Usein kysytyt kysymykset Arabiemiraateista

Saako Arabiemiraateissa juoda alkoholia?

Yleinen väärinkäsitys Arabiemiraateista on, että se on alkoholivapaa alue. Julkisella paikalla alkoholin käyttö on kielletty, mutta hotelleissa, ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa se on täysin sallittua. Siemaile herkullisia juomia Arabiemiraattien monissa viihtyisissä baareissa tai yökerhojen kattoterasseilla, jollaisia et ole ennen nähnyt.

Humalassa oleminen julkisella paikalla on kielletty ja alkoholin nauttimisen ikäraja on 21 vuotta.

Onko Dubaissa kallista syödä?

Dubaissa on jokaiselle lompakolle jotakin - edullisemmasta pikaruoasta todellisiin luksusravintoloihin, joissa tarjoillaan mitä ainutlaatuisempia makuelämyksiä.

Mitä maksaa taksi Dubaissa?

Taksit ovat edullinen ja helpoin tapa liikkua nähtävyyksien välillä. Takseja on runsaasti, ja ne on helppo tavoittaa kaupunkiympäristössä. Taksit ovat moderneja ja käytössäsi on takuulla ilmastointi. 

Dubaissa voit liikkua myös myös metrolla, raitiovaunulla ja abralla (taksivene), mitkä maksavat vain muutaman euron.

Kuinka Dubaissa kuuluu pukeutua?

Ota mukaasi varalta jotain peittävämpää, mitä vetää tarpeen tullen yllesi. Se on hyvä nyrkkisääntö, jota noudattaa vieraillessasi Arabiemiraateissa. Yhteiskunta on täynnä muslimisääntöjä ja tapoja, joita matkailijan odotetaan kunnioittavan. Maalaisjärkeä noudattamalla pääset jo pitkälle!

Ranta- ja allasalueiden ulkopuolella vaatteiden tulee peittää vartalo polvista hartioihin. Voit käyttää shortseja tai hametta, mutta suosi pitkiä tai vajaamittaisia housuja. Vältä tiukkoja vaatteita ja peitä olkapääsi kävellessäsi arabikorttelissa ja vieraillessasi moskeijoissa. Rannoilla ja uima-altailla voit käyttää tavallisia uima-asujasi. Ainoa rajoitus on, että naiset eivät saa uida yläosattomissa.

Millaista käytöstä ja keskustelunaiheita tulisi välttää julkisesti?

Vältä liian intiimiä kanssakäymistä, suutelua ja halaamista julkisilla paikoilla. Emiraattien ja sheikkien arvostelua tai politiikasta ja uskonnosta keskustelemista tulisi myös välttää.

Odotetaanko minun antavan juomarahaa ravintolakäynnin jälkeen?

Arabiemiraattien tippamiskulttuuri muistuttaa suomalaista. Tippiä ei ole pakollista jättää, mutta jos olet saanut hyvää palvelua, muutamaa dirhamia juomarahaa arvostetaan tietysti. Palvelumaksu sisältyy laskuun toisinaan. Jos ei, lisää 10-15 prosenttia varmistaaksesi, että tarjoilijasi tai taksinkuljettajasi saa hieman ylimääräistä palkkiota.

Voinko tinkiä hinnoista kaupoissa ja toreilla?

Joissakin tavallisissa liikkeissä on hyväksyttävää neuvotella hinnasta. Jos haluat kuitenkin välttää kiusallisia tilanteita, on parasta säästää tinkiminen paikallisille markkinoille, soukeille. Täällä voit vapaasti neuvotella myyjien kanssa sopivan hinnan löytämiseksi.


Löydä unelmaloma ja varaa