Rooman matkavinkit

Matkavinkkejä Roomaan

Löydä parhaat lomavinkit Roomaan! Kaupunki ihastuttaa antiikin aarteillaan ja romanttisella tunnelmallaan – lue lisää ja löydä Rooman parhaat nähtävyydet, ravintolat ja aktiviteetit. 

Varaa lomasi Roomaan

Rooman kaupunginosat

Rooma on suurkaupunki monine kaupunginosineen, alueineen ja kortteleineen. Jokainen alue on ainutlaatuinen – täältä löydät meidän suosikkimme!  

Lue lisää

Parhaat nähtävyydet

Rooma on fantastinen kaupunki, jossa riittää nähtävää ja tehtävää – kävele pitkin pieniä katuja, tutki syrjäisiä toreja ja nauti italialaisista herkuista ulkoilmakahviloissa... Täältä löydät viisi nähtävyyttä Roomassa, joita ei kannata jättää välistä!

Lue lisää

Erilaisia nähtävyyksiä Roomassa

Roomassa on paljon muutakin nähtävää klassisten ja tunnettujen nähtävyyksien lisäksi. Saadaksesi vilauksen aidosta Roomasta, lähde pois matkailijoiden suosimilta alueilta ja tutustu kaupunkiin uudella tavalla.

Lue lisää

Historiallinen Colosseum

Yksi Rooman upeimmista nähtävyyksistä on Colosseum, roomalainen amfiteatteri, joka rakennettiin jo vuonna 70 jaa. Täällä pääset kävelemään samoja katuja pitkin kuin lukuisat sukupolvet sinua ennen, ja tuntemaan historian havinan. 

Lue lisää

Pantheon

Keskellä Rooman keskustaa sijaitseva Pantheon on yksi niistä nähtävyyksistä, joita et voi jättää välistä vieraillessasi kaupungissa. Kokoontumispaikkana toimineessa temppelissä ihmiset tulivat palvomaan seitsemää jumalaa, joiden patsaat löytyivät rakennuksen sisältä.

Lue lisää

Pietarinkirkko

Tämä kirkko on yksi maailman suurimmista, ja yksi ehdottomasti tärkeimmistä nähtävyyksistä Roomassa. Pietarinkirkko on katolisen uskonnon pyhä paikka, joka on nimetty Apostoli Pietarin mukaan, jonka sanotaan olevan myös haudattuna kirkon alle. 

Lue lisää

Sikstuksen kappeli

Käynti Sikstuksen kappelissa on yksi Rooman loman ehdottomista kohokohdista. Sikstuksen kappeli onn paavin yksityinen kappeli Vatikaanin kaupungissa, ja kyseisessä paikassa valitaan myös uusi paavi. Täällä pääset näkemään Rooman fantastisimpia taideteoksia, esimerkiksi Michelangelon teoksia. 

Lue lisää

Ravintolavinkit Roomaan

Käynti Roomassa on todellinen makuelämys. Jos pidät pastasta, leivästä ja leikkeleistä, viihdyt täällä varmasti! Roomassa on ravintoloita jokaiseen makuun ja hintaluokkaan – täältä voit lukea kootut ravintolavinkkimme Roomaan!

Lue lisää

Makuelämyksiä

Roomassa illallinen syödään tyypillisesti kahdeksan ja yhdeksän välillä illalla. Ruokailu on tärkeä osa roomalaisten päivää, jolloin usein yhdistetään perheen kanssa olo sekä hauskanpito. Tie italialaisten onnellisuuteen käy todellakin vatsan kautta!

Lue lisää

Michelin-tähden ravintolat Roomassa

Italia on tunnettu ravintoloistaan ja hyvästä ruoasta. Maasta löytyykin yli 300 Michelin-tähden saanutta ravintolaa. Rooma on todellinen gastronomian pääkaupunki – lue parhaat ravintolavinkit täältä! 

Lue lisää

Ostosvinkkejä

Italialaiset ovat tunnettuja tyylitajustaan ja pukeutumisesta. Inspiroidu Rooman katujen tyyliniekoista ja löydä uudet vaatekaapin kulmakivet. 

Lue lisää