Fuerteventuran 12 nähtävyyttä

Fuerteventura on kuin luotu tutkimusmatkoille. Tutustu 12 saaren upeimpaan nähtävyyteen, joita et halua jättää välistä lomasi aikana!

1. Parque Natural de las Dunas

Ihastu tähän kauniiseen luonnonpuistoon, jonka valkoinen hiekka on tuotu suoraan saharasta ja jonka ranta ulottuu aina Correlejoon asti. Täällä on helppo unelmoida ja nauttia elämästä! Muista ottaa mukaan uima-asusi ja kamera – valkoinen hiekka, sininen taivas ja turkoosi meri luovat upean valokuvauspaikan! Rannalla ei ole kahviloita tai kauppoja, joten osta eväät etukäteen. Pääset tänne helpoiten vuokra-autolla tai Correlejosta bussilla numero 6. Jos majoitut Jandíassa tai Playitaksessa, mene ensin Puerto del Rosarioon ja vaihda sitten bussiin numero 6. 

2. Villa Winter

Cofeten läheisyydessä Fuerteventuran eteläpuolella sijaitsee Villa Winter, jonka on rakentanut saksalainen insinööri Gustav Winter toisen maailmansodan aikana. Talon tapahtumista on monia spekulaatioita, ja opas jakaa tarinoita mielellään. Mystiselle talolle pääset Cofeten rannalta.

3. Nuestra Señora de la Regla

Kyseisen kirkon ovi on uniikkia ja kaunista käsityötä, joka on saanut inspiraatiota azteekkisesta rakennustaiteesta. Kirkon sisällä voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Kirkkokierroksen jälkeen suositellaan käyntiä Pajarasin kylässä, jossa voit tuntea pienkaupungin idylliä. 

4. Jandían niemimaa

Jylhiä kallioita, valkoisia rantoja ja turkoosia merta! Kaiken tämän voit kokea yhdessä paikassa samaan aikaan. Jandían niemimaa, tai Jandía Peninsula kuten se sanottaisiin espanjaksi, on laaja alue jonne pääsee helpoiten autolla tai bussilla numero 1 Puerto del Rosariosta tai Gran Tarajalista.

5. Faro Punta de Jandía

Saaren eteläisimmässä kohdassa sijaitsee majakka, joka on auttanut monia merimiehiä vuosien varrella. Majakan ainutlaatuinen ja kaunis muoto tulee kokea paikan päällä ymmärtääkseen sen kauneuden.

6. Isla de los Lobos

Koe Robinson Crusoen saari, joka sijaitsee vain 15 minuutin matkan päässä Correlejosta. Täällä voit unohtaa stressin ja vain nauttia rauhasta ja vapaa-ajasta. Tee matka saaren ympäri ja löydä oma paikkasi rentoutumiseen! 

7. Morro Velosa maisemat

Morro Velosasta on upeat näkymät koko saaren ylitse, ja täällä voit nauttia Fuerteventuran luonnosta, vuoristoista, maisemista ja merestä. Kirkkaana päivänä voit nähdä Puerto del Rosarioon saakka. Morro Velosa sijaitsee Betancurian pohjoispuolella. 

8. Suolamuseo

Salinas del Carmenista löydät suolamuseon 1910-luvulta, joka antaa hyvän yleiskuvan kulttuurista, joka pyörii suolan ympärillä. Museo sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä etelään, saaren pohjoispuolelle FV-2 tietä pitkin. Avoinna: tiistaista lauantaihin klo 10.00-18.00. Osoite: Salinas del Carmen, s/n Antigua. 

9. Ayose & Guize

Fuerteventuran ensimmäiset ihmiset olivat Guancheroja, jotka asuivat vuorilla. Kun espanjalaiset valloittivat saaren 1300-luvulla, jakautui se kahdeen provinssiin: Maxorataan pohjoisessa ja Jandíaan etelässä. Provinsseja johtivat kuninkaat Ayose ja Guize, joiden suuret patsaat löytyvät Morro Velosasta.

10. Ajuyn luolat

Vieraile mahtavissa luolissa Ajuyn rannikkokaupungissa jotka ovat kuin merirosvoelokuvista! Aallot lyövät voimakkaina kalliota päin, ja voit todella tuntea luonnonvoimat!

11. Majakka Playitaksessa

Noin kuuden kilometrin päässä Las Playitaksen kylästä, Punta de la Entalladassa, löytyy tämä arvokas rakennus. Majakka sijaitsee upeiden vuorien ja Atlantin valtameren ympäröimä. Täällä näet myös upeita auringonnousuja! 


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Fuerteventuran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Fuerteventuran matkavinkit

Tutustu Fuerteventuran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Löydä oma Fuerteventurasi

Fuerteventura on Kanariensaarien suurin saari, joka sopii loistavasti aktiivisempaan lomaan, mutta myös rentoutumiseen ja rannalla loikoiluun. Täältä löydät vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään juuri itsellesi sopivan lomakohteen Fuerteventuralta!

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä