Rooman nähtävyydet

Rooman nähtävyydet

Italian pääkaupunki Rooma on kuin elävä museo ja valikoima hämmästyttäviä nähtävyyksiä on lähes loputon. Ikuisen kaupungin upeista nähtävyyksistä kannattaa kiertää ainakin maailmankuulut Colosseumin amfiteatteri, Espanjalaiset portaat, Pietarinkirkko, Vatikaani sekä vaikuttava Fontana di Trevin suihkulähde. Roomassa riittää mielenkiintoisia museoita sekä arkkitehtuuria ja koko Rooman historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. 


Rooman nähtävyyksiä

Colosseum

Colosseum on Antiikin Rooman vaikuttavimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä. Colosseum oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jonne mahtui jopa 50 000 katsojaa. Rakennus edustaa roomalaista arkkitehtuuria ja se on kaunis näky erityisesti illalla, kun se sisällä olevat valot sytytetään. Colosseum sijaitsee Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella, lähellä Forum Romanumia.

Vatikaani

Roomalaiskatolisten pyhiinvaelluskohde Vatikaani on vierailemisen arvoinen paikka, vaikka kiertelisi vain sen ympäristöä. Tämä katolisen kirkon keskus on täynnä upeaa taidetta ja historiaa, joka on tuttua muun muassa Dan Brownin kirjoista. Vatikaanissa voit ihastella esimerkiksi Sikstuksen kappelin kattomaalauksia sekä Rafaellon, Berninin ja Michelangelon luomuksia.  Vatikaanista löydät myös kuuluisan Pietarinkirkon, joka on maailman suurin uskonnollinen rakennus.  

Fontana di Trevi –suihkulähde

Fontana di Trevi on Rooman suurin ja upein suihkulähde, jonka takaseinämä on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Keskellä lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Mikäli haluaa ihastella suihkulähdettä pienemmässä ruuhkassa, kannattaa vierailla paikalla aamusta.

Espanjalaiset portaat

Rooman kuuluisa ulkoportaikko, Espanjalaiset portaat on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja se toimii paikallisten asukkaiden kohtaamispaikkana. Portaat johtavat Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle ja niitä kutsutaan ”espanjalaisiksi” aukion mukaan. 

Ostokset ja ravintolat

Shoppailijan Rooma on italialaista muotia ja huippudesignia täynnä, mutta myös suurimpien vaateketjujen liikkeet ovat hyvin edustettuina mukaansatempaavaa markkinahuumaa unohtamatta. Roomasta löytyy jokaiseen makuun sekä ylellisiä että edullisempiakin löytöjä. Kaupungin muotiliikkeet, katukaupat ja markkinat tarjoavat vaatteita, nahkatuotteita sekä kenkiä. Myös italialaiset viinit ovat suosittuja tuliaisia.

Shoppailijan kannattaa suunnata esimerkiksi Piazza di Spagnan ympäristöön tekemään ostoksia. Jos etsit design-vaatteita niin Vie dei Condotti –kadulta löydät esimerkiksi Armanin, Louis Vuittonin, Versacen ja Guccin kaltaisten huippusuunnittelijoiden luomuksia. Merkkivaatteita ja edullisempien brändien tuotteita on paljon tarjolla myös Via del Corso- ja Via Nazionale -kaduilla. Jos taas haluat tehdä edullisia löytöjä, niin kannattaa vierailla kaupungin reunamilla olevissa outlet-myymälöissä, kuten Castel Romano Outletissa. Myös valtavilla Porta Portese –katumarkkinoilla voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä.

Ostosten ja kiertelyn lomassa on mukava pysähtyä paikalliseen Gelateriaan maistelemaan maailmankuulua italialaista jäätelöä.  Rooman kaduilla ravintoloita, pizzerioita, trattorioita ja leipomoita on valtavasti ja näissä perinteiset, herkulliset italialaiset herkut ovathyvin edustettuina. Tunnelmallisessa Trasteveren kaupunginosassa kannattaa käydä katselemassa keskiaikaista Roomaa ja paikallista elämänmenoa, mikäli kaipaa pois vilkkaimmista turistikeskuksista.

Vinkkejä Roomaan:

  • Villa Sciarra -puisto on täynnä upeita 1700-luvun patsaita
  • Bar del Fico Via della Pace:ssa voit kokea aitoa italialaista baarikulttuuria
  • Kokeile perinteistä roomalaista pastaa ravintolassa nimeltä Da Felice. Muista varata pöytä etukäteen.
  • Viinibaari Al Vino al Vino Via dei Serpenti tarjoaa hyviä viinejä