Kalastusveneitä Vietnamissa

Koe Vietnam

Vietnam tarjoaa monia erikoisia kokemuksia. Tutki maan kauniita kaupunkeja, henkeäsalpaavia maisemia ja buddhalaisia temppeleitä. 

Dalat

Dalat – Aasian Pariisi

Kun vietnamilaiset lähtevät lomalle, kohteena on usein Dalat. Rehevällä tasangolla vuorten kehystämänä sijaitsee kaunis Dalatin kaupunki, joka tarjoaa maagiset maisemat: laaksoja, kristallinkirkkaita järviä, vuoria, jokia puutaloja ja riisipeltoja. Kaupunkia kutsutaankin usein myös lempinimellä Aasian Pariisi. Dalat sijaitsee Nha Trangin ja Phan Thietin välissä, ja tänne pääset helposti bussilla tai autolla. 

Vietnamin Sahara

Pienen matkan päässä Mui Né Bystä sijaitsevat värikkäät hiekkadyynit, joista on ajan kanssa tullut alueen tunnettuja maamerkkajä. Vahvat värit luovat kontrastia, ja vain dyynien näkeminen tekee sinut onnelliseksi. Jos tahdot laskea alas rinnettä, paikalliset lapset ovat valmiina vuokraamaan laskuvälineen. 

Taku Mountain

Upeissa maisemissa Phan Thietin maakunnassa sijaitsee Vietnamin suurin Buddha, jonka luo pyhiinvaeltajat saapuvat kuulemaan neuvoja ohjausta elämään. Neuvojen lisäksi saat paremman näkemyksen buddhalaisesta filosofiasta. Lähellä sijaitsee myös hedelmäviljelysalue, jossa kasvaa Aasian suosituinta hedelmää: lohikäärmehedelmää. 

Siellä missä pippuri kasvaa

Phu Quocsin suurin tulonlähde turismin lisäksi on pippurin viljely. Ilmasto ja saaren geologinen tila ovat juuri sopivia sen kasvatukseen. Phu Quocsin ansiosta Vietnam on tänäpäivänä maailman suurin mustapippurin tuottaja ja ja maahanviejä. Jos tahdot tutustua prosessiin lähempää, järjestetään plantaaseilla ohjattuja kierroksia.

Mikä helmi! 

Phu Quocsin länsirannikolla on käynnissä mielenkiintoinen projekti: helmien tuotanto. Aitoihin helmiin on vaikea päästä käsiksi, joten prosessia auttavat niin sanotut helmiviljelijät. Jos olet kiinnostunut prosessista, voit vierailla kyseisellä farmilla. Helmiä voi ostaa pääkaupunki Doung Doungista, mutta varo kopioita! Myös Saigonin Le Than Ton St.:stä löydät helmiä.

Kaksipyöräisten kaupunki

Saigon on moottoripyöräilijöiden ykköskaupunki. Riippumatta kellonajasta tai kaupunginosasta, on kaupunki pullollaan kaksipyöräisiä – jokainen senttimetri on käytetty. On jo elämys sinänsä katsella kuinka pyörät sokkeloivat toistensa seassa. Jos ylität tien, on parasta vain mennä ja olla pysähtymättä. 

Postikorttimaisemia

Lähde mukaan matkalle Mui Nesin postikorttimaisiin maisemiin. Pittoreskit kalastusveneet, punahiekkaiset hiekkadyynit ja kukkiva ympäristö ovat osana retkeä, johon kuuluu myös pysähdys suihkulähteellä. Päätä päivä kookosjuomaan ja upeaan auringonlaskuun. 

