Vaellusreitit Cinque Terressä, Monterossossa

Vaellusmatkat Monterosso al Maressa, Cinque Terressä

Cinque Terren suurin kylä on nimeltään Monterosso al Mare. Cinque Terren suosituimmat vaellusreitit lähtevät Monterosson kylästä. Varaa lennot ja hotellit Apollomatkojen kautta ja tee unohtumaton vaellusmatka! 

Parhaat hotellit vaellusmatkallesi Cinque Terressä

Hotellit Cinque Terressä

Cinque Terren hotellit ovat usein pieniä ja persoonallisiä, mutta hotelleissa saat tuntea todellista Italiaa. Apollomatkojen kautta voit varata monia suositeltuja hotelleja, ja hintaan sisältyy lento + hotelli. 

Katso kaikki Cinque Terren hotellit
 


Monterosson vaellusreitit

Kaikista kylistä Monterosso on kaikista kehittynein: täältä löydät suurimman osan hotelleista, ja kylässä on myös kaunis hiekkaranta ja venesatama, josta tehdään päivittäin veneretkiä muihin kyliin. Kylä on jakaantunut uuteen ja vanhaan Monterossoon. Kaupungin uudessa osassa on suurin osa kylän hotelleista, ja vanhasta kaupunginosassä odottavat kapeat kujat, mukavat ravintolat ja pikkukaupat. Monterossosta löydät useita vaihtoehtoja vaellusretkille.

Monterossosta Vernazzaan

Matka Monterossosta Vernazzaan on noin 3,5 kilometria, ja Vernazzassa odottavat fantastiset maisemat, viinitarhat ja sitruspuut. Omasta vauhdistasi riippuen matka kestää noin 1,5-2 tuntia, ja perillä voit vilvoitella kauniissa satamassa.

Levantos - Monteressoon

Jos haluat nähdä enemmän Cinque Terressä, voit tehdä vaellusretken myös Levantosta Monterossoon tai toisinpäin. Vaellusreittien polut ovat vanhoja, ja matkan varrella voit törmätä niin vanhoihin raunioihin kuin näköalapaikkoihinkin. Perillä Monterossossa odottavat jyrkät rappuset, jotka johtavat kaupunkiin. Koko patikointimatka kestää noin 2-3 kilometria omasta vauhdista riippuen, ja matka on kokonaisuudessaan n. 8 kilometria. 

Monterosso - Riomaggiore

Kaikista intensiivisin ja haastavin Cinque Terre on luultavasti reitti, jota kutsutaan lempinimellä Sentiero Azzurro. Tällä vaellusreitillä pääset näkemään vilauksen kaikista viidestä kylästä, jotka sijaitsevat rannikon varrella. Matka on kokonaisuudessaan 12 kilometria, ja matkalle kannattaakin varata tarpeeksi aikaa, sillä vaelluspolut voivat olla kaltevia ja korkeuserot voivat vaihdella, ja suurin osa kylistä sijaitsee laaksoissa. Jos haluat jäädä lasilliselle tai lounaalle kyliin, kannattaa aikaa varata vielä enemmän. Tämä reitti vaatii hyvää kuntotasoa.