Nähtävyyksiä Roomassa

Erilaisia nähtävyyksiä Roomassa

Roomassa on paljon muutakin nähtävää klassisten ja tunnettujen nähtävyyksien lisäksi. Saadaksesi vilauksen aidosta Roomasta, lähde pois matkailijoiden suosimilta alueilta ja tutustu kaupunkiin uudella tavalla. Täältä löydät vinkkejä erilaisiin nähtävyyksiin Roomassa. 

Testaccion hautausmaa

Testaccion kaupunginosassa sijaitsee yksi Euroopan kauneimmista hautausmaista, joka on nimeltään Il Cimitero Acattolico di Roma. Protestanttinen hautausmaa otettiin käyttöön 1700-luvulla. Hautausmaa suljettiin uusille haudoille 1900-luvulla, ja ennen sen sulkemista sinne haudattiin lähinnä ulkomaalaisia henkilöitä, kuten esimerkiksi John Keats ja Percy Bysshe Shelley. Hautausmaan lähellä sijaitsee myös Cestiuksen pyramidi, hautamonumentti, joka on rakennettu 18-12 eaa. Pyramidi on lähes 36 metriä korkea sementtimonumentti, joka on peitetty marmorilla. 

Näin pääset hautausmaalle: metrolinja B, jää pois pysäkillä nimeltä ''Piramide'', tai busseilla numero 3, 75, 23, 60, 83, 95, 280, 30 tai 175.
Aukioloajat: maanantaista lauantaihin, 09.00 – 17.00. Sunnuntaisin hautausmaa on avoinna 9.00-13.00. 

Nähtävyyksiä Roomassa
Ruokamarkkinat Roomassa

Trionfale Market

Trionfale Marketin ruokamarkkinat ovat Rooman suurimmat markkinat, joilla on yli 270 erilaista kojua. Trionfale Marketista löydät tuoreita vihanneksia, eksoottisia hedelmiä, kalaa sekä lihaa. Täältä paikalliset ostavat ruokansa. Markkinoilla voit nauttia ihanasta paikallisesta tunnelmasta, ja ostaa esimerkiksi hieman juustoa ja leikkeleitä hotellihuoneeseen tai nauttia kevyen lounaan paikan päällä. 

Näin pääset Trionfale Marketiin: ota metrolinja A Ottavianon asemalle, ja kävele sen jälkeen noin 500 metriä. 
Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 07.00-14.00. 

Rooman katakombit 

Yksi upeista nähtävyyksistä on Rooman katakombit. Katakombit ovat vanhoja hautapaikkoja, jotka ovat suurissa luolissa ja tunneleissa 6-20 metrin syvyydessä maan alla. Tarve uusille hautapaikoille syntyi, kun maanpäällisillä hautapaikoilla ei ollut enää tilaa. Samaan aikaan roomalaisia kiellettiin hautaamasta rakkaitaan kaupunginmuurien sisäpuolelle, joka selittääkin sen miksi kaikki katakombit sijaitsevat Rooman ulkopuolella. Roomassa on noin 60 katakombia, joista viisi ovat auki yleisölle. Suurin katakombeista on nimeltään Santa Domitilla. 

Näin pääset perille Santa Domitillalle: Bussi numero 716 Piazza Venezialta.
Sisäänpääsymaksu: 8 euro per henkilö. 
Aukioloajat: keskiviikosta maanantaihin klo 09.00 – 12.00 ja14.00 – 17.00. Huomioithan, että Santa Domitilla on suljettu joulukuusta tammikuuhun.

Rooman katakombit
Erilaisia nähtävyyksiä Roomassa

Taiteiden katu Via Margutta 

Vain kivenheiton päässä Espanjalaisilta portailta sijaitsee sijaitsee rauhallinen keidas, jota useimmat matkailijat eivät edes löydä – Via Margutta. Pieni katu on pullollaan taidegallerioita, ateljeita ja antikvarioita. Kerran vuodessa (usein huhtikuun lopussa tai maaliskuun alussa) paikalla järjestetään ulkoilmanäyttely “I Cento Pittori di via Margutta” – sata maalaria Via Marguttan kadulla. Silloin sata taiteilijaa kokoontuvat yhteen ja katu muuntautuu yhdeksi isoksi taidenäyttelyksi. 

Kuinka päästä Via Marguttalle: Kävele! Via Margutta sijaitsee suuren Via del Babuinon kadun takana, joka alkaa espanjalaisilta portailta.