Tutkimusmatka Phan Thietiin

Aisti paikallista elämänmenoa, sen eksoottisia tuoksuja ja tuntematonta ympäristöä. Vieraile kalasatamassa jossa värikkäät kalastusveneet kelluvat vedessä. Kalatemppeli, jonne mennään toivomaan hyvää kalaonnea, on ehdoton pysähtymispaikka. Phan Thietin asukkaat ovat ylpeitä koulustaan, jossa itse Ho Chi Minh toimi opettajana. Koulun yhteyteen on rakennettu pieni museo kunnioittamaan hänen muistoaan. Markkinoilla saat käsityksen yhteisöstä ja mahdollisuuden päästä lähelle paikallista elämää. Phan Thietin tunnetuin liiketoimi, Nuoc Mamin kalakastiketehdas on myös vierailemisen arvoinen paikka.

Mui Ne

Iloinen majakka

Noin neljän kilometrin päässä Mui Nén itärannikolta sijaitsee Vietnamin korkein majakka Ke Ga. Ite majakalle on mahtava kokemus, joka saa heti hyvälle tuulelle. Pieni vene tuo sinut loppumatkan kohti majakkaa, joka nousee majasteettisesti kohti taivasta pienellä saarella. 

Kauniit vesiputoukset

Phu Quocissa sataa enemmän kuin muualla, joka on luonut alueelle kauniita vesiputouksia. Noin seitsemän kilometrin päässä Duong Duongista itärannikolle Ham Nihnin tietä pitkin sijaitsee yksi mielenkiintoisimmista putouksista: Suoi Tranh. Voit uida kirkkaimmassa ja puhtaimmassa vedessä jota maanpäältä löytyy, ja samalla nauttia kauniista orkideoista. Älä unohda käydä läheisessä lepakkoluolassa! Vinkki: noin 10-15 minuutin vaellus vesiputoukselle sujuu parhaiten hyvillä kengillä. 

Dinh Cau-kallio

Tämä erikoinen kallio – eräänlainen symboli Phu Quocsille – löytyy Duong Dong-joen suulta. Siihen liittyvä rakennus toimii osittain majakkana ja osittain buddhalaisena temppelinä. Monet paikalliset kalastajat tulevat tänne toivomaan hyvää kalaonnea ja turvaa merelle. Vid Tet (vietnamilainen uusivuosi) tuo saaren asukkaat tänne juhlimaan. Muita mielenkiintoisia temppeleitä ovat Sung Hung Co To, Su Muon och Nguyen Trung Trucin temppeli saaren pohjoispuolella. 

Ponan portti

Hengellinen hengähdystauko

Lähes 80 prosenttia vietnamilaisista ovat buddhalaisia. Ympäri maan löytyy buddhalaisia temppeleita ja Buddhan patsaita. Yksi vaikuttavimmista esimerkeistä löytyy Nha Trangista. Long Sonin pagodi sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Temppelin puutarhasta on loistavat näköalat. Täällä ollessasi älä unohda käydä katsomassa Ponagarin tornia. Rakennukset ovat myyttisten cham-heimon käsialaa, ja ne on rakennettu noin 780-luvulla.Nha Trangissa sijaitsevat tornit ovat parhaiten säilyneitä. Molemmat nähtävyydet ovat avoinna päivittäin klo 07-18.

Kaupunkikierros ja Cu Chi-tunneli

Ho Chi Minh City on kaupunki, jolla on värikäs historia, ja voit selvästi nähdä kuinka eri kulttuurit ovat jättäneet jälkensä maahan. Päästäksesi lähemmäs kaupungin menneisyyttä, voit vierailla surullisen kuuluisissa Cu Chi-tunneleissa, jotka olivat tärkeä osa Vietnamin joukkojen voittoa sodassa ranskalaisia ja amerikkalaisia vastaan. Käy myös sotamuseossa, jossa Vietnaminsodan verisyys on nähtävillä. 

Golden Bridge

Da Nangin lähellä sijaitsee suosittu nähtäyvyys Golden Bridge. Se on 150 metrin pituinen kultainen silta kaapeliköysiradan alla, josta pääsee kävelemään turisitinähtävyyksille puutarhaan. Se mikä tekee tästä sillasta uskomattoman eivät ole pelkästään upea näköala ja maisemat, vaan jättimäiset kädet, jotka pitävät siltaa paikallaan.