Gemistan resepti
Ainesosat
12 tomaattia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Hienonnetut yrtit (esim. hienonnettu persilja, tilli ja minttu)
2,4 dl oliiviöljyä
2,4 dl riisiä (arborio tai vastaava)
Valmistusohje
Kaavi tomaatit tyhjiksi teelusikalla. Sisältö käytetään myöhemmin, joten säästä kaikki neste ja tomaattien hedelmäliha. Hienonna sipuli ja paista, kunnes pintaan tulee kaunis väri. Lisää riisi ja puristettu valkosipuli ja keitä noin 2 minuuttia sekoittaen. Lisää puolet nesteestä ja tomaattimassasta ja keitä noin 5 minuuttia. Sammuta liesi ja lisää yrtit. Täytä tomaateista noin 2/3. Laita kansi päälle, käännä nopeasti ja laita vuokaan. Jos vuoassa on tilaa, täytä tyhjät kohdat perunoilla. Kaada päälle loput nesteet, lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Tomaatit ovat valmiita, kun riisi on pehmeää ja hieman tahmeaa, kuten risotto.