Lapset rannalla

Tämän vuoksi Dubai on lasten suosikki!

Lapset rakastavat kaikkea mikä on suurinta, parasta, korkeinta ja nopeinta, eli matkansa Dubaihin he tulevat muistamaan varmasti lopun ikäänsä. 

Dubaista pienillä maailmanmatkaajilla riittää kerrottavaa kotiin palattuaan, ja he haluavat takuulla kertoa kaiken kavereilleen lomaelämyksistään. Viimeisen parin vuoden aikana kaupunki on kehittynyt entisestään perhelomakohteena mm. uutuuttaan säihkyvien huvipuistojen takia, ja sen vesipuistot ja vuoristoradat ovatkin hauskanpidon ykkösluokkaa!  Myös hotellit pitävät hyvää huolta seikkailunhaluisista perheistä ja niin pienten kuin vamhempienkin lasten viihtyvyydestä. Mukavat hiekkarannat, ihanat uima-altaat, taattu auringonpaiste ja terveellinen (myös lapsille maistuva) ruoka odottavat turvallisessa Dubaissa. 

Tutustu tässä seitsemään lasten suosikkiin Dubaissa!

Karkkikauppa Dubaissa  Candylicious on kuin Vili Vonkan herkkumaailma pienoiskoossa, täällä on varaa valita!

1. Huippuluokan vesipuistot  

Dubaissa ei tyydytä uusia vesipuistoja rakennettaessa muutamaan liukumäkeen. Sekä Atlantis Aquaventure että Wild Wadi tarjoavat päivän roiskuvaa hauskaa ja kutitusta mahanpohjassa, niin isoille kuin pienille. Dubain vesipuistot sijaitsevat kaupungin kahden parhaimman hotellin, Atlantis The Palmin ja Jumeirah Beach Hotelin kupeessa ja niiden laatu on sen mukainen. 

 Aquaventuressa erityisesti isommat lapset nauttivat Atlantean Flyer ziplinessa -liukumäessä, Poseidon’s Revengen vapaapudotuksessa ja merenalaisissa tunneleissa, kun taas Wild Wadi tarjoaa tornadoliukumäkiä Tantrum Alleyssä, ja Jumeirah Sceirah kutkuttaa taatusti vatsanpohjaa liukuessasi 80 kilometrin tuntivauhtia! Pienemmät lapset voivat irrotella pitkissä kiemurtelevissa jokivirroissa ja muissa heille sopivissa huvituksissa ilman, että hauskanpidosta tulee liian märkää tai pelottavaa. Pääsymaksu on kumpaankin vesipuistoon on suurinpiirtein samanhintainen.

 

 2. Maailman suurin karkkikauppa  

Candylicious on kaikkien suklaan, makeisten, pastillien, poksahtelevien karkkijauheiden ja tikkareiden mekka. Kauppa on kuin Vili Vonkan herkkumaailma ja se sijaitsee Dubai Mallissa, maailman suurimpiin kuuluvassa ostoskeskuksessa. Lasten vietettyä puoli tuntia tässä sokerin ihmemaassa olet välittömästi maailman kivoin isä tai äiti. 

Aavikkosafari Aavikolla jeeppiretkellä!

3. Irrottelua aavikkosafarilla  

Jos sinulla on yli kolmevuotiaita lapsia, aavikkosafari on huima tapa tutustua Dubain terrakotan väriseen aavikkoon. Vahvat nelivetomaasturit hakevat sinut hotellilta kohti kaupunkia ympäröiville kumpuileville hiekkadyyneille. Alat aavistella mitä tuleman pitää, kun kuski pysähtyy asfalttitien päättyessä ja päästää pois puolet renkaiden ilmasta. 

 -Onko valmista?, huutaa kuski. -Joooooo!, lapset huutavat. 
Ja niin alkaa puolen tunnin adrenaliinimäjäys, joka huipentuu upeaan auringonlaskuun hiekkadyynien yllä. Kuplivaa juomaa aikuisille ja limpparia lapsille. Auringon laskiessa voi vielä ratsastaa kameleilla tai vain taputella niitä ja tuntea aavikon lumon. 

