Nizzan nähtävyydet

Nizzan nähtävyydet

Nizza on rantabulevardien, pitkien hiekkarantojen, vanhan ranskalaisen kulttuurin ja arkkitehtuurin kaupunki. Nizzasta löydät myös kaunista ja vehreää luontoa, pieniä keskiaikaisia kyliä sekä hyviä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Kaupungin suurella Avenue Jean Médecin -ostoskadulla löydät kaiken mahdollisen suurista tavarataloista aina pieniin putiikkeihin. Nizzassa on monia nähtävyyksiä, sekä kaupungissa että ympäröivillä alueilla. Taiteen ja historian ystäville löytyy mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita. Suosittua on myös ihailla jahteja satamassa tai seurata kaupunkielämää Promenade des Anglais -rantabulevardilla. Voit myös helposti pistäytyä kiehtoviin naapurikaupunkeihin Cannesiin ja Monacoon. 


Nizzan nähtävyyksiä

La Promenade des Anglais -rantabulevardi

Promenade des Anglais –rantabulevardi on Nizzan tunnetuimpia maamerkkejä. Kahdeksan kilometrin mittaisella rantabulevardilla voi nauttia upeista maisemista ja turkoosinvärisestä merestä, joko kävellen, hölkäten tai pyöräillen. Kävelykadun varrelta löytyy paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Keskiaikainen Vanhakaupunki

Nizzan keskiaikainen ja idyllinen Vanhakaupunki on täynnä viehättäviä pikkukujia, joiden varrella voi ihailla pastellinvärisiä barokkirakennuksia. Alueella on myös kauniita renessanssiajan kirkkoja, kahviloita ja pieniä kojuja.

Le Château –linnakukkula

Le Château –linnakukkula sijaitsee Vanhaakaupungin ja sen päältä on upeat näköalat merelle ja Nizzan kaupunkiin. Linnankukkulan huipulle on yli 200 porrasaskelman nousu, mutta ylös pääsee myös hissillä. Linnankukkulan lähistöltä löytyy kaunis puisto, vesiputouksia, kahvioita ja leikkipaikka lapsille.

Taidetta Nizzassa

Nizza on taiteen ystäville oikea aarreaitta, sillä kaupungista löytyy lukuisa määrä museoita ja taidegallerioita. Musée Matisse sekä Chagall –museo sijaitsevat lyhyen bussimatkan päässä Nizzan keskustasta Cimiezin kaupunginosassa. Musee Matissesta löytyy muun muassa Matissen piirroksia, maalauksia ja veistoksia ja Chagallin museossa on nähtävillä maailman suurin kokoelma Marc Chagallin teoksia. Picasson taidetta voi ihailla Picasso-museossa, Antibesissa, noin 20 km päässä Nizzasta. Nykytaiteen ystävien kannattaa vierailla MAMAC museossa.