5 parasta kohdetta Kreikassa ruoan ystäville

Ruoka on Kreikassa ihanaa, riippumatta siitä minne lomallasi suuntaat. olet. Mutta kuten useimmissa maissa, on muutamia erityisiä paikkoja, jotka erottuvat edukseen. Pyysimme kreikkalaista keittiömestari Mirsini Lamprakia valitsemaan viisi parasta matkakohdetta. Se ei ollut helppoa, mutta pitkän harkinnan jälkeen hän listasi nämä Kreikan parhaiksi ruokasaariksi:

 Kreetalla nautit perinteistä, mutta älä missaa paikallisia erikoisuuksia

1. Kreeta - perinteinen ruoka

Kreetan monimuotoisuus näkyy luonnollisesti ruoassa. Perinteet ovat täällä arvostettuja ruokalistalla, mutta saari tarjoaa myös ainutlaatuisia paikallisia erikoisuuksia. Boumpouristoí tai choclioi (paistetut etanat) ovat ehkä arvostetuimpia ja tunnetuimpia, mutta myös tsigariasto (haudutettu lammas) ja kaltsounia (paistettu juusto hunajalla ja kanelilla) kannattaa maistaa ainakin kerran Kreetan loman aikana. 

2. Korfu - kreikkalainen fuusiokeittiö

Korfun paikallinen keittiö yhdistää välimerellisiä makuja italialaiseen, ranskalaiseen ja englantilaiseen makumailmaan – tarjolla on kreikkalaista fuusiokeittiötä parhaimmillaan! Perinteisiä erikoisuuksia ovat sofrito-liharuoat (paistettu naudanliha valkosipulilla ja sipulilla), pastitsada (pasta marinoidulla naudanlihalla tai kanalla) ja porpetat (punakastike lihapullat). Herkkusuiden kannattaa kokeilla paikallisia suosikkeja "mandoleja", jotka tunnetaan myös nimellä karamellisoidut mantelit ja marenki. 

3. Santorini - uusimmat trendit

Santorinin keittiö perustuu suurelta osin perinteisiin kreikkalaisiin makuihin, mutta modernilla otteella. Täältä löydät lukemattomia ravintoloita (joista on upeat näkymät), joissa on monia gastronomisia trendejä. On kuitenkin olemassa kaksi paikallista erikoisuutta, joita et voi jättää väliin lomailemalla tällä saarella: maailmankuulu fava (kreikkalaisista keltaherneistä valmistettu hummus) - ja tietysti viini.

 Santorini Santorini tarjoaa kreikkalaisia ​​makuja moderneilla vivahteilla.

4. Naxos - paikallisesti tuotettu ruoka

Jos rakastat ruokaa, rakastat Naxosta. Täällä tuotetaan paljon herkullisia paikallisia tuotteita, kuten vihanneksia, erikoisjuustoja, leivonnaisia ​​ja maailmankuulua Naxian-perunaa! Et voi viettää lomaa täällä maistelematta giachnadaa (munakoisopata perunoiden kanssa), provatsia (sianlihafricassee sipulilla ja tillillä) tai ihanaa graviera-juustoa.  

5. Skopelos - suolaista ja makeaa

Yksi Skopeloksen parhaita ruokia on kalapata, täytetty kalmari ja tietysti perinteinen juustopiirakka. Ruoan kruunaa jälkiruoka, ja avgato – saarella valmistettu siirappimainen kreikkalaisen luumun säilyke. Toki lasillinen Peparithios-viiniä on myös oiva lisä, se on ollut suosittu muinaisista ajoista lähtien! 

Dakos - Kreikan vastaus bruschettalle

Kolme ruokaa, jotka jokaisen tulisi maistaa!

Mirsini myös kehottaa meitä elämään hieman enemmän – ja astumaan ulos mukavuusalueeltamme useammin. Maistele joskus jotain muuta kuin tzatzikia, gyroja ja saganakia. Hän vinkkaa, että nämä kolme ruokaa ovat todella maistamisen arvoisia:

1. Piirakka kasvisten ja fetajuuston kera kaikessa yksinkertaisuudessaan. Puhtaat maut ovat kaikki kaikessa.

2. Kreetan dakot. Kyllä, kreikkalaisten vastaus bruschettaan. Kun tomaatin happamuus on tasapainossa täydellisesti merisuolan kanssa se muodostaa lyömättömän yhdistelmän yhdessä tuoreiden Kalamata-oliivien kanssa.

3. Täytetyt tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsa riisillä, mausteilla ja yrteillä - ilman lihaa! Jälleen kerran puhtaat maut kunniaan.

Hyvä ruokakokemus Kreikassa ei tarkoita vain paikallisten erikoisuuksien kokeilemista. Ei ole mikään salaisuus, että esimerkiksi pienet perheomisteiset tavernat sivukaduilla tarjoavat usein parhaita kulinaaristisia elämyksiä. Asetu esimerkiksi perheomisteiseen ravintolaan merenrannalle, jossa isän ylpeä saalis kuivuu viileässä tuulessa ja suurin osa ruokalistasta koostuu meren antimista. Tällaisissa paikoissa kannattaa tietysti sukeltaa syvälle meren makuihin.