Lissabonin nähtävyydet

Lissabonin nähtävyydet

Lissabon on viihtyisä kaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää ja löydät helposti suosikkisi lukuisien nähtävyyksien, ravintoloiden ja kauppojen joukosta. Lissabon on ihanteellinen kohde kulttuurin ja historian ystäville. Voit tutustua kulttuuriaktiviteetteihin ja historiallisiin nähtävyyksiin, suuntaamalla kohti vanhaa kaupunkia Alfamaa, jonka pieniä kujia reunustavat historialliset ja näyttävät rakennukset. Vastapainoksi Lissabonissa voit nauttia myös auringosta ja uimisesta sekä hyvistä ravintoloista ja Port-viinistä.


Lissabonin nähtävyyksiä

São Jorge -linna

Castelo de São Jorge eli Pyhän Yrjänän linnan tornista on upean näköala Lissabonin kaupunkiin ja sen ympäristöstä tekee tunnelmallisen fadoa soittavat katumuusikot.

Alfama-kaupunginosa

Alfama on värikäs ja sokkeloinen kaupunginosa, joka sijaitsee Lissabonin eteläosassa ylhäällä kukkulalla Tejo-joen ja Lissabonin linnan välisellä alueella. Alfama on Lissabonin vanhinta aluetta, jossa näkyy merkkejä Maurien vallan ajoista. Alfaman kukkuloilla on useita näköalapaikkoja, fado-ravintoloita ja kahviloita.

Vasco da Gama –silta

Vasco da Gama-silta on koko Euroopan pisin silta, joka sijaitsee Lissabonin lähistöllä, kaupungin itäpuolella, Tagus-joella. Sillan pituus on huikeat 17 kilometriä, tosin osa siitä on rakennettu myös maan päälle.

Belém-kaupunginosa ja Belémin torni

Noin kuusi kilometriä Lissabonin keskustasta länteen sijaitsee Belémin satama-alue, jolta löytyy useita museoita sekä suuri Hieronymuksen luostari. Alueen tunnetuin nähtävyys on Belémin torni, joka rakennettiin 1500-luvulla kaupungin sataman puolustusta varten. Torni on pienestä koostaan huolimatta historiallinen nähtävyys ja se kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Ostokset Lissabonissa

Lissabonissa on hyvät ostosmahdollisuudet ja kaupungista löytyy niin suuria kauppakeskuksia, kuin pieniä liikkeitä ja kojujakin. Ostoksia voit tehdä muun muassa Rossio-aukion lähettyvillä, josta lähtee useita monipuolisia ostoskatuja. Suurimpia ostoskatuja ovat Rua Augusta, Rua dos Correiros ja Rua dos Douradores.  Lissabonin suurin kauppakeskus on Chiadossa sijaitseva Armazens do Chiado. Toinen iso ostoskeskus on Parque das Nacoes -alueen ja Oriente-metroaseman yhteydessä sijaitseva Vasco da Gama. Kaupungin paras elintarvikemyymälä on jo vuodesta 1860 Rossio-aukion laidalla toiminut Manuel Tavares, josta voi ostaa esimerkiksi viinejä, juustoja, ilmakuivattua kinkkua ja muita portugalilaisia herkkuja. Lissabonissa ostoksia tehdessä kannattaa huomioida, että kaupat sulkevat ovensa yleensä siestan kaltaiselle tauolle klo 13 ja avaavat jälleen noin klo 14-16 välillä. 

Ravintolat Lissabonissa

Lissabonissa on monipuolinen ravintolatarjonta ja kaupungista löytyy sekä hyviä portugalilaisia että kansainvälisiä ravintoloita. Rossio-aukion läheltä löydät useita ravintoloiden täyttämiä katuja, kuten Rua Augusta sekä Praca dos Restauradores, josta lötyy muun muassa hyviä kalaravintoloita. Edullisempia ja paikallisten suosimia ravintoloita ja kahviloita löytyy sivukaduilla Baixassa. Suosittuja ravintolakatuja ovat myös Rua Jardim do Regedor ja kalaruokaravintoloiden täyttämä Rua das Portas de Santo Antao.