Rooman kaupunginosat

Rooman alueet ja kaupunginosat

Rooma on suurkaupunki monine kaupunginosineen, alueineen ja kortteleineen. Jokainen alue on ainutlaatuinen – täältä löydät meidän parhaat vinkkimme! 

Historiallinen Centro Storico

Jos haluat tuntea vanhan Rooman, suuntaa kohti Centro Storico -nimistä aluetta. Tällä alueella voit ihastella tunnettuja nähtävyyksiä lähes tulkoon jokaisella kadulla. Alueella sijaitsevat mm. Pantheon ja Fontana di Trevi - jos olet kävelyllä Centro Storicossa, törmäät näihin ennemmin tai myöhemmin. Nähtävyyksien lisäksi alueella pääset ihastelemaan myös kauniita rakennuksia, kauniita toreja ja kapeita kujia. 

Tunnelmallinen Trastevere

Rooman yksi tunnelmallisimmista alueista on nimeltään Trastevere. Trastevereen pääset kaupungin keskustasta ylittämällä sillan, joka kulkee Tibernin joen yläpuolella. Koska alueella ei ole moniakaan tunnettuja nähtävyyksiä ja monumentteja, se on huomattavasti rauhallisempi kuin monet muut Rooman alueista. Täällä voit talsia pitkin mukulakivikatuja, istahtaa mukavaan kahvilaan lounaalle ja tutkia pieniä putiikkeja.

Treudden Tridente 

Rooman keskustan pohjoispuolta kutsutaan nimellä Tridente. Tridente koostuu kolmesta yhdistyneestä kadusta: Via di Ripetta, Via del Babuino ja Via del Corso. Tridenten tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti Espanjalaiset portaat. Tridenten alueella sijaitsevat myös suuret ostoskadut: Via Vittoria, Via Frattina, Via delle Carrozze, Via Borgognona ja Via della Vite. Tridentessä sijaitsee myös Piazza del Popolo, suuri tori 1816-luvulta asti. Keskellä Piazza del Popoloa seisoo obeliski nimeltä Flaminionin abeliski, joka on rakennettu 1200-luvulla eaa. ja kuljetettiin Roomaan 10-luvulla jaa. Toria on käytetty kokoontumispaikkana, ja sieltä löytyy myös suihkulähteitä, patsaita ja monumentteja.

Boheemi Monti

Monti on kaupunginosa Rooman länsipuolella, jonka olemassaolon matkailijat usein unohtavat. Alueella sijaitsee esimerkiksi Colosseum, joka on monien matkailijoiden nähtävyyksien listalla, mutta monumentin lisäksi alue jää usein tuntemattomaksi. Se on sääli, sillä Monti on yksi Rooman vanhimmista ja parhaiten säilyneistä alueista, jossa suurin osa paikallisista asuu. Monti on taiteellinen ja boheemi alue, jossa on myös vintage-putiikkeja ja pieniä trattorioita. Piazza della Madonna dei Montin torilla matkailijat ja paikalliset kerääntyvät 1600-luvulla rakennetuille portaille nauttimaan auringosta, lepäämään tai esimerkiksi lukemaan. Palazzo delle Esposizioni on toinen tunnettu nähtävyys Montissa: museo ja kulttuurikeskus kauniissa rakennuksessa, joka on suunniteltu uusklassiseen tyyliin.

Trastevere