Burj Al Arab – ett av världens lyxigaste hotell

Burj Al Arab – korkeatasoista luksusta

Burj Al Arab on hotelli, joka rikkoo rajoja. Hotellin ei ainoastaan sanota omaavan seitsemää tähteä viidestä mahdollisesta, vaan täällä voit myös kokea uskomatonta palvelua. Hotellin palveluihin kuuluu mm. oma hovimestari, Rolls-Roycen vuokraus omalla kuljettajalla tai helikopterikuljetukset näyttävän sisääntulon takaamiseksi. 

Maailman ainoa seitsemän tähden hotelli

Miten hotellilla voi olla seitsemän tähteä? Oikeasti hotelli on luokiteltu ”five star deluxe” –hotelliksi, mutta se on saanut lisänimen ”maailman ainoa seitsemän tähden hotelli” siitä syystä, että hotelli on yksinkertaisesti niin ylellinen. Hotellin ainutlaatuisuuden sekä fiksun markkinoinnin ansiosta Burj Al Arabia sanotaan siis seitsemän tähden hotelliksi. 

Panoramanäköalat persianlahdelle

Luksushotelliketju Jumeirahiin kuuluva hotelli oli avautuessaan maailman korkein hotelli 321 metriin kohoavilla 60 kerroksellaan. Hotellin nimi ei ole sattumaa, sillä Burj Al Arab tarkoittaa ”arabialaisten tornia”. Tämä ainutlaatuinen hotelli on rakennettu arabialaisen dhow – purjeveneiden purjeen muotoon omalle tekosaarelle. 

Marmorilla ja kullalla päällystetty hotelli

Hotellin sisätiloissa on marmoria ja 2000 neliömetriä 22 karaatin kultaa. Useita baareja sekä 9 eri teemaista maailmanluokan ravintolaa. Esimerkiksi kala- ja äyriäisravintola Al Maharassa on lasiseinä valtavaan akvaarioon ja Sky View Bar on 200 m korkeudessa. Hotellissa majoittuvilla vierailla on käytössään Talise Spa, viisi uima-allasta, yksityinen hiekkaranta sekä maksuton sisäänpääsy Wild Wadi Water Parkkiin.

 Fisk- och skaldjursrestaurangen på Burj Al Arab i Dubai

Mahtavia sviittejä

Hotellin kaikkissa 202 erilaisessa sviittissä (hotellissa ei ole lainkaan tavallisia kahden hengen huoneita) on seinänkokoiset ikkunat upeiden näköalojen takaamiseksi. Sviiteissä on mm. kultaiset iPadit, 21-tuuman iMac ja interaktiivinen HD-TV. Pienimmät sviitit ovat 169 neliön kokoisia ja yksi yö hotellissa maksaa 1500€ ylöspäin.

Hotellin kruununjalokivi on kuninkaallinen 780 neliön sviitti. Sviitin palveluihin kuuluu oma ruokasali, elokuvateatteri, hovimestari, kuski, pyörivä sänky sekä fantastinen kullalla ja marmorilla päällystetty kylpyhuone spalla. Huikean sviitin hinta on yhtä ylellinen kuin sviitti itse, hinta yhdelle yölle on noin 20 000€.

Pool och svit på Burj Al Arab

Iltapäivätee Burj Al Arabissa 

Burj Al Arab ei kuulu Apollomatkojen hotellivalikoimaan, mutta mikäli olet kiinnostunut vierailemaan hotellissa varaamatta sviittiä voit osallistua Moderni Dubai –retkellemme, johon kuuluu iltapäivätee Burj Al Arabissa. Ylelliseen ”High Tea” –kokemukseen kuuluu kakkuja, jäätelöitä ja tietenkin hyvä kahvi ja tee Sky View Barissa hotellin 27. kerroksessa. Voit myös varata iltapäiväteen tai pöydän jostakin hotellin ravintoloista suoraan hotellin nettisivuilta, mutta iltapäivätee on edullisin vaihtoehto.