Istanbul

Vierailemisen arvoiset kaupungit

Turkin mielenkiintoisen historian ja luonnon vuoksi maasta löytyy monia kaupunkeja tutkittavaksi. Koe Istanbulin metropolin suuri basaari, jossa on yli 4000 putiikkia, Çiralin mukava rannikkokaupunki tai Kemersin appelsiinitarhat. Täältä löydät parhaat vinkit Turkin kauneimpiin kaupunkeihin!

Antalyan vanha kaupunginosa

Antalyan sataman yläpuolella on mukava ja vanha kortteli, jota kutsutaan nimellä Kaleici. Seikkaile viihtyisillä pikkukaduilla, joita reunustavat kahvilat, ravintolat ja näköalapaikat. Istahda teekahvilaan, ja nauti kupponen mausteista teetä kruunattuna näkymällä sataman ja meren ylitse. 

Rauhallinen rannikko

Pieni ja mutkikas tie vie sinut alas meren rannalla sijaitsevaan Çiralin kaupunkiin. Ilmapiiri alueella on rauhallinen, ja alueella ei myöskään ole suuria matkailijoiden joukkoja. Kylässä on muutamia majataloja, yksinkertaisia vuokramökkejä ja muutamia aitoja paikallisravintoloita. Kylässä on myös pitkä kiviranta, jossa voit nauttia olostasi ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Muutamat suositut nähtävyydet kuten Olympos ja Yanartas sijaitsevat kävelymatkan päässä kylästä. Çirali sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Antalyasta, ja pääset paikalle helposti vuokra-autolla. 

Antalyan kaupunki
Kemerin rannikko Turkissa

Kemer

Jos haluat kokea tuoksuvat appelsiinilehdot, vehreät oliiviplantaasit ja mäntypeitteiset vuoristot, suuntaa kohti Kemeriä. Se oli aiemmin pieni kalastajankylä, joka tänä päivänä on värikäs lomakylä jossa luksusjahdit, purjehdusveneet ja monipuoliset ravintolat sijaitsevat modernin sataman lähettyvillä. Jos haluat nähdä lisää Kemeriä, suosittelemme myös saaristoristeilyä alueella. Risteilyn aikana pääset näkemään esimerkiksi Phaselisin antiikkisen kaupungin ja Olympoksen vuoren.

Retki Istanbuliin

Istanbul on metropoli, jossa itä ja länsi kohtaavat! Kaupungissa on monia maailmantunnettuja nähtävyyksiä ja muita ainutlaatuisia elämyksiä koettavaksi. Sininen moskeija ja sen kuusi minareettia oin Istanbulin ehdottomasti tärkein nähtävyys. Moskeijan harmaa ulkopinta on täysi vastakohta sen upealle siniselle sisustukselle. Hagia Sofia oli useiden vuosisatojen ajan maailman suurin kirkko, josta tuli 1500-luvulla moskeija. Nykyään voit moskeijana toimivassa rakennuksessa ihastella upeita mosaiikkeja ja hienoja seinämaalauksia. Suuri basaarialue, jossa on yli 4000 putiikkia, on varmasti shoppailijoiden mieleen. Istanbuliin pääset helpoiten lentämällä Gazipasata tai Antalyasta, joista lentoja on useita kertoja päivässä. 

Uskomaton Kappadokien

Jos halut kokea jotain erilaista, suosittelemme matkaa upeaan Kappadokiaan. Miljoonia vuosia vanhaa maisemaa ovat muokanneet tuuli, vesi ja muut luonnonilmiöt, joiden ansiosta nykyiset kalliomuodostelmat ovat syntyneet. Kappadokiaa symboloivat värikkäät kuumailmapallot, jotka hitaasti leijailevat taivaalla. 

Viime aikoina Kappadokiasta on tullut yksi Euroopan uniikeimmista aktiivilomakohteista. Maasto sopii täydellisesti vaeltamiseen ja maastopyöräilyyn, ja rauhallinen tunnelma sopii erityisesti esimerkiksi joogalomaan. 

Upea maisema Kappadokiassa