitkään yksi suosituimmista kesän matkakohteista. Olemme koonneet yhteen viisi syytä, miksi sinun tulisi matkustaa juuri Turkkiin kesällä!

Lue viisi syytä matkustaa Turkkiin

Vierailun arvoiset kaupungit

Kiinnostavan historiansa ja upean luontonsa ansiosta on Turkissa useita vierailun arvoisia kaupunkeja. Istanbulin metropolissa  voit vierailla basaareissa yli 4000 putiikissa, tutustua viihtyisään Çiralin rannikkoalueeseen tai kierrellä läpi appelsiiniviljelmien.

Lue vinkkejä Turkin kaupunkeihin

Turkin kauneimmat rannat

Auringosta nauttiminen rannalla on parasta lomassa ja Turkissa on paljon ihania rantoja. Täältä löydät kaiken tunnetusta Kleopatra -rannasta pieniin, tuntemattomampiin ja paikallisten suosimiin kätkettyihin helmiin.

Vinkkejä Turkin parhaista rannoista

Luontoelämyksiä

Turkkissa on myös paljon muuta, kuin valkeita rantoja ja porottava aurinko. Tutustu tippukiviluoliin, laaksoihin, uhanalaisiin kilpikonniin ja lumoaviin vesiputouksiin lomasi aikana.

Lue lisää

Kulttuuria ja huvituksia

Turkilla on rantojen lisäksi myös muuta tarjottavaa. Rentoudu aidossa turkkilaisessa saunassa, käy festivaaleilla tai Antalyan oopperatalossa.

Tutustu kulttuuri- ja viihdetarjontaan

Hamam Turkissa

Turkissa on useita kylpylöitä – osa näistä melko yksinkertaisia, kun taas osa todella ylellisiä. Vietä pari tuntia hamamissa ensimmäisten lomapäiviesi aikana, niin saat käsityksen maan perinteistä.

Tutustu hamamiin

Ravintolat ja kahvilat

Loman aikana tulee syödä ja juoda hyvin, eikä Turkissa tehdä poikkeusta tästä. Jäätelöä, ihania aamiaisia, ylellisiä ravintoloita ja viihtyisiä kahviloita. Turkin ravintolatarjonnasta löytyy jotain jokaiselle!

Lue parhaat ravintola- ja kahvilavinkit

Aktiivista lomaa

Rantalomalla ei tarvitse jäädä rantatuoliin. Turkissa on paljon vauhdikkaita aktiviteetteja. Golfaa Belekissä, mene Aquan Park -vesipuistoon Alanyassa tai pelaa tennistä Kleopatran rannalla. Jokainen löytää varmasti oman suosikkiaktiviteettinsa!

Lue lisää

Parhaat ostospaikat

Turkissa on monipuolinen tarjonta ostosmahdollisuuksia varsinkin basaarien osalta. Osta mattoja, nahkatuotteita, vaatteita ja kultakoruja edullisin hinnoin.

Löydä parhaat ostospaikat

Historiallisia nähtävyyksiä

Pitkän ja mielenkiintoisen historiansa ansiosta Turkissa on useita jännittäviä historiallisia nähtävyyksiä. Vieraile antiikin ajan kaupungeissa Olymposissa, Phasilesissa ja Termessoksessa kaupungeissa tai maailman parhaiten säilyneessä amfiteatterissa Aspendosissa. Älä myöskään jätä väliin Yanartasin taianomaista vuorta.

Lue lisää Turkin nähtävyyksistä

Turkkilaisia makuja

Tervetuloa Turkkiin - kebabin kotimaahan! Tämän herkullisen annoksen lisäksi täältä löytyy myös muita jännittäviä makuja. Miksi et kokeilisi myös Turkin kansallisjuomaa chee köfteä tai gözlemeä?

Lue lisää

Löydä seuraava unelmalomasi