Päivä 1: Split

Saaristoristeily alkaa ja päättyy Splitissä, yhdessä Kroatian kauneimmista satamakaupungeista. Jos saavut aikaisin päivällä ennen klo 13, on sinun mahdollista jättää matkatavarat veneeseen, jotta pääset helposti tutustumaan Splitiin. Mikset kävelisi Rivanin satamapromenadilla tai vieraile Diocletianuksen palatsissa Splitin keskustassa. Klo 19.00 on tervetulotilaisuus laivalla ja tervetuliaisillallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin klo 19.30 jälkeen, odottaa sinua kevyt ateria (ei lämmintä ruokaa).

Päivä 2: Split – Krkan kansallispuisto – Šibenik

Lähdemme Splitistä aikaisin aamulla ja seilaamme pohjoiseen kohti Šibenikiä. Lounaan jälkeen matka jatkuu bussilla Krkan kansallispuistoon, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä. Puistossa, joka on nimetty samannimisen joen mukaan, on useita vaikuttavia vesiputouksia, kuten Skradinski Buk, ja se tunnetaan upeasta kasvistostaan ja eläimistöstään. Krkan jälkeen palaamme Sibenikin kaupunkiin, jolla on poikkeuksellinen historia ja rikas kulttuuriperintö. Kaupungissa käymme kävelyllä Šibenikin historiallisessa keskustassa, jossa sijaitsee yksi Adrianmeren kauneimmista renessanssikatedraaleista. Laiva on yön yli Šibenikissä.

Päivä 3: Šibenik – Galešnjak – Zadar

Aamulla laiva lähtee Galešnjakin pienelle saarille, jossa pidämme uintipysähdyksen rauhallisella lahdella. Lounaan jälkeen laiva saapuu Zadarin satamakaupunkiin. Kaupunki sijaitsee niemimaalla ja perustettiin jo 800 eKr. Opastetun kävelykierroksen aikana näemme sekoituksen historiallisia rakennuksia, 1600-luvun kaupunginmuuria, viihtyisiä kahviloita ja modernin taiteen installaatioita, jotka luovat kaupunkiin erityisen tunnelman. Kävelykadulla on arkkitehti Nikola Basicin taideinstallaatio Aurinko ja meriurut. Klassisempia nähtävyyksiä kaupungissa ovat Kroatian suurin katedraali, St. Anastasia ja sekä St. Donutin kirkko. Nämä sijaitsevat Forumissa, joka on yksi parhaista esimerkkeistä roomalaisesta arkkitehtuurista Kroatian itärannikolla. Laiva on Zadarissa yön yli.

Päivä 4: Zadar – Primošten

Aamulla matka jatkuu pohjoiseen Kroatian paratiisisaarien ja Kornatin kansallispuiston läpi, joka koostuu yli 89 erikokoisesta saaresta. Alueella ei ole pysyvää asutusta, ja monet purjehtijat ja veneilijät tulevatkin alueelle ja rantautuvat rauhallisille lahdille. Täällä on aikaa uida ja nauttia upeasta ympäristöstä.

Jatkamme Primošteniin, viehättävään pieneen vanhojen kivitalojen kylään. Kapua kylän keskustaan, jossa on esimerkiksi St. Georgen kirkko vuodelta 1485. Perillä sinua odottavat upeat 360 asteen näkymät! Laiva on täällä yön yli ja illalla ehdit nauttia kylän mukavasta tunnelmasta omatoimisesti.

Päivä 5: Primošten - Stari Grad (Hvar)

Suuntaamme Stari Gradin kaupunkiin Hvarin saarella. Matkan varrella on säästä riippuen mahdollista uida Zlatni Rat -rannalla, joka on yksi Euroopan kuvatuimmista ja kuuluisimmista rannoista. Ranta on tunnettu mereen levittäytyvästä niemenkärjestään, joka muuttaa suuntaa tuulien ja virtausten mukaan.

Seuraava pysäkki on Stari Gradin kaupunki, joka on Kroatian vanhin kaupunki, sekä yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, jonka mutkaisilla pikkukujilla on monia mukavia ja edullisia kroatialaisia ravintoloita. Kaupunkia ympäröivät kristallinkirkas meri, vehreät männyt, viiniköynnökset ja oliivilehdot. Sijaintinsa ansiosta kaupunki on aina ollut suosittu pysähdyspaikka tämän osan läpi kulkeville merimiehille. Vanha kaupunki koostuu kauniista kivitaloista ja kapeista kujista. Stari Gradin tasango ja Stari Gradin vanhakaupunki ovat olleet Unescon maailmanperintölistalla jo vuodesta 2008 saakka. Illan tullen tarjolla on laaja valikoima viehättäviä ravintoloita, joista useimmat ovat perheomisteisia.

