Vinkkejä risteilylle lähtevälle

Edullia risteilyjä

Edullisimmat risteilyt löydät syksyllä. Hinnanalennuksen syynä on vuodenaikaan liittyvät myrskyt ja hurrikaanit. Varustamot eivät tietenkään aseta asiakkaitaan vaaraan seilaamalla kovalla tuulella, mutta on mahdollista, että risteilijä ei pääse johonkin satamaan ja näin ollen joutuu poikkeamaan reitiltään. Mikäli tämä ei ole sinulle ongelma, voit löytää risteilyn edulliseen hintaan. Paras aika matkustaa on joulukuussa ja keväällä maalis-huhtikuussa. Saaristoristeilyn kiireisin sesonki on kesäkuukausina. Kroatian saaristo on kuitenkin yhtä upea toukokuussa ja syyskuun lopussa. Sää voi olla epävakaa, mutta lämpötila on miellyttävä. 

Valitse sinulle ja seurueellesi sopivin risteilijä

Risteilyalusten ja jahtien välillä on eroja. Mikäli matkustat pienten lasten kanssa, kannattaa valita suurimpien varustamojen joukosta, sillä ne tarjoavat eniten aktiviteetteja ja tekemistä nuoremmille matkustajille. Suuret risteilijät sopivat mainiosti myös lomaan ilman lapsia. MSC Cruisesilla on esimerkiksi MSC Yaht Club risteilijän yläkerroksessa. MSC Yaht Club sopii rauhasta ja hiljaisuudesta nauttiville. Varatessasi pääsyn Yaht Clubille, pääset myös ruokailemaan alueen ravintolassa ja käyttämään vain Clubin asiakkaille tarkoitettua allasaluetta.

Saaristoristeilyllä kierretään Kroatian kaunista saaristoa. Risteilyn laivat ovat pienempiä, niihin mahtuu enintään 50 matkustajaa. Pääset tutustumaan historiallisiin kaupunkeihin, kuten Dubrovnikiin ja Splitiin. Saaristoristeilyllä jokainen yö vietetään eri satamassa, ja pääsetkin nauttimaan illallista maissa ennen kuin vetäydyt yöksi omaan hyttiin.

Ruoka risteilyllä

Kun varaat risteilyn Apollomatkojen kautta, sisältyy kaikki ruokailut hintaan (poikkeuksena Kroatian saaristoristeily). Risteilyillä panostetaan ruokaan ja juomaan.  Ruokatarjontaan kuuluu buffet-ravintoloita, a la Carte – ravintoloita, pikaruokaa, baareja, kahviloita, ruokaa lapsille ja erityisruokavaliovaihtoehtoja. Riippumatta kellonajasta voit aina löytää jotain syötävää. Kasvisruokailijoiden ei tarvitse tyytyä salaattibuffeseen, sillä tarjolla on myös useita kasvisruokavaihtoehtoja. Gluteenittomia ja laktoosittomia ruoka-aineita säilytetään erillisissä tiloissa, ja ruoka valmistetaan erityisessä keittiössä koulutetun henkilökunnan voimin. Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdollisesta erityisruokavaliosta; aluksella saat oman menun, jossa on otettu tarpeesi huomioon. Suosittelemme juomapaketin ostoa, mikäli sellainen on tarjolla. All Inclusive -risteily on mukava ja huoleton tapa matkustaa! 

Hytin valinta

Suurissa risteilyaluksissa on yli 30 erilaista hyttityyppiä, joten sopivan hytin valinta voi olla haastavaa. Edullisimmat hytit ovat niin sanottuja sisähyttejä ilman parveketta tai ikkunaa. Suosittelemme valitsemaan parvekkeellisen hytin, jonka parvekkeella on mukava rentoutua rauhassa erilaisten aktiviteettien välissä. Mikäli haluat panostaa risteilyysi, voit varata tavallista hyttiä suuremman sviitin, jossa on isompi parveke ja parempi varustelu. Joskus pieni hemmottelu on paikallaan, eikö totta!

Lue ja vertaile risteilytietoja

Risteilyjen hintoihin sisältyvä tarjonta vaihtelee. Joissain ruokailut sisältyvät hintaan ja osaan sisältyy vain tietyt ateriat, osassa henkilökunnan juomarahat eivät sisälly risteilyn hintaan lainkaan. Varustamoiden tarjonta vaihtelee, joten onkin hyvä tutustua etukäteen kunnolla risteilyjen tietoihin varustamoiden nettisivuilla yllätyksien välttämiseksi.

Tutustu etukäteen

Selvitä, missä alukset pysähtyvät ja lue kaupungeista ennen matkaa. Useimmat alukset pysähtyvät useiksi tunneiksi tai koko päiväksi, joten kannattaa selvittää, mitä itseäsi kiinnostavaa haluat tehdä ja nähdä pysähdyksen aikana.  Laivayhtiöt tarjoavat ohjattuja retkiä pysähdyspaikoissa, retkien mukana pääset tutustumaan tärkeimpiin nähtävyyksiin ja mielenkiintoisiin paikkoihin mukavasti. Retkien jälkeen on mahdollista jatkaa kaupunkeihin tutustumista lähemmin itse.  

Pidennä risteilylomaasi!

Apollomatkat tarjoavat valmiiksi paketoittujen risteilylomien lisäksi eripituisia risteilymatkoja, jotka voit räätälöidä itse. Pysähdyskaupungeissa riittää tekemistä ja tutkittavaa pidemmäksi aikaakin. Voit yhdistää helposti risteilyysi lomaviikon tai niin monta yötä kuin haluat!

Lue myös mitä pakata mukaan risteilylle sekä hyvä tietää risteilyistä!