Fuerteventura

Postikorttimaisemia Fuerteventuralta

Fuerteventura on kuin luotu tutkimusmatkoille. Tutustu saaren upeisiin luonnonnähtävyyksiin ja kaupunkeihin – voit myös hypätä veneeseen ja suunnata kohti Lanzarotea! 

Parque Natural de las Dunas

Ihastu tähän kauniiseen luonnonpuistoon, jonka valkoinen hiekka on tuotu suoraan saharasta ja jonka ranta ulottuu aina Correlejoon asti. Täällä on helppo unelmoida ja nauttia elämästä! Muista ottaa mukaan uima-asusi ja kamera – valkoinen hiekka, sininen taivas ja turkoosi meri luovat upean valokuvauspaikan! Rannalla ei ole kahviloita tai kauppoja, joten osta eväät etukäteen. Pääset tänne helpoiten vuokra-autolla tai Correlejosta bussilla numero 6. Jos majoitut Jandíassa tai Playitaksessa, mene ensin Puerto del Rosarioon ja vaihda sitten bussiin numero 6. 

Villa Winter

Cofeten läheisyydessä Fuerteventuran eteläpuolella sijaitsee Villa Winter, jonka on rakentanut saksalainen insinööri Gustav Winter toisen maailmansodan aikana. Talon tapahtumista on monia spekulaatioita, ja opas jakaa tarinoita mielellään. Mystiselle talolle pääset Cofeten rannalta. 

Hiekkadyynit

Nuestra Señora de la Regla i Pajara

Kyseisen kirkon ovi on uniikkia ja kaunista käsityötä, joka on saanut inspiraatiota azteekkisesta rakennustaiteesta. Kirkon sisällä voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Kirkkokierroksen jälkeen suositellaan käyntiä Pajarasin kylässä, jossa voit tuntea pienkaupungin idylliä. 

Faro Punta de Jandía

Saaren eteläisimmässä kohdassa sijaitsee majakka, joka on auttanut monia merimiehiä vuosien aikana. Majakan erityinen ja kaunis muoto on koettava paikan päällä, jotta sitä osaa arvostaa. 

Corralejo

Corralejo

Vanhassa kaupunginosassa sataman lähellä on useita pieniä toreja ja ulkoilmaravintoloita joista valita. Shell bensa-aseman takana Correlejon pääkadulla sijaitsee tori, jossa paikalliset ja turistit kokoontuvat iltaisin kuuntelemaan livemusiikkia. 

Kellotorni Corralejossa

Pienellä torilla kylän laitamalla sijaitsee kellotorni. Ylös päästäksesi joudut kapuamaan useita rappusia, mutta vaivannäkö palkitaan. Ylhäältä voit nauttia upeista näkymistä kylän yli ja sen ympäristöön. Tornin löydät CC Campanariosta.

Isla de los Lobos

Koe Robinson Crusoen saari, joka sijaitsee vain 15 minuutin matkan päässä Correlejosta. Täällä voit unohtaa stressin ja vain nauttia rauhasta ja vapaa-ajasta. Tee matka saaren ympäri ja löydä oma paikkasi rentoutumiseen! 

Festivaalit

Loman ja festivaalien yhdistäminen on loistava tapa tutustua lähemmin kanarialaiseen kulttuuriin! Festivaalit ovat hauskoja niin aikuisille kuin lapsillekin, ja vuoden aikana saarella järjestetään monia erilaisia festivaaleja.

Jeepsafari

Nauti kauniista maisemista ja lähde tutustumaan paikkoihin, joihin ei tavallisella autolla tai bussilla pääse. Näet kuinka dramaattisesti luonto muuttuu tulivuorimaisemiin ja laavarantoihin. Pääset lähelle luontoa ja paikallisia samalla kun opit uutta Fuerteventurasta. Kanarialainen lounas sisältyy hintaa. Retki tehdään saaren pohjois- ja eteläosista. 

Piraattiseikkailu

Fuerteventura on yksi Kanariansaarin upeimmista aarteista. Saarelta löytyy yli 150 rantaa, joten voit helposti ladata akkujasi loman aikana. Jos kaipaat aktiviteetteja, voit lähteä kiehtovan merirosvolaiva "Pedra Sartañan" kyytiin saaren etelärannikolla. Retken aikana on mahdollista uida, snorklata ja kalastaa. Jos olet onnekas, saatat nähdä delfiinejä ja valaita. Retki lähtee Morro Jablesin satamasta, ja on vain etelässä majoittuvien vieraiden käytettävissä.

Jandían niemimaa

Jylhiä kallioita, valkoisia rantoja ja turkoosia merta! Kaiken tämän voit kokea yhdessä paikassa samaan aikaan. Jandían niemimaa, tai Jandía Peninsula kuten se sanottaisiin espanjaksi, on laaja alue jonne pääsee helpoiten autolla tai bussilla numero 1 Puerto del Rosariosta tai Gran Tarajalista.