 

 4. Dubai Parks and Resorts – kolme huvipuistoa yhdessä!  

On huvipuistoja, ja sitten on Dubain huvipuistoja. Täältä löydät kolme erilaista teemapuistoa sekä vesipuiston, jotka ulottuvat 420 jalkapallokentän suuruiselle alueelle. Paljon hauskanpitoa on mahdutettu yhteen paikkaan, ja suurimmaksi osaksi sisätiloihin suojaan auringon paahteelta. Legoland Dubai, Legolandin vesipuisto, Motiongate Dubai ja Bollywood Parks Dubai avasivat ovensa yleisölle vuonna 2016, ja parasta täällä on se, että voit rauhassa ottaa mukaan eri-ikäisiä lapsia, sillä tarjolla todellakin on jokaiselle jotakin.  

 

5. Akvaario, Dubai Mall 

Pikkulapset pitkästyvät ostoskeskuksissa nopeasti; parin sovituskopin jälkeen ei kauppoihin enää ole asiaa. Dubai Mallissa voit yhdistää shoppailuun upean vedenalaisen maailman, jossa pääset kohtaamaan haita ja meritähtiä lähietäisyydeltä. Lapset lumoutuvat välittömästi suuresta akvaarioseinästä, jota saa ihailla ilmaiseksi, tai voit ostaa pääsylipun vedenalaiseen tunneliin ja suureen vedenalaiseen eläintarhaan. Siellä on yli 33 000 eläinlajia, joista monia voi päästä näkemään aivan läheltä; meritähtiin saa jopa koskea. Täällä viihtyvät kaiken ikäiset lapset!  

sisähuvipuisto Dubaissa IMG World on maailman suurin sisähuvipuisto!

6. Hauskanpitoa sisätiloissa 

IMG Worlds of Adventures on uutuuttaan säihkyvä sisähuvipuisto ja tietenkin luokkansa suurin maailmassa! Lämpötila on aina miellyttävä, ja täällä liikutaan neljällä eeppisellä vyöhykkeellä vuoristoratoineen ja hauskuuksineen: Marvel, Cartoon Network, The Lost Valley ja IMG Boulevard tarjoavat elämyksiä koko lomapäivän edestä. The Lost Valley on erityisen vaikuttava elämys robottidinosauruksineen, ja The Velociraptor -vuoristoradalta avautuu upea näköala aavikon ylitse. 

Pienimmät viihtyvät Cartoon Networks -vyöhykkeellä piirroselokuvan sankareiden kanssa, kuten Finn ja Jake, LazyTown, Gumball ja Ben10, kun taas Marvel-vyöhykkeellä aikuisillekin voi tulla tippa linssiin tutustuessaan interaktiivisessa ympäristössä lapsuutensa sankareihin, kuten Hulkiin, Spidermaniin, Captain Americaan ja Iron Maniin. Dubaissa ei tehdä mitään puolittain, vaan täyttä toimintaa on tarjolla koko päiväksi! 

 

7. Ruokaa pientenkin makuun 

Pienten lasten kanssa matkustaminen voi olla ruoan suhteen haastavaa, ja viimeinen asia mitä lomalta haluat ovat pieleen menneet ateriahetket. Dubaissa löydät länsimaista ruokaa sekä hotelleissa, huvipuistoissa kuin ravintoloissakin itämaisten ruokien ohella. Se tarkoittaa, että voit nauttia ihanista mezeistä ja pehmeästä pitaleivästä, täyteläisestä hummuksesta ja silkinpehmeästä mutabalista (munakoisotahna), kun taas lapset voivat herkutella omalla annoksiaan pizzaa, kananugetteja tai pastaa. Bonuksena Dubaista löytyy joka puolelta ihania tuorepuristettuja mehuja, niitä lapset rakastavat! Dubai on unelmien kaupunki myös jäätelöä rakastaville lapsille ja gourmet-jäätelöä rakastaville aikuisille. Maailmanluokan jäätelöä saat muun muassa Morelli’s Gelatossa (Dubai Mall), JBR Marinassa sekä Scoopi Cafessa (Jumeirah Beach Road). 

 

Innostuitko perhelomasta Dubaihin? Varaa matkasi tästä!