Tekemistä Balilla

Kokemuksia Balilla

Tutustu Balin kultturelliin sydämeen, Ubudiin, vieraile upeilla Gili-saarilla tai koe jotain uutta Cangguussa. 

Tutustu Ubudiin

Ubud on Aasian joogakeskus, ja Balin kulttuurin sydän. Kaikenlaiset matkailijat löytävät tiensä tänne – reppureissaajista luksusmatkailijoihin. Kylää ympäröivät sademetsät ja riisipellot, mutta keskustasta löydät silti monia eläväisiä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Monet matkustavat Ubudiin kokeakseen aidon balilaisen tunnelman ja saaren mielenkiintoisen kulttuuriperinnön. Ubudissa voit vierailla museoissa ja gallerioissa, ja täältä löydät myös parhaat matkamuistot ja tuliaiset. 

Vinkkejä Ubudin keskustaan

Jos etsit ainutlaatuisia tuliaisia hyvään hintaan, kannattaa suunnata Ubudin taidemarkkinoille, eli Pasar Seni Ubudiin. Markkinat ovat auki päivittäin, ja ne sijaitsevat aivan keskustassa kuninkaan palatsia vastapäätä, joka on myös yksi Ubudin parhaista nähtävyyksistä. Jos haluat nähdä lisää paikalliskulttuuria, kannattaa pyörähtää myös Puri Lukisan-museossa, joka on Balin vanhin taidemuseo. Museosta löydät balilaista taidetta ja puuveistoksia, ja voit tutustua paremmin saaren historiaan ja hindulaiseen mytologiaan. Jos kaipaat hieman rauhaa ja hiljaisuutta Ubudin kuhinan jälkeen, suosittelemme käymään esimerkiksi Saraswatin temppelissä.

Vinkkejä Ubudin ulkopuolelle

Kenties parhaat nähtävyydet löydät hieman Ubudin kaupungin ulkopuolelta. Kun kävelet pitkin Campuhan Ridge Walkia, voit ihailla samalla upeita maisemia riisipeltojen ylitse. Käy myös vesitemppeli Tirta Empulilla, joka on osa Balin hindulaisten pyhiinvaellusreittiä. 30 minuutin matkan päässä Ubudista sijaitsee tunnettu Tegenunganin vesiputous, jonne on suhteellisen helppo mennä ja maisemat ovat mitä upeimmat. Vesiputous sijaitsee sademetsän laitamilla. Vesiputouksessa voi uida, mutta varo voimakkaita virtoja. 

Gili-saaret Balilla

Rantaelämää Gili-saarilla

Gili-saaret koostuvat kolmesta saaresta. Saaret eivät itseasiassa kuulu Balille vaan Lombokilla, mutta myös Balilta pääset useilla venekuljetuksilla kyseisille saarille. Candi Dasalta kestää noin 15 minuuttia taksilla Padang Bain satamaan, josta pääset saarille. Gili Trawangan on saarista suurin ja tunnetuin. Saarella vallitsee boheemi rantatunnelma ja rauhallinen ilmapiiri. Hyvänä vinkkinä suosittelemme vuokraamaan pyörän, koska voit pyöräillä koko saaren ympäri vain 40 minuutissa. Gili Air on reppureissaajien suosikki, ja se sopii täydellisesti myös sukelluksen ja snorklauksen ystäville. Pienin saarista, Gili Meno, sopii rauhalliseen ja rentoon rantalomailuun. 

Erilainen Canggu

Noin 30 minuutin matkan päässä Kutan pohjoispuolella sijaitsee Canggun kylä, jossa vehreät riisipellot kohtaavat mustat laavarannat. Täällä voit kokea hieman erilaista Balia, jossa surffausmahdollisuudet ovat mahtavat, boheemeja mehubaareja löytyy jokaiseen makuun ja tunnelma on todella kansainvälinen. Canggussa voit hankkia tatuoinnin, kun ruokailet ravintolassa nimeltä Tacos and Tattoos, ja kylän monista värikkäistä kahviloista löydät myös hyvää ja ekologista ruokaa. Päätä päivä nauttien auringonlaskusta ja hyvistä drinkeistä Sand Bar -nimisessä rantabaarissa.