Bali kohdetiedot

Kieli:

Bahasa indonesia on saaren virallinen kieli. Balilla puhutaan balia. Lomakohteissa puhutaan myös englantia.

Valuutta:

Indonesia rupia (IDR)

Sähkö:

220 V/230V, 50Hz.

Ruoka ja juoma:

Kolmen ruokalajin illallinen noin 10 €/hlö. Olut maksaa noin 2 euroa.

Rannat:

Sanurin ranta on 6 kilometriä pitkä hiekkaranta. Koralliriuttojen vuoksi suositellaan käytettäväksi uimakenkiä. Tanjung Benoan rannalla on hienoa valkohiekkaista hiekkaa. Kutalla on hiekkaranta, jossa tuulee enemmän ja on siksi erityisesti surffaajien suosiossa. Nusa Dualla on hiekkaranta, jossa tuulee vähemmän.

Iltaelämä:

Kutassa on iltaelämää, baareja, yökerhoja ja kahviloita. Sanurissa, Legiansissa sekä Nusa Duassa iltaelämä on rauhallisempaa.

Julkinen liikenne:

Paikallisbussit liikennöivät saarella ilman aikatauluja. Takseja on paljon, ja ne ovat edullisia.

Aktiviteetit:

Sukellus, snorklaus, surffaus ja purjehdus. Kolme 18-reikäistä golfkenttää ja 9-reikäinen kenttä. Useilla hotelleilla on tennis- ja squashkenttiä.

Hyvä tietää:

Nyepiä eli balilaista uutta vuotta 11. maaliskuuta 2024. Juhla tunnetaan myös nimellä Balinese Day of Silence. Nyepi on yleinen vapaapäivä ja hindujen vuoden kohokohta, jota juhlitaan ympäri saaren. Nyepin aikana paikalliset keskittyvät meditoimiseen ja itsetutkiskeluun. Nyepiä edeltävänä iltana saarella järjestetään paraateja ja erilaisia seremonioita. Balilaisen uuden vuoden aikana on kiellettyä uida meressä, eikä tällöin ole sallittua poistua hotellialueelta. Internet, paikallinen tv ja radio saattavat toimia rajoitetusti. 4 ja 5 tähden hotellien ravintolat ja baarit ovat avoinna normaalisti, kun taas 3 tähden hotelleissa aukioloajat saattavat olla lyhyempiä. Juhla alkaa klo 6.00 ja päättyy seuraavana aamuna klo 6.00.