Turkin nähtävyydet

Historillisia nähtävyyksiä

Pitkän ja mielenkiintoisen historiansa vuoksi Turkista löytyy monia jännittäviä nähtävyyksiä. Vieraile Olympoksen, Phasileksen ja Termessoksen antiikkisissa kaupungeissa, tai hyvinsäilyneessä Aspendoksen amfiteatterisa. Myös Yanartaksen vuori on suorastaan maaginen kokemus. Lue lisää Turkin nähtävyyksistä! 

Aspendosin amfiteatteri Turkissa

Aspendoksen amfiteatteri

Aspendoksen kaupungissa, joka sijaitsee 50 kilometrin päässä Antalyasta, on maailman parhaiten säilynyt amfiteatteri. Teatteri rakennettiin lähes 2000 vuotta sitten, jossa yli 20 000 katsojaa pääsivät seuraaman gladiaattoripelejä ja vauhdikkaita hevoskilpailuita. Pääset paikalle helposti vuokra-autolla tai taksilla. Teatteri on avoinna 8.00-17.00, ja sisäänpääsymaksu o n15 liraa/hlö.

Historiallinen Phasiles

15 minuutin automatkan päässä Antalyasta, Kemeriä vastapäätä, sijaitsee historiallinen Phaseliksen kaupunki. Täällä pääset seikkailemaan 700-luvulta peräisin olevien raunioiden keskellä. Muutaman tunnin kiertelyn jälkeen voit myös pulahtaa uimaan! Phasiles on avoinna 7.30-19.00, ja sisäänpääsymaksu on 8 liraa/henkilö.

Anttikkinen Perge

Pergen kaupunki perustettiin troijan sodan aikoihin 1100 jaa. Kaupunki rakennettiin tarkoituksella useiden kilometrien päähän rannasta, jotta sitä pystyttiin suojella merirosvoilta. Historiasta kiinnostuneille Perge on oikea kultakaivos: alueella on teatteri, urheiluareena, johon mahtui 12 000 katsojaa, roomalaisia kylpyjä sekä tori. Perge sijaitsee 17 kilometrin päässä Antalyasta, ja pääset paikalle vuokra-autolla tai taksilla. Perge on avoinna joka päivä klo 8.00-17.00, ja sisäänpääsymaksu on 15 liraa. 

Romanttinen temppeli

Siden sataman lähellä on temppeleitä, joka on omistettu Apollon ja Athenan jumalille. Suuri osa Apollon temppelistä on rakennettu viimeisten vuosien aikana, ja siitä onkin tullut Siden tavaramerkki. Auringon laskiessa tämä on yksi kaupungin romanttisimmista paikoista! 

Apollon temppeli Turkissa

Seljukin linnoitus

Mahtava linnaa, joka kohoaa Alanyan satamassa, alettiin rakentaa 200-luvulla eaa. Linnan rakennustyön aloittivat itse asiassa merirosvot, mutta se valmistui 1200-luvulla Seljuksultanen Alaaddin Keykubatin toimesta. Paikalta on loistavat näkymät koko Alanyan ylitse. Pääset paikalle bussille, joka lähtee Damlataksen kadulta, tai taksilla. Linna on avoinna 8.00-17.00 ja sisäänpääsymaksu on 15 liraa. 

Rauhallinen Olympos

Vanha Olympoksen kaupunki sijaitsee rannan tuntumassa, Tahtalin vuoren eteläpuolella. Paikalla on jäänteitä temppelin portista ja osia sillasta, sekä teatteri roomalaiselta ja bysanttilaiselta ajalta. Olympoksella on kaunista luontoa ja historiallisia nähtävyyksiä, jonka vuoksi se sopii erinomaisesti retkikohteeksi. Olympos sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Alanyasta, ja vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Çiralin rannikolta. Olympos on avoinna 9.00-19.00, ja sisäänpääsymaksu on 5 liraa/hlö. 

Yanartaksen palavat vuoret

Palavat vuoret

Olympoksen kaupungin pohjoispuolella sijaitsee Yanartas, jossa on nähtävillä jännittävä ilmiö – luonnonkaasun vuoksi vuorella on pieniä tulipaloja, jotka palavat jatkuvasti. Bysantin aikakaudella aluetta pidettiin pyhänä, ja antiikin aikoina lohikäärmeiden uskottiin syösseen tulta paikalle. Yanartas sijaitsee Çiralin kylässä, 70 kilometrin päässä Antalyasta. Sisäänpääsymaksu on 4 liraa/hlö.

Termessoksen rauniokaupunki

Antiikkinen Termessoksen rauniokaupunki sijaitsee 1000 metrin korkeudessa Tauruksen vuorella. Kaupungin tarkkaa perustamispäivää ei tiedetä, mutta sen uskotaan olevan n. 800 eaa. Monien raunioiden joukossa on myös kreikkalainen amfiteatteri. Muista pukea hyvät kengät, sillä tulet takuulla kävelemään paljon! Termessos sijaitsee Güllük National Parkissa, vain 20 minuutin automatkan päässä Antalyasta. Se on avoinna 8.30-17.30 ja sisäänpääsymaksu on 5 liraa/hlö. 

Siden amfiteatteri

Ennen kuin saavut vanhaan Sideen, ajat kauniiden antiikkiraunioiden ohitse. Täällä voit ihastella vanhoja pilareita, sekä suurta amfiteatteria, joka on tärkeä monumentti Sidessä. Sisäänpääsymaksu teatteriin on 10 liraa/hlö.