Forum Romanium

Rooman suosituimmat nähtävyydet

Rooma on fantastinen kaupunki, jossa riittää nähtävää ja tehtävää – kävele pitkin pieniä katuja, tutki syrjäisiä toreja ja nauti italialaisista herkuista ulkoilmakahviloissa... Teiden varsilla on satoja tunnettuja monumentteja, kirkkoja ja antiikin mystiikkaa. Täältä löydät viisi nähtävyyttä Roomassa, joita ei kannata jättää välistä!

Espanjalaiset portaat

Yksi Rooman tunnetuimmista nähtävyyksistä on Espanjalaiset portaat. Portaat. jotka koostuvat 138 askelmasta, rakennettiin vuosien 1723-1726 välillä. Portaiden nimi tulee siitä, että ne sijaitsevat ''Piazza di Spagna'' -nimisellä aukiolla. Ne rakennettiin alun perin sitä varten, että aukiolta pääsisi torilta Trinitá dei Montin kirkolle, joka sijaitsee portaiden yläpuolella. Nykyään Espanjalaiset portaat ovat klassinen tapaamispaikka Roomassa – istahda portaille nauttimaan herkullisesta gelatosta tai ulkoilmaravintoloihin maistelemaan italialaisia erikoisuuksia.

Forum Romanum

Lähellä Colosseumia sijaitsee Forum Romanum, joka tarkoittaa suomennettuna roomalaista toria. Antiikin Rooman aikaan aukiota käytettiin kauppapaikkana sekä uskonnollisten seremonioiden ja poliittisten tapahtumien tapaamispaikkana. Nykyään paikalla on enää raunioita, mutta historiallinen paikka on silti käymisen arvoinen. Vanhat rakennukset, temppelit ja kirkot ovat upeita häivähdyksiä historiasta!

Villa Borghese

Villa Pamphili & Villa Borghese

Oletko kyllästynyt ihmisjoukkoihin ja tungokseen? Ota hetki itsellesi yhdessä Rooman kauneimmista puistoista, Villa Pamphilissa. Villa Doria Pamphili on Rooman suurin julkinen puisto, joka sijaitsee Monteverden kaupunginosassa. Itse villa on rakennettu 1600-luvulla. 

Rooman tunnetuin puisto on nimeltään Villa Borghese, ja on ehdottomasti yksi Rooman must see -paikoista. Jos haluat välttää ihmispaljoudet, Villa Pamphili on parempi valinta, mutta Villa Borghese on nykyään jo todellinen klassikko. Villa Borghese rakennettiin vuosina 1613-1616, ja on kokonaispinta-alaltaan kuuse neliökilometria.Villa Borghesesta löytyy puutarha (Giardino del Lago), useita museoita ja veistoksia ripoteltuna ympäri puistoa. Villa Borghese sijaitsee lähellä Espanjalaisia portaita, ja puistoon on yhteensä yhdeksän sisäänkäyntiä, joiden väliltä voit valita.

Fontana di Trevi

Kysymys kuuluu: onko olemassa kuuluisampaa suihkulähdettä kuin Fontana di Trevi? Piazza di Trevin torilla sijaitsee suuri vesiallas, johon yhdistyy rakennus, ja joka on tuttu esimerkiksi elokuvasta La Dolce Vita (1960). Suihkulähde on rakennettu vuosien 1723 ja 1762 välissä. Legendan mukaan jos heität kolikon lähteeseen, toiveesi toteutuu...