Hedelmäpuut Kreikassa

Kohti kestävää matkailua Kreikassa

Kohti kestävää matkailua Kreikassa! Tutustu pieneen energiaomavaraiseen Tilos -saareen, joka on Kreikan ensimmäinen Zero Waste -saari tai kauniiseen Parokseen, joka pyrkii olemaan täysin vapaa kertakäyttömuovista.

Viihtyisä katu Paroksella

Uusiutuva Tilos

Viehttävästä Tiloksesta on tulossa Välimeren ensimmäinen 100-prosenttisesti energiaomavarainen saari, joka saa energiansa aurinko- ja tuulivoiman avulla. Tiesitkö, että 80 prosenttiä Tiloksen jätteistä kierrätetään? Pieni Tilos on esimerkki muille Välimeren saarille, joka näyttää tietä kohti vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta. Tilos on myös Kreikan ensimmäinen Zero Waste -saari! Lue lisää Tiloksen vastuullisuustyöstä.

Muoviton Paros

Paroksen saaresta tulee pian ensimmäinen kertakäyttömuovista ja -jätteestä vapaa Välimeren saari Common Seas -yhteisön kanssa toteutetun Clean Blue Paros -ohjelman menestyksen ansiosta. Tämä konkreettinen esimerkki osoittaa sen, että mikä vain on mahdollista, kun tehdään yhdessä töitä muutoksen aikaansaamiseksi!

"Pick the alien" -projekti

Kreikassa on useita vesistöön kuulumattomia viersperäisiä kalalajeja. The Cyclades Preservation Fund ja Ioninan Envrionmental Foundation kannustavat projektillaan paikallisia kalamarkkinoita, ravintoloita ja kauppoja Korfulla, Santorinilla, Naxoksella, Amorgoksella ja Paxoksella myymään ja hyödyntämään näitä vierasperäisiä lajeja. Tällä pyritään suojelemaan Kreikan ainutlaatuisia vesistöjä ja niiden alkuperäislajistoa. Lue lisää "pick the alien" -projektista.

Skiathoksen maisema

Alonissos

Alonissos tunnetaan Välimeren munkkihylkeen - Monachus monachusin - turvapaikkana. Alonsissos on osa arvokasta Välimeren ekosysteemiä ja lisäksi monien ainutlaatuisten lajien koti. Alonissoksella on otettu käyttöön ohjelman, jonka pyrkimyksenä on vähentää muovipusseja saarella ja näin suojella ympäristöä. Paperikasseja tarjotaan muovipussien sijaan kaupoissa ja myymälöissä niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Lisäksi saarella on käynnissä kampanja, jossa asiakkaille jaetaan ilmaiseksi uudelleenkäytettäviä kestokasseja.

Pyöräily-ystävällinen Skiathos

Skiathoksen saarelle on jo useana vuonna peräkkäin myönnetty Bike Friendly Destination -merkki. Matkailijat ja paikalliset voivat lainata ilmaiseksi pyöriä sekä sähköpyöriä ja huristella pitkin Skiathoksen kaupunkia ja Kokounariesia. Pyöräparkkeja löytyy kymmenen, joista yhdeksän on Skiathoksen kaupungissa ja yksi Koukouneriesissa. Varausjärjestelmä on automatioistu ja helppokäyttöinen. Kunta toivoo, että aloite auttaa vähentämään melua, päästöjä ja liikenneruuhkia sekä lisää ympäristötietoisuutta ja parantaa kansanterveyttä. Tutustueassi saareen pyöräillen voit itse päättää, mitä haluat nähdä ja voit kulkea oman tahtisi mukaan!


Lisää tarjouksia & vinkkejä

Katso kaikki tarjoukset, varaa äkkilähtö tai tilaa uutiskirjeemme.

Matkatarjoukset

Tältä sivulta löydät parhaat tarjoukset ja kampanjat lomamatkoihin juuri nyt!

Katso kaikki tarjoukset »

Äkkilähdöt

Apollomatkojen äkkilähtöjen joukosta löydät edullisia matkapaketteja aurinkoon. Toimi pian, sillä paikkoja on saatavilla rajoitetusti!

Varaa äkkilähtö

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä