Nizzan matkavinkit

Nizzan matkavinkit

Ihana Nizza! Nizza on yksi harvoista kaupungeista, joka on onnistunut yhdistämään suurkaupungin sykkeen pittoreskeihin, hyvinsäilyneisiin pikkukujiin ja mukavaan rauhallisuuteen. Täältä löydät parhaat matkavinkkimme Nizzaan: upeimmat nähtävyydet, ravintolat sekä rannat. 

Varaa matkasi Nizzaan »

Nizzan kävelykadut

Nizza toivottaa kaikki matkailijat lämpimästi tervetulleiksi – kiitosta voidaan antaa myös kaupungin mukaville ja pitkille kävelykaduille ja kujille, toreille sekä avoimille puistoille. 

Lue lisää

Parhaat museot

Jos olet museoiden ystävä, tulet varmasti viihtymään Nizzassa. Muutama ranskan suurimmista modernin ajan taiteilijoista ovat asuneet Nizzassa, joka näkyykin kaupungin museotarjonnassa. Inspiroidu taiteilijoista kuten Henri Matisse, Marc Chagall ja Jules Chére! 

Lue lisää

Nizzan vanhakaupunki

Alue Nizzan Linnanvuoren ja keskustan välillä on niin sanottu Nizzan vanha kaupunki. Vieux Nice, kuten paikalliset aluella kutsuvat, on suurimmilta osin koskematon alue, joka on säilynyt 1600-1700 luvulta asti. 

Lue lisää

La Colline du Château

Nizzan linnakukkula La Colline du Château on yksi niistä paikoista, joissa sinun tulee ehdottomasti käydä lomasi aikana; maisemat ovat henkeäsalpaavia, paikalla on mielenkiintoinen historia ja tunnettu vesiputous on todellinen ilo silmälle. 

Lue lisää

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

Venäläis-ortodoksinen katerdaali Sankt Nikolaj, tai ranskalaisittain Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice on yksi Nizzan ehdottomasti valokuvatuimmista ja käydyimmistä nähtävyyksistä.

Lue lisää

Ravintolavinkit

Hyvä ruoka on lähes itsestäänselvyys Nizzassa. Kaupunki on pullollaan ravintoloita ja take-away paikkoja. Riippumatta budjetista, löydät varmasti mieleisesi paikan.

Lue lisää

Ranskalaisia annoksia

Ruoka Ranskan rivieralla on usein klassista ja välimerellistä. Koska kaupunki oli pitkään italialaisten valloittamana, on alueen ruokakulttuuri inspiroitunut vahvasti italialaisesta keittiöstä. 

Lue lisää

Rannat

Nizzasta ja kaupungin ulkopuolelta löydät monia rantoja, joilla voit viettää lämpimiä rantapäiviä. Kaupungin keskustan rannat ovat usein pikkukivirantoja, mutta pienen matkan päästä löydät kauniita hiekkarantoja.

Lue lisää

Ostoksia

Kuuluuko loma-agendaasi shoppailu? Nizza on erinomainen shoppailukaupunki, josta löytyy kaikkea persoonallisista pikkuputiikeista ylellisiin design-kauppoihin. 

Lue lisää