Perinteisiä puuveneitä turkkilaisessa satamassa

Kulttuuria ja viihdettä

Jos haluat kokea lomallasi muutakin kuin rantaelämää, Turkilla on paljon muutakin tarjottavaa. Vieraile turkkilaisessa kylpylässä, käy festivaaleilla tai koe Antalyan oopperatalolla. Lue lisää vinkkejä Turkin kulttuuri- ja viihde-elämyksistä!

Jazz-festivaali

Jos olet Alanyassa lokakuussa, älä jätä välistä mahdollisuutta käydä vuosittaisilla jazz-festivaaleilla. Festivaalit pidetään punaisella tornilla, ja täällä pääset kuulemaan kansainvälisten ja turkkilaisten muusikoiden esityksiä. och bjuder på gratis framträdanden av såväl internationella som turkiska jazzartister.

Käy oopperassa

Lokakuussa 2010 avattiin Antalyan oopperatalo, ja sen jälkeen paikalla on ollut paljon ohjelmaa ja useita tapahtumia. Vuonna 2013 paikalla esitettiin esimerkiksi Rigoletto ja West Side Story. Erilainen mutta hauska lomakokemus! Lippujen hinnat vaihtelevat 10 ja 20 liran välillä, ja lasten lippu maksaa 5 liraa.

Nauti spa-hoidoista

Rannan varrella on useita spa-hoitoloita, joissa voit hoitaa niin mieltä kuin kehoakin. Kokeile esimerkiksi turkkilaista kylpyä tai ylellistä hierontaa. 

Turkkilainen sauna eli Hamam

Käy festivaaleilla

Alanyan matkailu- ja taidefestivaalit järjestetään toukokuun lopulla. Sataman lähellä voit kuunnella erilaisia ilmaiskonsertteja ja alueella on myös myynnissä erilaista taidetta ja paikallisia käsitöitä. Ilmapiiri ja tunnelma paikalla on aina erinomainen, ja paikalla on paljon paljon ihmisiä nauttimassa ja pitämässä hauskaa.

Siden museo

Kun saavut Siden vanhaan kaupunkiin, heti vanhan kaupunginportin vieressä sijaitsee Siden museo. Se on alunperin vanha kylpylä, joka toimii tänä päivänä museona. Sisäänpääsymaksu on 10 liraa. Avoinna 9.00-19.00, suljettu maanantaisin. 

Lomakampaus

Alanyan keskustassa sijaitsee kampaamo Cut by Cedal, jossa hiustenleikkuun lisäksi voit ottaa myös manikyyrin, pedikyyrin tai kasvomeikin. Varsinkin hiustenleikkuuta kannattaa harkita, sillä se on hyvin edullista. Osoite: Kadipasa Mah. Bostancipinari Cad, Zavlak Is Hani No. 3, 07400 Alanya.

Red Tower Alanyasa

Kultuurifestivaali

Kesäkuun lopusta syyskuun alkuun Sidessä järjestetään kulttuurifestivaalit. Vanha Side on koristeltu lampuilla ja erilaisilla valoilla, ja kaupungissa järjestetään esimerkiksi klassisen musiikin konsertteja. 

Hamam

Aloita loma parhaalla mahdollisella tavalla, ja rentoudu aidossa turkkilaisessa Hamamissa. Iho kuoritaan, puunataan puhtaaksi ja lopussa odottaa vielä fantastinen hieronta. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! 

Minikokoisia nähtävyyksiä

Antalyaan on rakennettu pieni kaupunki nimeltä Mini City, jossa on yli 80 Turkin tunnetuinta nähtävyyttä. Mini Citystä löydät miniatyyrikoossa esimerkiksi Hagia Sofian moskeijan, Kappadokian sekä Artemiksen temppelin. Avoinna klo 8.00-19.00.