Alanyan kiehtovat maut

Kebab mielletään usein perinteiseksi turkkilaiseksi ruoaksi, mutta oletko kuullut turkkilaisesta pizzasta tai kuuluisasta Maras -jäätelöstä? Tutustu vinkkeihimme ja koe Alanyan kiehtovat maut!

Kebabin synnyinmaa

Turkin lomalla ollessasi tulee sinun ehdottomasti kokeilla aitoa turkkilaista kebabia. Turkin vastine kinkkuleivälle, jota löytyy useita erilaisia ja sitä tarjoillaan lähes kaikkialla. Mitä jos testaisit Adana-kebabia (chilillä maustettua lampaanjauhelihaa pitaleivän, paprikan ja lehtipersiljan kera) tai Testi-kebabia (kanaa tai lammasta, jonka kanssa tarjoillaan tomaattia, munakoisoa, perunaa, paprikaa ja sipulia saviruukussa). Mikäli haluat "tavallista" kebabia, tulee sinun tilata Döner kebab - ohuita siivuja lihaa, joka tarjoillaan leivässä salaatin, sipulin ja tomaatin kanssa.

Jos haluat nauttia aidon turkkilaisen kebab -illallisen, vieraile ravintolassa Haydar Usta, Kasikara tai Öztürk Kolcuoglu. Ravintolat ovat hieman keskitasoa arvokkaampia, mutta ne antavat myös rahalle vastinetta. Kasvissyöjille suositellaan "kiremitte sebze", joka sisältää eri kasviksia, perunaa ja sieniä, jotka on valmistettu saviruukussa.

Turkkilainen pizza

Kokeile jotain uutta lomallasi Alanyassa – miksi et maistaisi turkkilaista pizzaa? Ulkonäkö ja maku viittaavat itseasiassa paljon italialaiseen pizzaan.

Turkkilainen pide

Kaksi suosittua vaihtoehtoa ovat pide ja lahmacun. Pidessä on ohuet, pehmeät reunat ja se muistuttaa ulkomuodoltaan venettä. Täyte on useimmiten jauhelihaa tai sulaa juustoa. Lahmacum on vielä ohuempi, pyöreän muotoinen ja se rullataan yhteen ennen nauttimista. Löydät molempia pizzoja useimmista edullisista ravintoloista, kuten Derya Lokantasi, Flash ja Gül Pide.

Turkkilainen aamiainen

Maista aitoa turkkilaista aamiaista! Täällä sitä kutsutaan nimellä "serpme kahvalti". Useimmiten tarjoillaan "sigara böregi", joka tarkoittaa friteerattuja, juustotäytteisiä rullia, "sucuklu yumurta" - munakokkelia valkosipulimakkaroiden kera, erilaisia juustoja, oliiveja ja hilloja. Ja tietenkin leipää. Turkkilaista aamiaista tarjoilevat useat eri kahvilat ympäri Alanyaa, kuten esimerkiksi Hanci ja Citrim.

Dim Cay

Dim cay, jota kutsutaan myös nimellä Dim River, on paikallisten itse suosima paikka. Ravintoloita on vieri viereen joen varrella ja pöydät on sijoitettu lauttoihin, jolloin ne kelluvat rauhallisesti veden päällä.

Turkkilainen aamiainen
Turkkilainen jäätelö baklavan kera

Herkuttele aidolla turkkilaisella jäätelöllä

Mikä on parempaa, kuin jäätelö kesän lämmössä? Alanyassa sinun tulee maistaa Maras -jäätelöä, joka on valmistettu vuohenmaidosta. Viihtyisä paikka maistaa Marasta on Sütçü Imam. Maista hedelmäisiä makuja, tai suosi klassikkoja, suklaata ja vaniljaa.

Nauti hyvästä kalasta

"Balik" tarkoittaa kalaa turkiksi, ja satamakaupunki Alanyassa on monipuoliset mahdollisuudet nauttia tuoretta kalaa illalliseksi. Istahda alas viihtyisään kalaravintolaan "balik lokantasi" - kalamarkkinoiden läheltä löydät paljon edullisia vaihtoehtoja. Kokeile lisäksi lasillista rakia, sillä turkkilaisten mielestä aniksen maku sopii parhaiten yhteen kalan kanssa.