Mitä kannattaa pakata mukaan risteilylle?

Kun lähdet risteilylle, on tärkeää että suunnittelet käsimatkatavarasi etukäteen kunnolla.  Suurimpien risteilijöiden lähtöselvityksessä satamassa tulee matkatavarat jättää varustamolle, joka kuljettaa matkatavarat turvatarkastuksen läpi suoraan hyttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että voi kestää jonkin aikaa ennen kuin saat laukkusi. Ei ole epätavallista, että matkatavarat saapuvat hyttiisi risteilijän lähdön jälkeen.

Kannattaa siis pitää mielessä, mitä voisit tarvita ensimmäisten tuntien aikana laivalla kun pakkaat käsimatkatavaroitasi.  Esimerkkejä ovat mm. kevyemmät kesävaatteet, passi, rahat, lääkkeet ja uimavarusteet, mikäli haluat päästä heti altaalle.

Matkalle kannattaa pakata mukaan mukavia kesävaatteita ja siistimpiä vaatteita iltoja varten. Jotkut varustamot vaativat gaalapukeutumisen illalliselle (iltapuku naisille ja tumma puku miehille), ja suosittelemmekin ottamaan mukaan asun, jota voi helposti muunnella asusteilla. Useimpien varustamoiden, joiden kanssa Apollomatkat tekevät yhteistyötä, illallisille riittää siistimpi pukeutuminen.

Lue myös hyviä vinkkejä risteilylle sekä hyvä tietää risteilyistä!