Turkkilainen basaari

Parhaat ostospaikat Turkissa

Turkki on tunnettu markkinoistaan ja basaareistaan, joista voit tehdä hyviä löytöjä ja ostaa mukavia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Kauniita koruja, mausteita, erilaisia ruokia...markkinat ovat täynnä makuja, hajuja ja kauniita tavaroita, ja myös pelkkä ilmapiiri on jo kokemisen arvoinen. Täältä löydät parhaat ostosvinkkimme Turkkiin!

Alanyan markkinat

Turkin markkinoilla on ainutlaatuinen tunnelma, ja Alanyassa markkinoita järjestetään muutaman kerran viikossa. Maanantaisin markkinat järjestetään Oban kaupunginosassa, joka sijaitsee lähellä hotelli Taksim Internationalia. Markkinoilla on lähinnä pieniä myyjiä, jotka myyvät omia vihanneksiaan ja hedelmiään. Jos olet kiinnostuneempi vaatteista, suosittelemme markkinoita jotka järjestetään Can Hospitalin lähettyvillä tiistaisin. Perjantaisin bussiaseman jäljellä järjestetään myös hedelmä- ja vihannesmarkkinat 

Edullisia koruja

Hopea- ja kultakorujen sekä jalokivien ostaminen Turkissa on melko edullista. Alanyassa sijaitsevassa Plaza Diamond Jewellerry -nimisessä putiikissa on erityisen hyvä valikoima erilaisia koruja. Osoite: Sekerhane Mah. Bostancipinari Cad. No: 14/A  Alanya.

Kimallusta Sidessä

Siden vanhassa kaupunginosassa on useita jalokivikauppoja, joissa myydään kaikkea moderneista sormuksista ylellisiin kaulakoruihin ja elegantteihin korvakoruihin. 

Ostoksia Turkissa

Manavgatin markkinat

Maanantaisin ja torstaisin Manavgatissa järjestetään markkinat. Valikoimaa on paljon, jonka vuoksi myös hinnat ovat myös hieman alhaisempia. Mutta kuten Turkissa on usein tapana, voit aina myös tinkiä. Manavgatin markkinat ovat yhdet alueen suurimmista, ja jo itse ilmapiiri on elämys itsessään!

Löytöjä basaareista

Jos haluat tehdä löytöjä edulliseen hintaan, olet oikeassa paikassa. Alanyassa on kaksi suurta basaarialuetta: toinen on lähellä satamaa, ja toinen lähellä bussipysäkkiä. Jos osaat tinkimisen jalon taidon, voit tehdä ostoksia erinomaiseen hintaan! Basaareista löydät kaikkea vaatteista ja aurinkolaistesta matkamuistoihin, vesipiippuihin ja paljon muuta. 

Upeita turkkilaisia valaisimia

Ostoksia Migroksessa

Pienen Atatürk Parkin huvipuiston läheisyydessä Antalyassa sijaitsee Migrosin ostoskeskus. Täältä löydät tunnettuja ketjukauppoja kuten Zara ja Mango. Kaupat ovat avoinna aina kello 22.00 saakka. Osoite: Meltem Mahallesi, 100.Yil Bulvari No.155Migros Alisveris Merkezi, Antalya.

For your eyes only

Öga Optik -nimisestä optikkoliikkeestä löytyy skandinaavisia työntekijöitä, ja liikeestä voit hankkia uudet silmälasit kolmessa päivässä. Öga Optik sijaitsee Siden vanhan kaupungin keskustassa. 

Turkiska Ullared

Sidessä sijaitsee suosittu ketjukauppa nimeltä Turkiska Ullared. Suurin kaksikerroksinen putiikki sijaitsee Evrensekissä, aivan rantapromenadin tuntumassa, ja toinen putiikeista sijaitsee Siden raunioiden vastapäätä. Putiikeissa on usein skandinaavisia työntekijöitä.

Siden markkinat

Lauantaisin Siden markkinat järjestetään vihreää moskeijaa vastapäätä. Täältä löydät kaikkea koruista hedelmiin ja vihanneksista mausteisiin. Muista tinkiä! Siden markkinoilla on usein n. 25 % halvemmat hinnat kuin basaareissa, mutta myös tinkiminen on helppoa. 

Silmälaseja Alanyassa

Tiesitkö, että Turkista voit saada silmälaseja lähes puolet halvemmalla kuin kotimaasta? Myös aurinkolasit ovat huomattavasti edullisempia. Tuana Optik on yksi hyvistä optikkoliikkeistä, joista löytyy monipuolinen valikoima erilaisia laseja. Kyseisiä optikkoliikkeitä on Alanyassa kaksi, joista toinen sijaitsee satama-alueella ja toinen Atatürkgatan. Liikkeissä on ruotsinkielistä henkilökuntaa, ja liikkeisiin on järjestettävissä myös maksuton kuljetus hotelliltasi. Osoite: Atatürk Cad. Pazar Yeri Girisi Haciince Ishani No.3 Alanya/Hükümet Cad. No.2/B Alanya.