Koe Kreikan salaiset helmet omalla autolla

Autonvuokraus Kreikassa

Vaeltele läpi uinuvien vuoristokylien, uppoudu kreikkalaisen ruokakulttuurin ytimeen tai seikkaile rannikkoseutujen salaisissa luolissa. Vuokraamalla auton voit kokea Kreikan aivan uusin silmin. Olemme koonneet yhteen Kreikan suosikkikohteitamme, joihin pääset helposti ja turvallisesti omalla vuokra-autollasi.

Voit varata auton ennakkoon valmiiksi lentokentälle tai hotellillesi.

Vuokraamalla oman auton lomasi ajaksi pääset tutustumaan ympäristöösi turvallisesti omassa rauhassa ja tahdissa.

Lue lisää autonvuokrauksesta Kreikassa

Tutustu Kreetan kauniisiin luonnonmaisemiin.

Koe toisenlainen Kreeta

Apollolla on pitkät perinteet Kreikan matkoista, sillä olemme vieneet pohjoismaalaisia kreikanystäviä kohteeseen jo yli 30 vuoden ajan. Olemme varmoja siitä, että pitkän kokemuksemme ansiosta tunnemme kohteiden salaisimmat helmet ja parhaat palat.

Kreeta on ikuinen lomasuosikkimme. Kreikan suurimmalta saarelta löytää jokainen oman paikkansa, etsitpä sitten monipuolisten palveluiden lomakohdetta, seikkailuja vanhan kaupungin kujilla tai rantatuolissa loikoilua pikkukylän tunnelmassa rentoutuen. Pitkillä hiekkarannoilla on sopivan väljää ja paikallisissa tavernoissa tarjoillaan kreetalaisen keittiön parhaita herkkuja.

Vuokra-autolla pääset kätevästi Kreetan itärannikon vielä tuntemattomampiin pikkukyliin. Täällä on esimerkiksi aidon kreetalainen Sitian kaupunki, jossa on viehättävä rantakatu ja hyviä ravintoloita. Lähellä Sitiaa sijaitsee Kreetan ainoa luonnonvarainen palmuranta Vai, jossa myös kannahtaa piipahtaa vaikka uimatauolla ajomatkan lomassa.

Vain 40 minuutin matkan päässä Plataniaksesta löydät todellisen helmen kreetalaisen ruoan ystäville: Drakonan kylä ja sen ainutlaatuinen taverna. Täällä ruoka valmistetaan vanhojen isoäitien reseptien mukaan tulisijan päällä kauden tuoreista raaka-aineista.

Seikkailunhaluiset voivat kokeilla SUP-lautailua Loutrakin kristallinkirkkaissa vesissä, noin 16 kilometrin päässä Hanian kaupungista. Listamme Kreetan parhaista paikoista on niin pitkä, että paras neuvomme on lähteä saarelle mahdollisimman pian ja kokea nämä paikat itse vuokra-auton kyydissä!

Zagoriassa voit viettää aktiivista lomaa keskellä rauhoittavaa luontoa.

Elämysten Zagoria

Jokaisen kreikankävijän tulisi kokea mantereella sijaitseva Zagorian vuoristokylä kerran elämässään. Alue sijaitsee Pindus-vuoristossa Kreikan luoteisosassa ja sille on ominaista perinteinen arkkitehtuuri, jota ympäröivät jylhät vuoret.

Ajaminen näissä maisemissa on jo itsessään unohtumaton elämys. Pysähdy lounaalle johonkin pienistä vuoristokylistä tai jää vaikka yöksi ja kävele illan hämärtyessä pitkin tunnelmallista kylää.

Prasonisi Beach Rodoksella on todellinen paratiisi vesiurheilujajien ystäville! Saaren eteläisimmällä kärjellä sijaitseva ranta on kuin tehty leija- tai purjelautailuun, sillä Egeanmeren ja Välimeren yhtymäkohta on tuuliolosuhteiltaan optimaalinen kaikenlaiselle surffaamiselle.

Mikäli vasta aloittelet surffaamistaivaltasi, löytyy rannalta surffikouluja ja -keskuksia kaikentasoisille. Mikäli kaipaat enemmän rauhallisia rantapäiviä kimmeltävää merta ihaillen, kannattaa suunnata itäpuolen rannalle. Hiekka on ihanan pehmeää ja ranta matala, joten se soveltuu mainiosti myös lapsiperheille.

Muistilista autonvuokraajalle Kreikassa


Mikäli olet jo varannut matkasi Apollomatkoilta, voit lisätä vuokra-auton kirjautumalla varauksellesi Minun lomani -sivun kautta. Näet tällöin tarkemmin saatavilla olevat automallit sekä ajankohtaiset hintatiedot. Tätä kautta pääset valitsemaan myös lisäpalveluita, kuten lastenistuimen. Olemme listanneet alle tärkeimmät asiat, jotka on hyvä pitää mielessä autonvuokrausta suunnitellessa:

1. Autonvuokrauksen ikäraja on Kreikassa vähintään 21 vuotta. Ajoneuvon kategoriasta riippuen ikäraja saattaa olla korkeampi.

2. Kiinnitä aina huomioita auton kuntoon. Suosi mieluummin tunnetumpia ja luotettavampia vuokraamoja.

3. Muista, että matkapuhelimen käyttö ilman handsfreeta on laitonta Kreikassa ajaessasi. Lakia rikkoville määrätään sakkorangaistus.

5. Liikenneympyrässä noudatetaan oikeanpuoleista sääntöä: liikenneympyrässä ajavien on siis annettava tietä liikenneympyrään tuleville ajoneuvoille.

6. Suurimmassa osassa vuokra-autoja on manuaalivaihteet. Automaattivaihteilla varustettuja autoja saattaa olla hankala saada, eikä niitä pystytä vahvistamaan etukäteen.

7. Varaa vuokra-auto viimeistään 7 päivää ennen matkaa varmistaaksesi, että saat haluamasi mallin.