Arabiemiraatit kohdetiedot

Aikaero:

Suomen talviaika +2 tuntia, kesäaika +1 tunti.

Kieli:

Arabia.

Valuutta:

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami (AED)

Passi ja viisumi:
Sähkö:

220/240 V. Adapteri tarvitaan.

Hyvä tietää:

Sisäänkirjautuminen

Monissa hotelleissa tulee sisäänkirjautumisen yhteydessä jättää 200 US-dollarin suuruinen pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä (summa pidätetään luottokortilta).

Internet

Internet-yhteys toimii usein hitaasti maassa, ja katkokset ovat yleisiä.

Alkoholi*

Alkoholi on hyvin kallista ja saatavilla pääosin vain hotelleista. Mikäli hotelleissa ei myydä alkoholia, on tästä mainittu hotellin esittelysivulla. Huomioi kuitenkin että paikallinen laki kieltää alkoholin tarjoilun tiettyinä päivinä vuodesta. Tullivapaita tuotteita voi ostaa lentoasemalta saavuttaessa sekä kotiinlähdön yhteydessä. Alkoholia voi tuoda maahan 4 litraa/henkilö. Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Sharjahin emiraatissa alkoholi on kielletty kokonaan.

Vaatetus

Pukeutumisessa suosittelemme vaatteita, jotka peittävät olkapäät ja polvet. Paljastavia ja läpinäkyviä vaatteita tulisi välttää. Moskeijoissa vieraillessa naisien tulee peittää hiukset esimerkiksi huivilla. Sharjahissa ja Ajmanissa pukeutumisen suhteen ollaan tiukempia, ja naisien tulisi peittää myös olkavarret ja pohkeet, ja miesten käyttää pitkiä housuja. Auringonotto yläosattomissa on kielletty.

Alle 21-vuotiaat

Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Alle 21-vuotiaat eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Mikäli matkustaja on alle 21 vuotta ja matkustaa toisen aikuisen kanssa (joka on yli 21 vuotta), ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se.

Etäisyyksiä Arabiemiraateissa:

Dubai-Abu Dhabi: noin 142 km Dubai-Ajman: noin 48 km Dubai-Ras al Khaimah: noin 117 km

Uutena vuotena liikenne on normaalia ruuhkaisempaa ja lentokenttäkuljetusten kesto voi olla huomattavasti pidempi.