Rooma kohdetiedot

Aikaero:

Roomassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Kieli:

Italia.

Valuutta:

Euro.

Ruoka ja juoma:

Roomasta löytyy monipuolinen valikoima hyviä ravintoloita kaikissa hintaluokissa. Piazza Navonan, Fontana di Trevin ja Pantheonin alueilla on useita pieniä ja mukavia ravintoloita, joissa voit myös syödä ulkona.

Lentokenttäkuljetus:

Matkat reittilennoin Roomaan, Italiaan ovat omatoimimatkoja, eikä lentokenttäkuljetuksia ole ostettavissa Apollomatkojen kautta. Kuljetukset tulee järjestää omatoimisesti.

Fiumicinon lentokentältä pääsee Rooman keskustaan Leonardo express -junalla 30 minuutissa.

Rannat:

30 kilometrin päässä Rooman keskustasta sijaitsee Lido di Ostian ranta. Rannalle on helppo mennä metrolla, bussilla ja junalla, ja matka kestää n. 40 minuuttia. Suurimmalle osalle rannoista on n. 10 euron sisäänpääsymaksu, johon sisältyy suihku, säilytyslokero, pukuhuone ja WC. Paikalta voit vuokrata myös aurinkotuoleja- ja varjoja.

Iltaelämä:

Roomasta löytyy useita baareja, pubeja ja yökerhoja. Kesäaikana monet klubit ja baarit siirtyvät ulkoilmaan. Teatro Dell'Operassa on myös live-musiikkia ja ooppera-esityksiä.

Julkinen liikenne:

Paikallisbussi, raitiovaunu ja metro. Taksit ovat melko hintavia.

Aktiviteetit:

Roomassa on useita eri puistoja. Hydromania on suuri vesipuisto, jossa on useita altaita ja vesiliukumäkiä. Rainbow Magic on Rooman ulkopuolella sijaitseva huvipuisto, jonne pääsee erikoisbussilla kaupungin keskustasta. Villa Borghese on kaunis luonnonpuisto, jossa voit vuokrata segwayn, pyörän tai soutuveneen.