Tokio, Japani

Näin saat teinin mukaan perhelomalle!

Eikö nuoriso yhtäkkiä enää haluakaan mukaan perhelomalle? Huoli pois! Katso matkakohteet, joita teinitkään eivät voi vastustaa – ja vinkit siihen, miten suostuttelet heidät kokemaan maailmaa!

Sukeltaja Egyptissä Vedenalainen maailma on huikea

Teinin saa oikeastaan aika helposti mukaan perhelomalle: täytyy vain valita sellainen matkakohde, joka varmasti tarjoaa jokaiselle jotakin! Tämän päivän nuoret eivät halua vain maata rannalla tai bilettää auringonnousuun saakka – asia on oikeastaan ihan päinvastoin. Nuoret ovat pohdiskelevia, uteliaita, seikkailunhaluisia ja levottomia. He haluavat nähdä uusia paikkoja, tavata uusia ihmisiä ja saada lomallaan kokemuksia, joista he voivat kertoa kavereilleen – ja joita he itse eivät koskaan unohda. Matkakohde saisi mielellään olla myös instafeediin sopiva.

Kysymys kuuluukin siis: minne matka?

 

“Snorklausta, sukeltamista, uintia, aurinkoa!”

Perhelomaa ei toki ole pakko yrittää täyttää kaikilla mahdollisilla aktiviteeteilla teinin mieliksi, mutta lomalla täytyy olla erilaisia mahdollisuuksia! Ei olekaan ihme, että Egyptistä on tullut todellinen suosikkikohde.

Egypti on koko perheen mieleen ja tarjoaa jokaiselle jotakin: fantastisia hotelleja, hienohiekkaisia paratiisirantoja, maailmanluokan sukellusmahdollisuuksia ja historiallisia kulttuuriaarteita.

Suosikkikohde Hurghadan aktiviteettitarjonta on Egyptin kohteista kaikista kattavin ja monipuolisin, ja siksi se sopii loistavasti teinien kanssa matkustaville. Viettäkää rantapäiviä uiden ja snorklaillen, lähtekää veneretkelle merelle katsomaan delfiinien leikkejä tai vierailkaa Mahmyan paratiisisaarella. Kun veden pinnalla ja veden alla on pulikoitu tarpeeksi, on aika kävellä Hurghadan keskustaan, jossa vanhan kaupungin basaarialueen, soukin, ihmisvilinä on kokemus jo itsessään – tai voitte suunnata aavikolle, jossa mönkijät jo odottavat!

 

Lähdettäisiinkö Dubaihin??

Yli 30 prosenttia Apollomatkojen Arabiemiraatteihin matkaavista matkustaa perheensä kanssa. Luku ei ehkä kuulosta kovin korkealta, mutta perheiden osuus Arabiemiraateissa vierailijoista on kaikista talven matkakohteista korkein!

Yllättikö tämä meidät? Ei todellakaan! Ei kai kukaan perheen nuoremmista halua jäädä paitsi mahdollisuudesta lumilautailuun aavikolla, adrenaliiniryöpyistä hurjissa teemapuistoissa, maailmankuuluista rantaklubeista tai maailman korkeimman/nopeimman/pisimmän...melkein minkä tahansa testaamisesta?

Ras al Khaimah tarjoaa lisäksi talvisesongin villeimmät ulkoilma-aktiviteetit. Maailman pisin zipline, uskomattomat maisemat maastopyöräilyyn ja kiipeilyyn, via ferrataan ja sukeltamiseen. Kun pidätte välillä rentoja lepopäiviä upealla hotellilla ja teette päiväretken Dubaihin, kaikki perheenjäsenet ovat varmasti tyytyväisiä lomaansa!

Vaikka Dubai onkin kuuluisa kaikesta, mikä siellä on maailman suurinta, on emiraatti myös kaikkein pienimpien matkalaisten suosikkikohde. Tässä postauksessa olemme listanneet 7 syytä Dubain suosioon perheen pienimpien keskuudessa. Toivomme listan antavan ideoita unohtumattomiin koko perheen aktiviteetteihin.

Vinkki: Älä unohda perjantaibrunssia! Emiraateissa perjantaibrunssi on varsinainen paikallinen instituutio ja elämys, jota ei voi jättää kokematta. Brunssilla kaupungin parhaimmat hotellit ja ravintolat kattavat pöytään parasta ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi unohtumattoman yltäkylläiseen pitopöytään, joka sisältää usein eri teemoja eri kohderyhmille. Paras neuvo on tehdä vähän taustatyötä jo etukäteen ja muistaa aloittaa brunssi hyvin verkkaiseen tahtiin. Perjantaibrunssia voi verrata maratoniin – ei pikamatkaan.

