Viikonloppu Lissabonissa

Viikonloppu Lissabonissa

Miltä kuulostaisi viikonloppu Lissabonissa? Lissabon on useina vuosina ollut parhaiden viikonloppukohteiden listan kärjessä, eikä epäilystäkään miksi. Ihana Välimeren lämpö, mukavia kaupunginosia ja hienoja hotelleja. Lue lisää ja nappaat parhaat vinkit Lissaboniin!

Lissabonin kaupunginosat – missä majoittua?

Lissabonin kaupungin sydämessä on  mukavia kaupunginosia ja alueita, joista löytyy useita hotelleita ja asuntoja vuokrattavaksi.

Jos tahdot majoittua aivan Lissabonin keskellä, kannattaa majoitusta etsiä Baixan alueelta. Vuonna 1755 lähes koko Baixan alue tuhoutui suuren maanjäristyksen vuoksi, jolloin se jouduttiin rakentamaan uudestaan. Rakennustyössä tehtiin paljon uudistuksia, ja esimerkiksi alueen kadut rakennettiin diagonaalisiksi. Katujen varsilla on kauppoja, ravintoloita ja myös muutamia Lissabonin tunnetuimmista nähtävyyksistä. 

Jos etsit boheemia ja taiteellisempaa ympäristöä, viihdyt varmasti Bairro Alton alueella. Kaupunginosa on tunnettu yöelämästään, ja Bairro Altossa sijaitsevatkin muutamat kaupungin parhaista baareista ja ravintoloista. 

Lissabonin vanha kaupunki, Alfama, on tunnettu pienistä kujistaan ja hienoista kirkoistaan. Voit tuntea matkustaneesi ajassa taaksepäin, ja alueella asuu myös paljon paikallisia joten pääset kokemaan aidon portugalilaisen tunnelman. 

Belém sijaitsee hieman kaupungin sydämen ulkopuolella, mutta kultturelli alue on todella mukava ja viihtyisä. Belémiä kutsutaan usein Portugalin historialliseksi keskukseksi, sillä alueella on esimerkiksi monia museoita ja kaunis kasvitieteellinen puutarha. 

Alfama, Lissabon

Milloin kannattaa matkustaa Lissaboniin?

Lissaboniin voit matkustaa vuoden ympäri. Kesäisin kaupungin lämpötilat saattavat kohota todella korkeiksi, keskimäärin n. 23-26 astetta, mutta huhtikuussa, toukokuussa sekä syys-marraskuussa lämpötilat ovat melko maltillisia, noin 17-21 astetta. 

Lomailevat lapset Lissabonissa

Lissabon lapsien kanssa

Sopiiko Lissabon myös lasten kanssa matkustaville? Vastaus on kyllä ja ei. Lissabonin maasto on melko mäkistä, ja esimerkiksi vaunujen kanssa kulkeminen on melko hankalaa. Ravintoloissa ja kahviloissa henkilökunta on useimmiten todella lapsiystävällistä, ja usein saatat päästä myös jonon ohi! 

Belém ja Parque das Nações ovat lapsiystävällisiä kaupunginosia viheralueineen, leikkipuistoineen ja tasaisine maastoineen. Parque das Naçõesin alueella sijaitsee myös Oceanário de Lisboan akvaario – jos pidät esimerkiksi trooppisista kaloista, haista ja pingviineistä, täällä kannattaa ehdottomasti käydä! Myös Telecabinan köysirata sijaitsee aivan nurkan takana, ja tarjoaa mahtavat maisemat kaupungin ylitse. Alueella on myös useita retkimahdollisuuksia. 

Lyhyesti sanottuna Lissabon sopii lapsiperheille, mutta vaatii jonkin verran sopeutumista, joten hieman vanhempien lasten kanssa reissaaminen on mutkattomampaa!