Ravintola Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan ravintolat

Kööpenhaminassa on useita palkittuja ravintoloita, joista osa on listattuna jopa maailman parhaiden ravintoloiden listalle. Jos et niin välitä huippuravintoloiden tarjonnasta, löytyy kaupungista myös lukuisia tavallisia ja mukavia ravintoloita. Kenties tahdot kokeilla myös perinteistä tanskalaista ruokakojua tai röd pølse-nimistä makkaraa? Täältä löydät vinkkejä Kööpenhaminan ravintolatarjonnasta! 

Ravintoloiden valikoima Kööpenhaminassa on valtava, ja hyvistä ravintoloista voisi keskustella vaikka koko päivän. Muutamia suosikkejamme ovat esimerkiksi ravintola Bæstin pizzat, The Pescatarianin ylelliset kala-annokset, Marv & Benin maistelumenu sekä Husmann's Vinstuen voileivät. 

Kööpenhaminan Michelin-ravintolat

Kööpenhaminassa on yhteensä 19 Michelin-tähden ravintolaa (2019), jonka vuoksi Kööpenhamina onkin ehdottomasti yksi pohjois-Euroopan johtavista gastronomisista pääkaupungeista. Yksi kaupungin tunnetuimmista ravintoloista on nimeltään Noma, jolla on kaksi Michelin-tähteä (2019). Jos haluat käydä kyseisessä ravintolassa lomasi aikana, kannattaa pöytä varata jo hyvissä ajoin. Ravintola Geranium, ainoa 3 Michelin-tähden ravintola (2019), sijaitsee Fælledparkenissa keskellä Kööpenhaminaa. Kyseiseen ravintolaan voit varata pöydän kolme kuukautta etukäteen. Kaikki kaupungin ravintolat, joille on myönnetty Michelin-tähti, löytyvät myös Bib Gourmand-oppaasta, jonka löydät täältä. 

Ravintola-annos Kööpenhaminassa
Smörrebröd, eli perinteinen voileipä Kööpenhaminassa

Edullisia ravintolavinkkejä

Kööpenhaminan naapurustoissa on lukuisia mukavia ravintoloita. Toinen edullinen vaihtoehto on käydä lounaalla tai illallisella Kööpenhaminan kauppahalleissa:

  • Torvehallernessa, joka sijaitsee lähellä Nørreportia, on ruokatarjontaa maailman jokaisesta kolkasta, ja kesäisin pääset myös nauttimaan mukavasta terassista.
  • Tivoli Food Hall Kööpenhaminan Tivolissa tarjoaa monia erilaisia vaihtoehtoja: hampurilaisia, wrappeja, salaatteja ja paljon muuta. 
  • Trendikkäällä Refshaleøen saarella järjestetään Reffenin katumarkkinat, joissa on yli 50 erilaista ruokakojua. 
  • Viimeisenä suosittelemme The Bridge Street Kitchenin ulkoilmamarkkinoita, jotka sijaitsevat Inderhavsbroen sillan toisella puolella Nyhavnin puolella.

Kööpenhaminan yöelämä

Tanska on tunnettu olutkaupunki, ja Kööpenhaminassa on useita mikropanimoita, joissa pääset maistelemaan paikallisia oluita. Yksi suosituimmista on bryggeriet Mikkeller, jolla on useita baareja Kööpenhaminassa. 

Toinen erinomainen vaihtoehto on Nørrebro Bryghus. Kööpenhaminasta puhuminen ilman Carlsbergin mainitsemista olisi yksinkertaisesti väärin. Panimolla tehdään yleensä myös opastettuja kierroksia, ja lisätietoa kierroksista löydät heidän kotisivuiltaan.

Viime vuosien aikana olutpubit ovat saaneet kilpailijoita, kun kaupunkiin on avautunut useita viini- ja cocktailbaareja. Lidkoeb, joka sijaitsee Vesterbrogadella, ja 1105 Kristen Bernikowsilla ovat esimerkkejä suosituista baareista. HIVE, joka sijaitsee Gammeltorvissa aivan Kööpenhaminan sydämessä, kuuluu samaan ketjuun kuin hieman ylellisemmät yökerhot nimeltä Sunday ja Zen. Jos haluat kokea hieman erilaista yöelämää, suuntaa kohti Kødbyeniä, jossa vanha teurastamo on muutettu mukavaksi baarialueeksi. 

Lisää vinkkejä Kööpenhaminaan

Carlsbergin panimo