 

Surffaus ja leijalautailu on kiistatta cool

Ei ainakaan lähdetä Kanarialle!

Okei. Kanarialle matkusta vain juntit? Lähdettäisiinkö kuitenkin testaamaan Gran Canaria? Lähdetään! Oikeastaan on aivan käsittämätöntä, ettei Kanariansaaria pidetä ”siistinä” eikä trendikkäänä matkakohteena, onhan saarten lippulaiva Gran Canaria paljon, paljon muutakin kuin Puerto Rico tai Playa del Inglés.

Esimerkiksi Melonerasista löytyy kaikkea Guccista järjettömän upeisiin (ja kuvauksellisiin) hotelleihin, kuten Lopesan Baobab, kauniiseen rantabulevardiin ja ensiluokkaisia tapaksia tarjoileviin ravintoloihin. Meloneras on lyhyen matkan päässä Las Palmasin kaupungin sykkeestä ja trendikkäistä kattoterasseista ja vielä lyhyemmän matkan päässä mystisestä Maspalomasista. Täällä pääsette uimaan, aavikolle JA shoppailemaan yhden päivän aikana.

Surffarit eri puolilta maailmaa ovat puolestaan jo kauan suunnanneet Fuerteventuralle, jota kutsutaan Euroopan Havaijiksi – eikä syyttä. Saarella sijaitsee myös Euroopan suurin urheiluhotelli Playitas, jonka ylpeys on yli miljoonan neliömetrin aktiviteettialue. Hotelli luo täydelliset puitteet aktiiviselle perhelomalle!

Onko tänään ruuaksi heinäsirkkoja?!

Toinen teinien kanssa matkustavien perheiden suosikkikohteista on Thaimaa – hymyjen maa. Kun Thaimaan lukemattomista saarista löytyy jokaiselle jotakin, maan suosiota matkakohteena ei ole vaikea käsittää. Täällä teinit voivat sukeltaa veteen suoraan viidakosta, meloa kajakilla luolissa, kehittää makuhermojaan ja uida, kunnes sormet rypistyvät. Loma tarjoaa kahden eri maailman parhaat puolet, kun vietätte myös pari päivää Bangkokissa: fantastinen rantaloma yhdistyy kulttuuriin, historiaan ja shoppailuun. Kuka sellaisesta kieltäytyisi?

Vinkki: Bangkokin kävijöille Suuri palatsi kuuluu tietenkin asiaan. Teinin saa helpoiten mukaan käymällä matkan varrella Khao San Roadilla, noin kilometrin päässä palatsista. 400 metrin pituinen Khao San Road on maailman tunnetuin reppureissaajakatu, joka pursuaa unohtumattomia elämyksiä. Saisiko olla vaikkapa juuri grillattuja ötököitä iltapalaksi? Hakuna Matata!

Aasian suurkaupungeissa riittää tutkittavaa!

Konichiwa!

Thaimaa ei kuitenkaan ole ainoa Aasian suosikkikohteista. Kiehtovat kohteet, kuten Sri Lanka ja Bali, kasvattavat suosiotaan – eikä ihme, koska nekin tarjoavat upeita luontoelämyksiä ja hienoja rantoja. Sri Lankan valtteja ovat sen hienot kansallispuistot, valassafarit ja tavattoman ystävälliset ihmiset, sekä tietenkin Hikkaduwan surffispotti. Bali puolestaan on sekä taiteilijoiden että henkisyydestä kiinnostuneiden suosikki. Balilla on kymmenittäin jooga- ja meditaatiokeskuksia, värikylläisiä taidemarkkinoita, vehreitä riisiviljelmiä ja enemmän upeita kohteita Instagramiin kuvattaviksi kuin kukaan osaisi edes kuvitella.

Kaukomaiden kaupunkilomakohteista teinien valinta osuisi usein Japanin sykkivään pääkaupunkiin, Tokioon. Tokiossa menneisyys ja nykyisyys kohtaavat. Kaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria, neonvaloista ja karaokesta puhumattakaan. Unohtakaa siis New York – Tokio on vuoden kuumin kaupunki! 

PS! Himoshoppaaja sekoaa varmasti Tokion ostoskeskuksissa. Valokuvaaja ei luultavasti irrota otettaan kamerasta kuin nukkuessa, ja kulinaristi vaihtaa perjantaitpizzat mukisematta ramen-nuudeleihin. Sinua on varoitettu!