Albanian pääkaupunki Tirana

Albanian pääkaupunki Tirana ei sijaitse kaukana Durresista. Kiertele Bllokun viihdealueella, nauti piknikistä tekojärven rannalla ja lähde Dajti Expressin kyydillä yli 1400 metriin merenpinnan yläpuolelle. Täältä voit lukea lisää, kuinka kokea Tirana!

Bllokun viihdealue

Blloku on tunnettu Tiranan viihdealueena - täältä löydät viihtyisiä baareja, ravintoloita ja kahviloita. Kiertele putiikeissa tai istahda ulkoterassille seuraamaan ohi kulkevia ihmisiä. Bllokussa tapahtuu aina jotain!

Tiranan pyramidi

Keskellä Tiranaa on suljettu museo, joka muistuttaa nykyisin vain epätavallista muistomerkkiä kommunismin ajoilta. Vuonna 1988 museo avattiin "Enver Hoxha-museoksi" ja sen suunnittelijana toimi Hoxhan tytär Pranvera Hoxha. Museo toimii tänä päivänä konferenssikeskuksena ja yökerhona.

Tiranassa on suuri, vehreä puisto ja tekojärvi. Paikka on kuin keidas keskellä kaupunkia ja paikalliset asukkaat kerääntyvät tänne kevät -ja kesäiltoina seurustelemaan, kävelemään tai nauttimaan piknikistä.

Tiranan pyramidi

Skanderbeg-aukio

Tiranan sydämessä on Skanderbeg-aukio, joka on suosittu ja vilkas tapaamispaikka paikallisille - ehdoton vierailukohde Tiranassa! Aukiota ympäröivät myös kaupungin mielenkiintoisimmat nähtävyydet, kuten patsas Georg Kastriot Skanderbeg, kellotorni, Et'Hem Bey-moskeija ja Kansallismuseo.

Parku Rinia

Tiranan keskuspuistoa kutsutaan Parku Riniaksi tai Rinian puistoksi. Täällä on vehreän luonnon lisäksi suosittu Taivani-kompleksi, jossa on useita ravintoloita, kahviloita ja keilahalli!

Joka vuosi järjestetään kesäfestivaali Parku Rinia, jota juhlitaan talven lopun ja luonnon uuteen kukkaan puhkeamisen merkiksi. Tänä aikana puisto muuttuu musiikintäytteiseksi ja eloisaksi juhlapaikaksi.

Tiranan uusi basaari

Dajtivuori

Mikäli haluat tutustua Tiranan alueen luontoon, lähde Dajtivuorelle 1400 metriä merenpinnan yläpuolelle. Aluetta ympäröi kansallispuisto, joka soveltuu erinomaisesti patikointiin upeiden maisemien ansiosta. Jos sinulle riittää vain kaunis näkymä, ota Dajti Expressin köysirata ylös vuoren huipulle. Kansallispuistossa voi bongata esimerkiksi susia, kettuja, kaneja, ruskeita karhuja ja villisikoja. Kansallispuistossa on myös Bovilla-järvi, josta Tirana saa lähes kaiken juomavetensä.

Uusi basaari

Tiranan markkinoita ympäröivä alue on kasvanut ja täällä on nykyisin uusi basaari,  josta saa vihanneksia, mausteita ja herkkuja. Löydät myös useita pieniä kauppoja ja ravintoloita, joissa istahtaa katselemaan ympäristön tapahtumia.

Tiranan kuuluisa kellotorni

Muista vierailla kuuluisassa kellotornissa, joka sijaitsee Et'hem Bey -moskeijan vieressä. Mikäli kapuat portaat loppuun saakka, palkitaan sinut postikorttimaisen kauniilla maisemalla kohti kaupunkia. Portaat ovat melko jyrkät ja kapeat, joten vierailu vaatii hieman rohkeutta!