Pinchobaari Barcelonassa

Barcelonan pinchobaarit

Pincho-baareja löydät kaikkialta Barcelonasta. Ne saattavat näyttää aivan tavallisilta baareilta, mutta baaritiskiltä löytyy kymmeniä tai jopa satoja erilaisia pinchoja. Usein saat myös pinchon kaupan päälle ostaessasi jonkun juoman.

Pinchot sekoitetaan usein tapaksiin, ja ero näiden kahden välillä on se, että pinchoissa on usein pohjalla pala leipää ja tikku, joka pitää annoksen kasassa. Pienissä suupaloissa onkin yleensä ''pincho'', joka tarkoittaa siis espanjaksi tikkua tai piikkiä. Tässä on muutamia hyviä pincho-baareja Barcelonassa: 

Els Pinxus, Gracia

Muutaman sadan metrin päässä Gracian metroasemalta sijaitsee Els Pinxus. Täältä saat niin tapaksia kuin pinchojakin, riippuen siitä kuinka nälkäinen olet. Tämä alue ei ole monienkaan matkailijoiden tietoisuudessa, jonka vuosi tunnet olevasi kuin espanjalaisessa olohuoneessa. Jotkut annoksista ovat hieman korkeampaa hintaluokkaa, mutta täysin sen arvoisia. 

Osoite: Carrer de Marià Cubí, 81

Maitea Taberna, Eixample

Maitea Taberna on klassinen pincho-ravintola. Täällä voit syödä niin paljon pinchoja kuin tahdot, ja kun olet täynnä, menet kassalle jäljellä olevien tikkujen kanssa ja maksat sen mukaan montako olet syönyt. Maitea Tabernan sisustusta hallitsevat puiset huonekalut, ja ruokalistalta löytyy yli 100 erilaista pinchoa, niin kylmiä kuin kuumia. 

Osoite: Carrer de Casanova

El Xampanyet, El Born

Vain kivenheiton päässä Picasso-museosta sijaitsee pinchoravintola El Xampanyet. Ravintola avattiin vuonna 1929, ja on yhä tänäkin päivänä saman perheen omistuksessa. El Xampanyetilla on myös oma cavansa, jota kannattaa ehdottomasti maistaa.  

Osoite: Carrer de Montcada, 22

Pinchoja Barcelonassa

Euskal Etxea Taberna, El Born

Euskal Etxea Taberna on unohdettu helmi, joka jakautuu kahteen osaan: voit joko syödä ja juoda pinchopuolella tai tapasravintolassa. Baaripuolella voit nauttia pinchoista ja eläväisestä tunnelmasta. Euskal Etxea pinchot maksavat 2,10 €/kpl, ja tiskillä maksetaan syömiesi tikkujen mukaan.

Osoite: Placeta de Montcada, 1

Rosal 34, El Poble-Sec

Rosal 34 on perheomisteinen, josta löytyy suuri valikoima erilaisia pinchoja. Kaikki pinchot maksavat yhdestä eurosta ylöspäin. Tässä ravintolassa odottavat mukava tunnelta, ystävällinen henkilökunta ja ihana sekoitus matkailijoita ja paikallisia asiakkaita.  

Osoite: Carrer de Roser, 34