Balin luontoelämykset

Balin luontoelämykset

Sademetsiä, tulivuoria ja vesiputouksia – vehreä Balin saari on pullollaan upeita luontoelämyksiä. Lue lisää ja tutustu saaren eksoottiseen luontoon ja eläimiin! 

Tropiikkia ja sademetsiä

Suuri osa Balin saaresta koostuu sademetsästä, jonka vuoksi esimerkiksi vaellusretki upeissa maisemissa on fantastinen lomaelämys. Trooppisen ilmastonsa vuoksi Balilla on myös useita vesiputouksia. Sekumpul Waterfall on Balin pohjoispuolella sijaitseva vesiputous, jonka alue koostuu itseasiassa seitsemästä vesiputouksesta. Matka vesiputoukselle kulkee kauniiden riisipeltojen ohitse ja pienen joen ylitse – täällä voit todella tuntea olevasi sademetsässä! Yksi tuntemattomimmista vesiputouksista Balilla on Bhuana Sari Waterfall, joka sijaitsee noin 2,5 tunnin päässä Denpasarista. Kaksoisvesiputous nimeltä Banyumala Twin Waterfalls on myös kaunis nähtävyys, joka sijaitsee Bulelengin alueella. Buleleng on tunnettu siitä, että sen alueella sijaitsee useita eri vesiputouksia. 

Tutustu saaren vedenalaiseen maailmaan

Coral Trianglen alueella pääset tutustumaan Balin vedenalaiseen maailmaan. Myös delfiinit viihtyvät Intian valtamerellä, ja lähellä Lovinaa Balin pohjoisrannikolla on hyvät mahdollisuudet bongata delfiinejä! 

Apinoita Balilla

Luonnollista Balia

Bali ja Indonesia ovat pullollaan erilaisia eläinlajeja ja upeaa luontoa. Yhden päivän aikana voit bongata sammakoita, sirkkoja, rupisammakoita ja gekkoja. 

Balilla on lähes 300 erilaista lintulajia, joista useat lajit ovat jo uhanalaisia. Näihin lajeihin kuuluu mm. balinkottarainen, jota on nähtävillä vain Balin luoteisosassa Bali Baratin kansallispuistossa. Toinen yleinen, lentävä otus Balilla on lepakko, jotka eivät ole vaarallisia ja pelkäävät usein enemmän ihmisiä kuin päinvastoin.

Apinat ovat yleinen näky Balilla. Palmupuiden alla ja temppeleissä asustaa lähes 700 apinaa – voit ostaa banaaneja, ja tarjota niitä uusille karvaisille ystävillesi. Ole kuitenkin varuillasi ja pidä huoli omaisuudestasi, sillä apinat ovat ovelan nopeita taskuvarkaita!