Ruoanlaittokurssi Pargassa

Kreikkalainen ruoka saa meidät aina kaipaamaan Kreikkaan! Ja kun olemme siellä, toivomme, että voisimme viedä palan Kreikkaa kotiin kanssamme.  Onneksi tämä onnistuu helposti, sillä lomasi aikana voit opetella itse valmistamaan kreikkalaista ruokaa - osallistu ruoanlaittokurssille, ja vie parhaat opit mukanasi kotiin. 

Ruoanlaittokurssi Pargassa

Paragaea - Ruoanlaittokurssi Pargassa

Pargan ensimmäisessä mekaanisessa oliiviöljytehtaassa on mahdollisuus osallistua ruoanlaittokurssille lomasi aikana.

Paragaean tilat, joissa kurssi pidetään, on kunnostettu, ja täällä tuotetaan oliiviöljyä edelleen pienessä mittakaavassa. Kreikkalaisen ruoanlaiton onnistumisen salaisuutena ovat tuoreet ja paikalliset raaka-aineet ja perinteiset kreikkalaiset reseptit. Aiempaa tietoa ei vaadita ja apua on aina saatavilla. Kurssin aikana voit nauttia lasillisen hyvää viiniä ja sukeltaa perinneruokien valmistamisen saloihin. Kurssilla tukena on isoäitejä, jotka jakavat parhaat salaisuutensa keittiössä menestymiseen. Ruoanlaittotunnin lopussa kaikki osallistujat syövät yhdessä kuin suurena kreikkalaisena perheenä. Ja kaikki reseptit saat tietysti kotiinviemisiksi!

Kesällä 2023 ruoanlaittokurssi on varattavissa retkivalikoimastamme. 

Kokkaa kuin aito kreikkalainen!

Yhteistyökumppanimme Paragaea jakaa parhaat reseptinsä ruoanlaittokurssilta

Tzatziki

Ainesosat

1 kg kreikkalaista jogurttia 

2 kurkkua

3 valkosipulin kynttä

3 teelusikallista oliiviöljyä, extra virgin

1 teelusikallinen valkoviinietikkaa

Suolaa ja pippuria

Ohje

Raasta kurkut ja laita ne siivilään. Suolaa, odota 10-15 minuuttia ja purista sitten nesteet pois mahdollisimman hyvin. Lisää oliiviöljy kulhoon ja sekoita siihen puristettu valkosipuli, etikka, suola ja pippuri. Sekoita sitten joukkoon jogurtti ja kurkku. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia, jotta maut voimistuvat.

Gemista - täytetyt tomaatit

Gemistan resepti

Ainesosat

12 tomaattia

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

Hienonnetut yrtit (esim. hienonnettu persilja, tilli ja minttu)

2,4 dl oliiviöljyä

2,4 dl riisiä (arborio tai vastaava)

Valmistusohje

Kaavi tomaatit tyhjiksi teelusikalla. Sisältö käytetään myöhemmin, joten säästä kaikki neste ja tomaattien hedelmäliha. Hienonna sipuli ja paista, kunnes pintaan tulee kaunis väri. Lisää riisi ja puristettu valkosipuli ja keitä noin 2 minuuttia sekoittaen. Lisää puolet nesteestä ja tomaattimassasta ja keitä noin 5 minuuttia. Sammuta liesi ja lisää yrtit. Täytä tomaateista noin 2/3. Laita kansi päälle, käännä nopeasti ja laita vuokaan. Jos vuoassa on tilaa, täytä tyhjät kohdat perunoilla. Kaada päälle loput nesteet, lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Tomaatit ovat valmiita, kun riisi on pehmeää ja hieman tahmeaa, kuten risotto.

Tiropita - juustopiiras

Filotaikinan ainekset

700 g jauhoja

1,2 dl oliiviöljyä

3 teelusikallista etikkaa

Lämmintä vettä

1 teelusikallinen suolaa

 

Täytteen ainekset

150 grammaa fetajuustoa

350 grammaa Anthotiro-juustoa (perinteinen kreikkalainen tuorejuusto)

Suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kaada jauhot pöydälle ja tee jauhojen keskelle kolo. Lisää kaikki ainekset ja vaivaa, kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa. Valmista nyt täyte. Sekoita juusto ja mausteet kulhossa ja sekoita huolellisesti sauvasekoittimella. Kauli taikina ja leikkaa 10 cm leveitä suikaleita. Pirskota jokaiseen taikinaliuskaan hieman oliiviöljyä. Laita lusikallinen täytettä suikaleen toiselle reunalle ja rullaa. Laita ne voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa noin 25-35 minuuttia.