Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan nähtävyydet

Barcelona on Euroopan suosituimpia kaupunkikohteita, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Barcelonasta löydät paljon upeaa arkkitehtuuria ja rakennuksia, jotka ovat täynnä mielenkiintoista historiaa. Taiteen ystävien kannattaa vierailla Picasson ja Tapiesin museoissa. Barcelonassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon ravintoloita, joissa voit nauttia herkullisista espanjalaisista ruuista. Jos kaipaat rantalomailua, suuntaa Barceloneta-rannalle nauttimaan auringosta ja uimisesta.


Barcelonan nähtävyyksiä

La Sagrada Familia –kirkko

Barcelonan huikeimpia nähtävyyksiin kuuluu La Sagrada Família- kirkko, joka on Antoni Gaudín suunnittelema modernin arkkitehtuurin tuotos. Kirkosta erikoisen tekee se, että se on ollut keskeneräinen vuodesta 1882 lähtien. Kirkko on suunniteltu valmistuvan vuonna 2030. Kirkkoon pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella, mutta kannattaa varautua jonotukseen. Halutessasi pääset myös hissillä ylös kirkon kellotorneihin ihastelemaan rakennuksen näyttäviä sisäosia. La Sagraga Familia sijaitsee Eixamplen kaupunginosassa.

La Rambla -kävelykatu

La Rambla on vilkas kävelykatu Barcelonan keskustassa, joka täynnä elämää vuorokauden ympäri. Päivisin löydät tältä Barcelonan pääkadulta, monia ravintolaterasseja, kahviloita, kauppoja sekä katuesiintyjiä, kuten ihmispatsaita, jotka seisovat liikkumattomina pitkin päivää. Iltaisin ja öisin La Rambla ja sen ravintolat täyttyvät juhlaseurueista. Kadun varrella on myös useita tunnettuja nähtävyyksiä, toreja ja puistoja.

Barceloneta-ranta

Barcelonetan ranta on kaupungin suosituin ja suurin hiekkaranta. Barceloneta sijaitsee lähellä satamaa ja sinne pääsee kätevästi bussilla. Kesäaikaan ranta on täyttyy ihmisistä läpi vuorokauden. Rannalta löytyy myös paljon aktiviteetteja, kuten urheiluvälineitä, lentopallokenttiä, pingispöytiä, ulkokuntosali ja lasten leikkipuistoja. 

Parc Güell –puisto

Parc Güell –puisto on Antoni Gaudín suunnittelema kaunis puisto-alue,  joka sijaitsee korkealla kukkulalla Gràcian kaupunginosassa. Puisto on yksi Unescon maailmaperintökohteista, jossa voi ihastella Gaudín omaperäistä arkkitehtuuria.

Ruoka ja ravintolat

Barcelonasta löydät espanjalaisia ravintoloita, joissa ruoka on herkullista ja valinnanvaraa on pilvin pimein. Ruokaileminen Barcelonassa, etenkin vilkkaimpien turistikatujen ulkopuolella on kohtuuhintaista. Illallisen viineineen saa kahdelle jopa 20 eurolla, kun astuu muutaman korttelin pääkatujen hulinan ulkopuolelle. Espanjalaiset tapas -baarit ovat erinomaisia ruokailupaikkoja. Tilaa listalta jaettavaksi muutamia tapas -annoksia ja maistele Katalonian kuuluisaa Cavaa terassilla.

Barcelonan keskustasta löytyy hyviä lounas- ja illallispaikkoja esimerkiksi Barri Gòticista, La Riberasta, Sant Perestä sekä Eixamplen alueelta. Hyviä kalaruokia löydät Barcelonetan rantakaupunginosasta. Jos kaipaat vaihtelua espanjalaisiin antimiin, El Ravalista löydät muun muassa aasialaisia ja afrikkailaisia ravintoloita, sekä edullisia kebab-paikkoja, joissa voit saada aterian juomineen noin 4-6 eurolla. Lounas nautitaan noin klo 12-15 aikaan ja illallinen eteläeurooppalaiseen tapaan myöhään, noin klo 20-23. 

Vieraile La Bogueria kauppahallissa, josta löydät hyviä tapaksia ja ruokia, esimerkiksi piknikkiä varten. La Bogueriassa ruoan hinta-laatusuhde on erinomainen. Piknikille voi suunnata vaikka Parc de la Ciutadellan puistoon, jossa voit ihastella Gaudin suihkulähdettä. Kannattaa kuitenkin olla huolellinen arvotavaroiden kanssa, sillä alueella liikkuu paljon taskuvarkaita. 

Ostokset ja shoppailu

Barcelona on shoppailun ystävälle paratiisi, sillä hyviä ostosmahdollisuuksia on paljon. Kaupungista löytyy pieniä putiikkeja, kojuja sekä merkkiliikkeitä ja suuria ostoskeskuksia. Hintataso on yleensä lähes Suomen luokkaa, mutta edullisia löytöjä voi tehdä esimerkiksi espanjalaisista ketjuliikkeistä. El Corte Inglés on Barcelonan suurin tavaratalo, josta löydät vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa sekä sisustusesineitä. Suosituimpia ostoskeskuksia Barcelonassa ovat esimerkiksi El Triangle ja El Bulevard Rosa. Tunnettujen luksusmerkkien liikkeitä löydät Passeig de Gracian varrelta. Edullisempia ja persoonallisempia löytöjä voit tehdä Ravalin alueella. Lue lisää Barcelonan ostosvinkeistä.

Vinkkejä paikalliselta:

  • Maista pintxosia Bilbao Berria -ravintolassa, katedraalin vieressä
  • Suklaamuseo, Museu de la Xocolata
  • Legendaarinen yökerho Danzatoria, Avdassa Tibidabossa