Esteetön matkustaminen

Lentokentällä

Ilmoita pyörätuolista tai muista liikkumisen apuvälineistä jo varausvaiheessa, jotta saat tarvitsemasi avun jo lentokoneeseen ja sieltä pois kuljettaessa.  Lentoyhtiöt sijoittavat liikuntarajoitteiset matkustajat turvallisuussyistä ikkunapaikalle eikä exit-rivin istuinpaikat sovellu vammaisille tai liikuntarajoitteisille matkustajille. 

Lentoyhtiö tarvitsee ennakkoon seuraavat tiedot: 
•    Onko pyörätuoli käsikäyttöinen/sähkötoiminen, entä onko se kokoontaitettava?
•    Onko virtalähteenä kuiva- vai märkäakku? Lentoyhtiö tarvitsee myös akun irrottamisohjeet mikäli matkustajan oma kommunikointi on hankalaa esimerkiksi kielellisistä syistä.
•    Pyörätuolin mitat kokoon taitettuna (pituus x leveys x korkeus). 
•    Matkustaako yksin vai saattajan kanssa?
•    Tarvitseeko matkustaja työntöapua lentoasemalla vai pystyykö itse siirtymään lähtöselvityksestä lähtöportille?
•    Pystyykö matkustaja siirtymään itse pyörätuolista koneen istuimelle vai tarvitsetko apua/kantotuolia?
•    Tarvitseeko matkustaja apua portaissa? 
•    Onko mukana muita lääkinnällisiä apuvälineitä?

Esteettömät kuljetukset

Huomioithan, että pyörätuolia ei ole mahdollista ottaa mukaan lentokenttäkuljetuksiin. Autammekin mielellämme vaihtoehtoisen kuljetuksen järjestämisessä. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin tarkistamme kuljetuksen saatavuuden ja lisämaksun. Oppailla ei valitettavasti ole mahdollisuutta nostaa tai kantaa liikuntarajoitteista tai hänen matkatavaroitaan.

Erilaiset sairaudet

Lentoyhtiöt voivat pyytää lisäselvityksen sairaudesta turvallisuussyistä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin selvitämme lentoyhtiöltä vaativatko he esimerkiksi lääkärintodistuksen, missä käy ilmi että lääkäri sallii lentomatkustamisen. 

Esteettömät hotellit

Autamme mielellämme esteettömän hotellin löytämisessä. Olemme listanneet sivuillemme vaihtoehtoja kesä- ja talvikohteistamme, mistä voimme tiedustella tarvittaessa esteetöntä huonetta. Mikäli sinulla on tarve esteettömälle huoneelle, ilmoitathan tästä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian, mieluiten varauksen teon yhteydessä. Huomioithan, että äkkilähtömatkoille saattaa olla hankala saada vahvistusta esteettömälle huoneelle, koska lähtö on pian varauksen teon jälkeen. Emme suosittele määrittelemätöntä majoitusta liikuntarajoitteisille matkustajille, sillä hotelli selviää vasta kohteeseen saapuessa.