Päivä 6: Stari Grad (Hvar) - Hvar stad (Hvar) - Vis 

Lyhyen purjehduksen jälkeen saavumme Hvarin kaupunkiin. joka on ''Kroatian St. Tropez'' ja yksi Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Täältä löytyy trendikkäitä baareja, designliikkeitä, eksklusiivisia ravintoloita ja luksusjahteja. Sekä paikalliset julkkikset että kansainväliset tähdet lomailevat Hvarin kaupungissa. Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, Stephans Cathedral on pakollinen nähtävyys, ja kaupungissa sijaitsee myös Euroopan vanhin kansallisteatteri. Kaupunkin monet rakennukset ovat peräisin keskiajalta. Kävelemme yhdessä englantia puhuvan paikallisen oppaamme kanssa, joka kertoo tarkemmin kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. 

Seuraavaksi suuntaamme Visin saarelle. Täällä kuvattiin useita kohtauksia uusimmasta Mamma Mia -elokuvasta! Visin saari oli entisen Jugoslavian sotilastukikohta, ja se oli suljettu yleisöltä vuoteen 1989 asti. Nykyään saarella asuu noin 5 000 asukasta, mutta saarta pidetään edelleen koskemattomana. Käymme kaupunkikierroksella ja vierailemme Issan jäännöksillä, ja pysähdyksen aikana ehdit myös tutustua kylään omatoimisesti. Saarella käymme myös yhdessä sen viinibaareista ja pääsemme maistelemaan paikallisia viinejä. Vene on saaren satamassa yön yli ja tänä iltana aluksella tarjotaan kapteenin illallinen.

Päivä 7: Vis - Biševo (Blue Cave) – Split

Aamulla jatkamme matkaa, Biševon saarelle, ja reitin varrella sijaitsee kuuluisa Blue Cave. Paikalliset kalastajat ovat tienneet luolasta vuosisatoja, mutta paroni Eugen Rausoonet löysi sen uudelleen vuonna 1884. Luolaan mennään pienemmillä veneillä, ja vesi on niin kirkasta, että näet helposti pohjaan asti 16 metrin syvyyteen. Pääsylippu Blue Cavelle maksaa noin 13 euroa (vuodenajasta riippuen) ja se maksetaan paikan päällä. Matka luolaan riippuu sääolosuhteista, jotka voivat olla hieman epävakaita.

Viimeisenä saavumme Splitiin, jossa pääset englanninkielisen oppaan johdolla tutustumaan kaupungin historiaan ja esiemrkiksi Diocletianuksen palatsiin. Palatsi rakennettiin 1700 vuotta sitten ja on olennainen osa Splitin keskustaa. Splitissä on myös erinomaiset ostosmahdollisuudet, ja päivän aikana ehdit hyvin tutustua saaren ostostarjontaan.Palatsin eteläpuolelle ulottuvalla Rivan satamapromenadilla on pitkät rivit kahviloita ja ravintoloita - täällä on mukava istua ja tutkia ihmisten elämää. Laiva on Splitin satamassa yön.

Päivä 8: Kotimatka Splitistä Suomeen

Aamiaisen jälkeen on aika poistua laivasta ja mennä maihin viimeisen kerran. Jos olet yhdistänyt saaristoristeilyn rantalomaan, loma jatkuu valitussa hotellissa. Alus lähtee klo 9.00 ja sen jälkeen sinulla ei ole pääsyä hyttiin. Jos odotat lentoa Suomeen risteilyn jälkeen, voit jättää matkatavarat sataman matkatavarasäilytykseen siihen asti, että lähdet lentokentälle. 

Huomioithan, että päiväohjelma voi muuttua lyhyellä varoitusajalla ja matkan aikana johtuen sääolosuhteista ja sesonkien vaihteluista. Korkeasesonkina, ts. heinä-, elo- ja syyskuussa satamissa on rajoitettu kapasiteetti ja vene voi rantautua vaihtoehtoiseen satamaan yön yli. Mahinnousu tapahtuu aina pienemmän veneen kautta.