Surffareiden lempikylä

Jos olet Lajaressa – surffaajien lempikylässä – voit nauttia kupin kahvia mukavassa kahvilassa, tutkia surffikauppoja ja nauttia rennosta ilmapiiristä. Kylä on myös hyvä aloituspiste vaellusretkille. Kiipeä tulivuoren kraatereille ja vaella alas rannikolle, josta pääset takaisin Correlejoon. Jos vierailet Lajarehissa lauantaina, voit käydä keskellä kylää järjestettävillä markkinoilla, joissa myydään erilaisia paikallisia käsitöitä. Täältä löydät takuuvarmasti täydelliset tuliaiset! 

Ranta Jandíassa

Morro Velosa maisemat

Morro Velosasta on upeat näkymät koko saaren ylitse, ja täällä voit nauttia Fuerteventuran luonnosta, vuoristoista, maisemista ja merestä. Kirkkaana päivänä voit nähdä Puerto del Rosarioon saakka. Morro Velosa sijaitsee Betancurian pohjoispuolella. 

Maaoravia

Fuerteventuralla on paljon maaoravia aina pohjoisen Correlejosta Morro etelän Jablesiin asti. Muista ottaa paljon kuvia uusista ystävistäsi! Huomioithan, että oravia ei saa syöttää. 

Pepen vuohifarmi

Maatila sijaitsee Betancurian läheisyydessä, ja täällä valmistetaan myös erinomaista vuohenjuustoa sekä kaktusmarmeladia. Vieraile farmin kaupassa ja pyydä maistelua! Tilalla voit tutustua vuohifarmin toimintaan, ja pääset myös tervehtimään vuohia, aaseja ja kameleita. Avoinna maanantaista lauantaihin. 

Lanzarote

Saarikierroksia

Mikset tutkisi myös muita Kanarian saaria täällä ollessasi? Lentäen pääset helposti saarelta toiselle. Aloita päivä Gran Canarialla ja päätä se El hierroon.

Koe Lanzarote

Ota lautta Corralejosta naapurisaari Lanzarotelle. Matka kestää vain 20 minuuttia! Kaksi lauttafirmaa tekevät matkoja useamman kerran päivässä. Lanzarotella ollessasi kannattaa käydä katsomassa saaren kauneinta rantaa – Papagayon rantaa, joka sijaitsee Playa Blancan läheisyydessä. Myös Timanfayan kansallispuisto on yksi saaren kohokohdista! Myös yöpyminen saarella on mahdollista.

Suolamuseo

Salinas del Carmenista löydät suolamuseon 1910-luvulta, joka antaa hyvän yleiskuvan kulttuurista, joka pyörii suolan ympärillä. Museo sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä etelään, saaren pohjoispuolelle FV-2 tietä pitkin. Avoinna: tiistaista lauantaihin klo 10.00-18.00. Osoite: Salinas del Carmen, s/n Antigua. 

Ayose & Guize

Fuerteventuran ensimmäiset ihmiset olivat Guancheroja, jotka asuivat vuorilla. Kun espanjalaiset valloittivat saaren 1300-luvulla, jakautui se kahdeen provinssiin: Maxorataan pohjoisessa ja Jandíaan etelässä. Provinsseja johtivat kuninkaat Ayose ja Guize, joiden suuret patsaat löytyvät Morro Velosasta.

Betancuria

Vanhassa pääkaupungissa näkyy selvästi vaikutteita Meksikosta, joka luo kaupungille erityistä charmia. Pienet pittoreskit talot ympäröitynä värikkäillä kukilla kutsuvat tutkimaan Betancurian katuja ja nauttimaan sen ilmapiiristä. Kylä sijaitsee keskellä saarella. Tänne päästäksesi voit joko hypätä paikallisbussiin numero 2 tai vuokrata auton. 

Ajuyn luolat

Vieraile mahtavissa luolissa Ajuyn rannikkokaupungissa jotka ovat kuin merirosvoelokuvista! Aallot lyövät voimakkaina kalliota päin, ja voit todella tuntea luonnonvoimat!

Majakka Playitaksessa

Noin kuuden kilometrin päässä Las Playitaksen kylästä, Punta de la Entalladassa, löytyy tämä arvokas rakennus. Majakka sijaitsee upeiden vuorien ja Atlantin valtameren ympäröimä. Täällä näet myös upeita auringonnousuja! 

Betancuria
Tulivuorimaisemia La Olivassa

Tindayan vuoret

Keskellä Fuerteventuran sisämaata sijaitsee 401 metrinen vuori. Vuoren huipulta voi kirkkaina päivinä nähdä Teneriffan korkeimman vuoren, Teiden. Aikaisemmin paholaisen ajateltiin asuvan Teidellä.

La Oliva

Tämä idyllinen pikkukylä on ollut niin sotilaskaupunki kuin pääkaupunki. Nyt kylässä vallitsee rauha – rentoudu ja nauti La Olivan viehättävästä tunnelmasta ja kävelykaduista. Täältä löydät myös perustajien talon (Casa de los Coroneles), joka on yksi Fuerteventuran tunnetuimmista historiallisista monumenteista.