Suuri Kreeta-opas
Mihin matkustaa Kreetalla seuraavalle lomallesi?

Suuri Kreeta-opas

Kreikan monipuolisin kohde tarjoaa jokaiselle jotakin – riippumatta iästä, matkaseurueesta tai kiinnostuksen kohteista! Kreetaa voidaankin totisesti tituleerata mahdollisuuksien saarena: täällä sinua odottavat jännittävät seikkailut syvissä rotkoissa, pastellinväriset rannat, tunnelmalliset pikkukylät ja herkkusuita hemmottelevat makuelämykset.

Ranta Kreetalla

Kreeta on kookas saari ja eri lomakohteiden väliset erot ovat vieläkin suurempia. Tämän vuoksi olemmekin lähteneet seikkailulle saaren ympäri, jotta voimme opastaa sinut juuri oikeaan kohteeseen – sekä houkuttelevimpien lomahelmien pariin. Kreeta on kooltaan Kreikan suurin saari, joten siitä puhutaan usein Länsi- ja Itä-Kreetana. Mutta mikä onkaan ero näiden kahden välillä – ja mitkä lomakohteet löytyvät mistäkin?
 

Länsi-Kreeta on lapsiperheiden suosikki

Länsi-Kreeta soveltuu erityisen hyvin perhelomailuun ja tunnetuin kohde on Hanian rannikko. Täällä on lapsiystävällisiä lomakohteita, kuten Agia Marina, Platanias ja Agii Apostoli sekä rakastettu Elafonissin vaaleanpunainen ranta. Rauhallisempaa ja aidon kreetalaista tunnelmaa etsivälle loistavia kohteita ovat Georgioupolis ja Kolymbari. Jos kaipaat lomaltasi vanhan kaupungin viehätystä, trendikkäitä ravintoloita ja pitkiä hiekka​​rantoja, suuntaa kohti Rethymnonin rannikkoa – tänne on noin 50 km matka Hanian kaupungista.

Pikkukuja Kreetalla

Itä-Kreetalla nautit lomasta aikuiseen makuun

Itä-Kreeta on perinteisesti aikuisten lomalaisten suosiossa, vaikka täällä on myös useita lapsiystävällisiä kohteita. Hersonissos sopii yöelämän pyörteissä viihtyvälle, Elounda ihastuttaa unelmien romanttisena kohteena, kun taas viehättävää Agios Nikolaosta voidaan pitää Kreetan sydämenä tunnelmallisine kujineen ja katuineen. Saaren koillisnurkassa on perinteinen Sitian satamakaupunki, joka sopii mainiosti kaupunkielämän, retkeilyn ja rantapäivien ystäville. Saaren kaakkoiskulman Ierapetra on vielä hieman tuntemattomampi kohde, jonka turkoosina kimalteleva merivesi ihastuttaa.

Aitoa kreikkalaista tunnelmaa

Almyridan ja Kaliveksen kylät tarjoavat puitteet aitoon kreetalaiseen lomatunnelmaan. Kaliveksen ympäristö on vehreä ja ranta on palkittu puhtaudestaan EU:n Sinisellä Lipulla. Almyridassa vallitsee rauhaisa pikkukylän tunnelma ja täällä voit nauttia rannan ravintoloissa kotitekoisia kreetalaisia herkkuja.

Kreetan etelärannikolla on yksi Euroopan eteläisimmistä kaupungeista – Ierapetra. Kaupunki sopii rauhallista tunnelmaa etsivälle lomailijalle, täällä tunnet olevasi tervetullut kuin toivottu vieras. Koe kreikkalainen arki markkinoilla, kapeilla kujilla ja pienissä kahviloissa.

Kolymbarissa voit kokea sekä rauhallisen tunnelman ja kauniit rannat että lopputtomat mahdollisuudet tutustua saaren kiehtovimpiin kohteisiin. Kohde sijaitsee saaren länsirannikolla ja täältä on hyvät yhteydet Kreetan kauniille rannoille, kuten Falassarnaan. Mikäli kaipaat lisää menoa ja  meininkiä, pääsee täältä helposti paikallisbussilla lähikaupunkeihin, kuten Plataniakseen ja Haniaan

Tanssijalka vipattamaan!

Hersonissos on Kreetan kohteista parhaiten tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kaupungin tavernat ja ravintolat ovat niin lähellä merta, että voit melkein ruokkia kaloja suoraan pöydästä nauttiessasi lounasta tai illallista. Illan hämärtyessä aukeavat useat baarit ja yökerhot ,joissa on mahdollista tanssia aina auringonnousuun saakka. Älä kuitenkaan anna tämän hämätä – Hersonissos on paljon muutakin, kuin juhlimista ja yöelämää. Erityisesti keväisin ja syksyisin kohteessa on sopivan rauhallista perhelomailuun. Täältä pääsee kätevästi myös tutustumaan jännittäviin nähtävyyksiin, kuten Knossoksen palatsiin ja pääkaupunki Heraklionin maailmankuuluihin museoihin.

Rethymnonin kaupungissa on myös monipuolinen tarjonta yökerhoja ja baareja, joissa juhlinta jatkuu yön pikkutunneille asti. Rantakadun varrella ja kapeilla kujilla on useita menomestoja, joten rennon rantaloman ja kantojen kattoon nostaminen käy kuin tanssi! Plataniaksen pääaukiolla on myös mahdollisuus viettää lämmintä kesäyötä iloisesti tanssien. Juhlinta ei kuitenkaan häiritse perheitä ja muita rauhallisempaa lomaa etsiviä, sillä hotellit sijaitsevat rannan rauhassa.