Spa-hetki

Spa-hoitolat Vietnamissa

Älä unohda lomailun perimmäistä tarkoitusta – rentoutua ja rauhoittua. Lue vinkkimme Vietnamin parhaisiin kauneushoitoloihin, tai miksi et kokeilisi paikallista rentoutusmetodia: tai chitä. 

Hemmotteluhetkiä

Kun lomailet Vietnamissa, voi olla ihanaa viettää yksi päivä täysin rentoutuen esimerkiksi kauneushoitolan merkeissä. Lähes kaikkialta Vietnamista löydät kutsuvia spa-hoitoloita, joissa pääset huoltamaan kehoasi erilaisissa hoidoissa. Myös useissa hotelleissa on saatavilla spa-palveluita.

Mutakylpyjä ja kuumia lähteitä

Jos olet lomasi aikana Nga Trangin alueella, suosittelemme käymään Thap Ba Hot Spring Center:issä. Pienen hiekkatien päässä odottaa paikka, jossa pääset yhdistämään kaksi täysin ainutlaatuista kokemusta: mutakylvyn ja kuumat lähteet. Hoidoilla on tutkitusti erilaisia terveysvaikutuksia – tämä on todellinen lomaelämys! Avoinna päivittäin klo 7.00-19.30.

Vesinukketeatteri

Vesinukketeattereiden historia ulottuu jo 1100-luvulle, jolloin vietnamilaiset alkoivat hauskuuttaa toisiaan nukke-esityksillä riisipeltojen tulviessa. Hauskuuttamisen lisäksi nukketeatterin uskottiin pitävän henget hyvällä mielellä. Vesinukketeatteri – tai vietnamilaisittain múa rôi – on ehdottomasti yksi Vietnamin mielenkiintoisimmista kokemuksista. Esityksiä järjestetään päivittäin Saigonin Golden Dragon Water Puppetry Theatressa. Osoite: 55B Nguyen Thi Minh Kai St, Distrikt 1. 

Spa-hoitola Vietnamissa
Vietnamilaisia kevätrullia

Tai chi

Jos kipeät nivelet ovat vaivanasi, saattaa tai chi olla oikea hoitomuoto sinulle! Tai Chi on kiinalainen hengellinen kamppailulaji, jonka juuret juontuvat kiinalaisesta taoism-uskonnosta. Nykyään lajia harjoitetaan lähinnä kehon ja mielen vahvistamiseksi, ja on erityisen suosittua vanhemman väestön keskuudessa. Saigonin puistoissa voit nähdä usein kyseisen lajin harjoittelijoita aamuisin ja iltapäivisin – ja halutessasi voit kokeilla lajia myös itse! Hyviä paikkoja tai chille ovat esimerkiksi Tao Danin puisto tai kasvitieteellinen puutarha. 

Opi vietnamilaisen keittiön salaisuudet

Jos pidät vietnamilaisesta ruoasta, kannattaa ottaa kaikki hyöty irti ja opetella kokkaamaan sitä myös itse! Muutamilla yksinkertaisilla vinkeillä ja neuvoilla saat vietnamilaisen keittiön salat haltuusi, ja teet varman vaikutuksen kokkaustaidoillasi! Vietnamilaisella ruoanlaittokurssilla osallistut prosessiin alusta asti tarvittavien raaka-aineiden ostosta valmiin annoksen viimeistelyyn. Ruoanlaittokurssi sopii myös koko perheelle!